måndag, juni 19, 2006

Tävlingen avslutad! Bilen har fått ett namn!

Egentligen skulle jag gärna hålla tävlingen levande längre. Men jag ska inte hålla er på halster längre. Juryn har nu enats om ett vinnande bidrag. Och det vinnande bidraget är...*trumvirvel*... Sten, föreslaget av sambon! Juryns motivering lyder: "För ett finurligt och nydanande användande av den gamla tekniken med att använda registreringsbokstäverna, trots dåliga förutsättningar. En riktig bragd!" (Stens registreringsbokstäver är STT).

Jag förstår om ni är upprörda och besvikna. Ni gav många bra namnförslag som var påhittiga, roliga, finurliga och vulgära. Dessutom har ni helt rätt i eventuella anklagelser om jäv och bristfällig information angående registreringsbokstäverna (varav åtminstone det sistnämnda visade sig vara avgörande). Men, mina vänner, vem har sagt att livet är rättvist?

Att ni inte nådde hela vägen in i kaklet betyder dock inte att era förslag var dåliga eller inte uppskattade. Tvärtom! Ni ska alla ha varsin virtuell medalj för era förslag. Klicka här, klipp ut och håll till godo! Och, som bekant, kärt barn har många namn. Vi kommer säkert att använda några av era namnförslag ibland också, vid sidan av Sten. Ni har verkligen berikat Stens personlighet, sett sidor hos honom som vi inte kunde ana (två av förslagen fick oss t.o.m. att tvivla på hans könstillhörighet, gissa vilka). Sten känns helt enkelt verkligen som så mycket mer än en bil för oss efter era namnförslag! Alla förslag mottogs som sagt varmt, men speciella hedersomnämnanden får Blådåren, Smurfen, Lilla blå bullen, Assman, Plupp, Pripps, Buss *** (delvis censurerat), Klimpen och U-båten. Tack!

Hur dopceremonin ska se ut har vi inte riktigt bestämt än. Hur gör man när man döper en bil? Även om Sten bl.a. har U-båten som smeknamn är vi lite tveksamma till att krossa en flaska champagne mot honom. Han är ju som sagt mer än en bil för oss nu, även om han inte känns helt och hållet som en människa. Dessutom skulle det ändå vara svårt att hitta en tillräckligt stor dopfunt, hur mänsklig vi än skulle se honom som.

11 kommentarer:

Me sa...

Och jag som trodde att det skulle bli Chitty-chitty-bang-bang.

Håkan (hakke) sa...

Sten. Jag gillar det, det har en personlig touch. Det finns i och för sig en liten risk att han kommer att kallas blå-Sten. Vilket, om man hoppar över bindestreck och versalt S, kommer att läsas som bestämd form av blåst. Kanske är han snabb som en vind?

"Oj, vad var det?"
"Ingen fara, det var bara Blåsten som blåste förbi"
:)

Tack för medaljen, och stort grattis till sambon! Häll i henne lite champagne och låt henne uttala namnet över bilen när hon är lite full så kan ni nog anse Schten vara ordentligt döpt!

suratanten sa...

Var det ett psykologiskt experiment? eller experimentet kanske inte är avslutat ? ...ha ha :)

SixesAndSevens sa...

hihi.. min pappa heter Sten :)

suratanten sa...

hmm...ser att du särskrivit suratanten ;)

Studiomannen sa...

Sten är bra.

STT...

Stentuff!

Cliff Hanger sa...

Japaneseviking - Du skulle ha lämnat det förslaget i tid! Det hade nog inte slagit Sten, men det var coolt helt klart.

Suratanten - Är inte hela livet ett psykologiskt experiment egentligen? Förlåt, vem som helst borde förstå att Suratanten är ett helt sammansatt namn, precis som Pererik Åberg, meteorologen på SVT.

Hakke - Haha... du var en riktig idéspruta du! :-) Din medalj är verkligen välförtjänt!

Sixesandsevens - Imponerande! Jag föreslår att du kallar honom för Smurfen, Lilla blå bullen, Klimpen eller Blådåren när andan faller på. Dessa är ju närmast att betrakta som synonymer till Sten numera. :-)

Peter - STenTuff!

turmalin sa...

Här är fler förslag (dock alldeles försent men so what)
Bluebell
Sinibleu
Sininen
Gösta
Agnes
Blixten
..

eeh..

Det var nog tur ni valde Sten!! :-)

Mosstrollet sa...

Jag kan leva med att mina namn inte kvalificerade sej vidare ;)

Sten är ett bra namn. Det är ett namn med pondus. Tummen upp.

emma sa...

Nä Sten är inte ett bra namn. Efter fem dagar i Tyskland har jag bestämt att Günter är min förstföddas namn. Skitkul att säga det...eller Heinz.

Güüüüünteeeer!

(nej jag är inte full...ännu)

Cliff Hanger sa...

Turmalin - "Blixten" är ju lite coolt. Kanske Sixten-Blixten?

Mosstrollet - Det viktigaste är inte att vinna, det är att deltaga. Tack för dina förslag!

Emma - Günter - det ska jag komma ihåg om du blir gravid någon gång! Medan du är gravid kan du måla magen blå och döpa den till "Lilla blå bullen". ;-) Min mosters man är för övrigt tysk och heter Günter...