torsdag, augusti 31, 2006

Nu är det hjul igen

Har inte känt mig så bloggsugen på sistone. Det är nog en kombination av två faktorer. Dels gick luften ur mig en bit efter skandalen på Söderstadion i måndags och dess alla efterföljande diskussioner. Dels har jag tankarna på att jag ska köra buss igen i morgon, för första gången på ett år. Det kommer garanterat kännas konstigt att köra 18 meter buss igen. På sistone har jag bara kört Sten, och det är inte riktigt samma sak.

Jag blir alltså av med min totala frihet att göra vad jag vill (förutom där ekonomin satte stopp) om dagarna alltså, som jag haft de senaste tre månaderna. Blir en löneslav igen. Om man ska se det positivt får man lite mer struktur på tillvaron när man jobbar, och man tjänar mer pengar än när man har friår. Dessutom ser jag fram emot själva fordonsmanövrerandet, även om jag vet att det inte kommer kännas riktigt lika spännande efter några dagar.

12 kommentarer:

Pash sa...

Lycka till! Vet inte om det är SL-buss, men då blir det spännande att se om du kommer att hata det nya biljettsystemet lika mycket som andra chaufförer verka göra. "Ett gigantiskt kliv bakåt till stenåldern" som flickvännen så snällt uttryckte det.

lisa sa...

ouch, det låter läskigt. Ska man bli av med all den där friheten? Jobba, hur ska man hinna det när det finns så mycket annat att göra?

Men det är som du säger. Struktur. Jag saknar det.

Nyaga sa...

Men va fan har du gjort i ett år?

ett litet tips om man vill så är det Allsång mot Alliansen i skarpnäck ikväll.

Jag kommer sjunga.
Tänkte kanske bege mig ut på stan efter.
Ska du ut ikväll?

SuraTanten sa...

Cliff Hanger the busdriver...låter kul!

SuraTanten sa...

ha ha...ser att du också hittat den där Konsumsidan:)

sofia sa...

Lycka till då med strukturen! Jag saknar den som fan. Funderar på att gå tillbaka till skolan nån gång nästa vecka och hoppas att dom tar mig för en av dom nya eleverna i ettan.

Cliff Hanger sa...

Pash - Jovisst är det SL-buss. Fördelen med de nya biljetterna är att det inte är nåt dribbel med zongränser och olika många kuponger. Nackdelarna är att det tar lite längre tid när fler ska betala kontant och att man kommer få springa iväg (på ej avlönad tid) och köpa nya kuponger oftare (som man sedan säljer vidare till kunderna). Får avvakta och komma med en utvärdering senare.

Lisa - Ja, det var lite läskigt faktiskt. Jag som har tyckt att tiden inte räckt till till allt jag vill göra när jag är ledig, hur ska den räcka till nu? Å andra sidan kanske man kommer värdera fritiden mer nu och använda den mer effektivt (?).

Nyaga - Jag har haft friår. Det har använts till att plugga till lärare och till att (i praktiken) hoppa av lärarutbildningen. Har tagit studieuppehåll. Juni, juli och augusti var jag ledig.

Kul förslag med Nyaga-sång i Skarpnäck. :-) Men du får vara ute tidigare med sån information! Nu är jag trött och inställd på hemmakväll med sambon. Nästa helg är dock inte så mycket inplanerat.

Suratanten - Små barn roar sig lätt. ;-) Konsum rockar. Bloggen Konsum alltså.


Sofia - Jo, man känner sig lite mer som en vanlig medborgare (typ) när man jobbar. Men försök njuta av din frihet!

turmalin sa...

Ibland avtar blogglusten verkligen!
Andra gånger kan man inte leva utan sin blogg..

70-tals Per sa...

Var du en av de "utvalda" som fick friår? Hur var det?

Att köra sten eller eller "den gråa massan" (folket till och från jobbet) är väl inte så stor skillnad ändå? He-he, jag hoppas du förstår det lustiga i analogin...

Till slut ett 70-tals skämt om med sten som tema:
-varför får inte jag äta småsten,
när åtvidaberg?


(Not: åtvidaberg ligger lite söder om linköping)

Cliff Hanger sa...

Turmalin - Så är det verkligen. Upp-och-ner.

70-talsper - På mitt bussgarage var de ganska frikostiga med att dela ut friår. På de flesta andra SL-garage beviljades däremot inte friår. Och två veckor efter att jag beviljades det, slutade de ge det. Hur det var att ha friår? Det är nästan värt ett eget blogginlägg. Men det är en jättebra förmån. Tyvärr var inte läraryrket riktigt vad jag hade hoppats, så vitt jag kunde se. Men friåret var inte bortkastat. Hade jag inte testat att plugga till lärare hade jag fortfarande funderat på om jag skulle bli det. Och att vara ledig juni-augusti var ju riktigt skönt (förvisso något man nästan är som lärare också, men det hjälper inte hela vägen). Och jag slapp ta studielån.

Sten is like a rolling stone... Grå massa - grå sten, jag fattar. :-)

Den där åtvidabergsvitsen kände jag till, brukar dra den själv ibland faktiskt. Så vi har lika torr humor. En riktig hegerforsare. :-) Klart jag vet var Åtvidaberg ligger, jag är ju kartnörd, kunde alla huvudstäder i världen när jag var 7 år (inte nu längre dock). Men det kunde inte du veta.

virvla sa...

åh men om du inte vill blogga får du i alla fall hålla kommenterandet uppe!! :)

jag tänkte på dig direkt när jag läste det där om upploppet på nätet, skönt att du klarade dig

Cliff Hanger sa...

Virvla - Jag kommer att fortsätta blogga. Men det borde av naturliga skäl bli mindre av det när jag jobbar 40 timmar i veckan i stället för 0 timmar i veckan. En och annan kommentar ska väl hinnas med i alla fall. :-)