måndag, augusti 21, 2006

Jag är med på en "århundradets bästa"-lista

Ett av mina hittills stoltaste ögonblick i min livsgärning måste ha varit när jag fick med ett bidrag till Lasse Anrells Lika som bär. Ja, det kom inte bara med, det blev även "Veckans värsting"! Det ni. Och nu när jag googlade lite i ämnet såg jag även till min omåttliga stolthet att mitt bidrag kommit med bland "århundradets bästa"!

Vilket var då mitt bidrag? Jo, det var....*trumvirvel*.... Jonas Thern och Beavis! Visst är det en slående likhet! (Förutom här kan du även se Jonas och Beavis via länken här ovanför).Min talang för att hitta dubbelgångare i kändisvärlden har sedan, efter förra årtusendet, legat lite i träda. Men för ungefär en månad sedan återvände "Synen" till mig igen. Medan jag såg golfaren Johan Edfors på Sportspegeln kom "Synen" till mig som en blixt från klar himmel. I Johan Edfors såg jag omedelbart tennisfenomenet Roger Federer. Jag kunde åter se klart igen. Det måste vara en medfödd talang jag har ändå.

Lite förargligt var det sedan att dagen därpå läsa att någon annan hade sett likheten mellan Edfors och Federer. Nåväl, även blinda hönor kan hitta ett korn med lite tur. Men det är jag som har "Synen". Det är ändå jag som hamnat på en "århundradets bästa"-lista (indirekt förvisso, men ändå), och det är det inte många som kan skryta med.

Fotnot: Det är alltså detta inlägg som jag kämpat så hårt med. Jag ger nu upp försöket att få med alla foton i ett och samma inlägg. Fotona på Federer och Edfors kan ni se här under i ett eget inlägg.

13 kommentarer:

Andreas sa...

Du är inte ensam, jag ligger faktiskt också bakom ett av de där, även om jag inte hade någon aning om det förrän nu (!)

Och du kan aaaaaaaldrig gissa vilket... =)

Cliff Hanger sa...

Jag har förstås ingen aning. Men Kajjan är den enda (som jag vid min snabbtitt kunde se) med djurgårdsanknytning, så jag gissar på att du bidragit med honom och ninjasköldpaddan! :-)

Studiomannen sa...

Beat ya!

Detta är SANT! Jag har 2 på den listan. och då är ändå inte favoriter som Magnus Andersson - Rocco Siffredi, Magnus Wislander - påsköstaty, Roger Melin - Homer Simpson, Henke Larsson - Titiyo med...

Mina var Dan Petrescu - David Duchovny och Kalles Kaviar - Daniel Alfredsson...

Har träffat Lasse en del ute på jobb och han kallade mig för mailmarodör när han fick klart för sig vem jag var...

Studiomannen sa...

Hittade Homer - Roger längst ner. Jeez... det blev 3 st!

Cliff Hanger sa...

Vissa ska alltid vara värst...din jävel! ;-)

Anonym sa...

fan va ni var grymma på att spotta look-a-likes i sthlm då :)

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Visst är vi. :-) Fast jag har varken sett Jonas Thern, Beavis, Johan Edfors eller Roger Federer på Stockholms gator eller torg eller dylikt. Så det finns kanske hopp för dig också. ;-) Och Peter Käck är inte stockholmare.

Nyaga sa...

Mitt bidrag till den här cirkusen är Håkan hellström och Kim Källsröm, i mitt tycke grymt lika!

Cliff Hanger sa...

Jo, visst är Håkan och Kim rätt lika. Båda har babyface också. :-)

Andreas sa...

Nej, Pär Ekström (ÖSK) och allas vår Christer Pettersson var mitt bidrag... =D

Cliff Hanger sa...

Ja, de var ju rätt lika också. Det måste vara ett hårt och slitigt liv att vara örebroare, i a f om man ska döma av Pär Ekströms utseende. :)

Andreas sa...

Äh, han spelade ju bara där några säsonger =)

Cliff Hanger sa...

Med rätt teknik kan man förstöra sig ganska rejält på bara några säsonger. :-)