torsdag, februari 23, 2006

Lita inte på det som står i tidningen

I dagens nummer av tidningen Stockholm City guidar man till skidbackarna i Stockholms län. En av backarna man tipsar om är Hammarbybacken (trevligt namn). Det påstås att man kan ta buss 150 till backen. Det stämmer inte riktigt. Linje 150 har jag själv kört många gånger, men den är nerlagd sedan flera år tillbaka! Ytterligare ett bevis bland flera på att man inte ska lita på allt som står i tidningarna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Höll på att ge dig gubbinsändar poäng men eftersom du är gammal chaffis så slinkner du undan....

Thérèse sa...

Skidbackar i Stockholms län? Jag är tveksam.
Har hört om någon "backe" med liftar i Skåne (den berömda Hallandsåsen tror jag det var)dit danskar kommer och åker.
Varken Stockholms län eller Skåne känns som fjällen eller alperna. Även om jag för ganska många år senträffade en senil gotländsk gubbe som bara varit på fastlandet två gånger i sii liv. I Norrköping och märsta. Märsta var vackert nästan som alperna påstod gubben.

Fast jag är inte så mycket för skidåkning så jag kanske inte ska uttala mig

Anonym sa...

Jag är också tveksam till skidbackar i Stockholms län. Fungerar det att åka skidor utförs där eller är det mer pulkbacke modell större med tillhörande lift? Idag har jag varit och åkt i Gällivares pulkbackar (www.dundret.se). Det är fint, men jag är lite less på dom. Då vet du :)

/E

Cliff Hanger sa...

E - Det här hittade jag när ajg googlade på Hammarbybacken, döm själv (men lita inte på att det finns bussförbindelser):

Fakta om Hammarbybacken

Hammarbybacken är 93 meter hög och är landets mest centralt belägna alpina backe.

Kommunikation till Hammarbybacken kan ske med både buss, tunnelbana, spårvagn, båt och bil.

Det finns 4 nedfarter på 350 - 675 meters längd. En lätt, flack barnbacke och lång en brantare mellan brant backe samt 2 st branta nedfarter.
För freestyleåkare, brädåkare finns en Fun Park och puckelpist. Alla nedfarter är belysta.

Det finns två parallella bygelliftar med kapacitet för 2 400 personer i timmen samt en mindre barnlift -transportband. Skidanläggningen har ett snöläggnings system med både högtryckskanoner och lågtryckskanoner.

Vid ca minus 5-7 grader och torr luft tar det ca 5 dygn att spruta alla nedfarter.