fredag, februari 17, 2006

Sexig svensk grammatik

Sagt idag av en klasskamrat: "Efter den här kursen tänker jag inte ta någon mer sats i min mun". Mmm... så fort det börjar lukta sats kommer flyktinstinkterna.

Ett annat kursbegrepp är att strippa. En föreläsare pratar ofta om detta. En gång bad han tjejerna att strippa (en mening).

7 kommentarer:

Ina sa...

Jodå, jag ler igenkännande. Att i en klass med 25 hormonstinna 15-åringar fråga: "Vad är en sats?" Sju rodnar, fem fnissar, två gapar, åtta gapflabbar och tre fattar ingenting. Jag ställer alltid frågan så!! *hehe* Roligare än så blir det knappt!!

Cliff Hanger sa...

Roligt att du "provocerar" lite med begreppen. :-) Hörde av en föreläsare att det stimulerar inlärningen om man tar med affektiva ord.

Anonym sa...

jag hade velat ha sådana lärare. affektiva ord, mycket effektivt.

Anonym sa...

Minns nostalgiskt dagarna då man inte kunde be någon "sätta på tvn" utan att fnissa hysteriskt... Inte för att det var särskilt länge sen, men nostalgi är det minsann ändå. För det finns väl inga åldersregler?

Per sa...

Jag mins hur vi i gymnasiet skämtade om Pythagoras sats... Nåt med ett piano var inbladat. Jag minns inte hur det var ihopkopplat nu

Cliff Hanger sa...

Sofia - Ja, det har roat mig många gånger att höra Per Gessle stöna om att "sätta på flickorna på TV2".

Anonym sa...

Men vaddå, den låten har väl medvetet dubbel mening?