måndag, februari 06, 2006

Bagdad-Bobs kvinnliga motsvarighet jobbar för Citypendeln

Gott folk! Tro det eller ej, men jag är fortfarande kvar i detta djupfrusna land. Söderhavet som jag skrev om i förra inlägget var bara fejk och lurendrejeri. Tror nog att jag lurade mig själv mer än er. En högst oglamorös påminnelse om den stockholmska bittra verkligheten fick jag idag, då jag satte mitt öde och mitt hopp om att komma hem i händerna på Citypendeln. Klockan 17.20 hade jag stångat mig igenom trängseln på Centralstationen, upp till perrongen. 17.27 skulle tåget gå. Ett meddelande ropas ut: "Tåget är försenat 10 minuter och beräknas inkomma 17.37". Suck. 17.35 ropas det ut att tåget ska komma 17.43. 17.45 ropar den kvinnliga informatören ut att tåget ska komma 17.50. 17.49 kommer det upp en text på ljusskylten om att tåget är inställt... arrrgh...#¤!#¤! Nästa tåg kommer in 18.00. Den där kvinnliga speakern fick ju Bagdad-Bob att framstå som en sanningssägare i jämförelse. Tror ni förresten att det blev hyfsat fullt ombord? Gissa rätt och vinn en pendeltågsresa till Gnesta (vet inte om det ska ses som en vinst eller en bestraffning). Det tog emot lite grann när jag efter att ha stigit av tåget tvingades köpa nytt periodkort, eftersom mitt kort går ut idag. Kändes inte riktigt klockrent att betala för Citypendelns tjänster när man just blivit behandlad som boskap.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du har en liiten fråga om hjälp i min blogg... kolla!

lisa sa...

jag har funderat på en annan sak angående kollektivtrafik. HÄr i gamla goa Götet så vägrar spårvagnarna gå om det är snö ute, eller i alla fall mer snö än en decimeter. Hur står det till med den saken i Sthlm? För tunnelbanan går ju inte bara i tunnlar, det har till och med jag observerat. Hur klarar de snö? För det måste väl snöa mer i Sthlm som ju nästan ligger i norrland, jämfört med gamla goa Götet?

Cliff Hanger sa...

Det är inget fel på vissa delar av Norrland. Renstängslet går dock norr om Slussen, dvs norr om mina hoods. Det är en viktig differentiering det där.

Vet inte exakt hur tekniken fungerar i vår spårtrafik, men den är rätt känslig för kyla. Det blir väl fel på växlar och signaler eller nåt sånt. Några centimeter snö klarar den dock av.

Läste i o f s att våra småsyskon i väst är på gång att få tunnelbana: http://www.n24.se/dynamiskt/sverige/did_11765776.asp

Thérèse sa...

Lisa - det brukar väl räcka med en centimeter snö för att spårvagnarna i Götet ska krångla.

En av dom bästa sakerna med Madrid är att kollektivtrafiken fungerar, är modern och billig.

Thérèse sa...

Lisa - det brukar väl räcka med en centimeter snö för att spårvagnarna i Götet ska krångla.

En av dom bästa sakerna med Madrid är att kollektivtrafiken fungerar, är modern och billig.

Bagdad Bob hade jag glömt, ett orginal minst sagt som hade lite svårt med sanningen, kul att bli påmind