lördag, september 02, 2006

Vad jobbar valstugearbetare med annars?

Vad jobbar valstugearbetarna med när de inte jobbar där? Är det bara arbetslösa och pensionärer som jobbar där? Eller är det folk som är så engagerade att de tagit ledigt i tre veckor för att jobba där? Eller jobbar de bara där en eller två dagar?

Om det bara är arbetslösa och pensionärer, finns det tillräckligt med folk till alla partier, med tanke på att vissa partier är mindre populära bland dessa delar av befolkningen? Det känns som att det är någon orsak jag missat, någon rimlig förklaring måste finnas. Jag kom in på dessa funderingar när en valarbetare med moderat-jacka steg på min buss igår. Han såg lite risig ut, och jag kände igen honom eftersom jag sett honom vid en valstuga där jag bor för några dagar sedan.

Uppdaterat: Har just snackat lite med sambon om detta. Och det är klart att det står en massa valbara personer i stugorna. Flera av dem torde uppbära politikerlön medan de står i stugorna. Pinsamt att jag inte tänkte på det. Men förutom de valbara personerna (det står väl en del annat folk där också) kanske frågan kan kvarstå.

9 kommentarer:

lisa sa...

Jag tror att många av dem är så rysligt entusiastiska att de sparar sin semester, och istället för sol och bad på sommaren står de i regnet i en friggebod i tre veckor på hösten. Tror jag.

70-tals Per sa...

Jag tror att partierna anställer arbetslösa som får stå och uggla i valstugan och bjuda på en karamell. Minns att dom gjorde det i EU-valet, men kanske nu också? Fast det värsta är ju att råka ut för nån riktigt enegagerat klämmkäck tönt som tar tag i en och säger sånt som "Jag ser att du har barn. Vi i x har en bra familjepolitik" Som tur är slipper jag se friggeboelendändet

Emil sa...

Haha, har också tänkt på det! Men jag tycker att valstugetjaffset känns lite 1900-tal. En friggeboda? Måste dock berömma FIs "valstuga" i Brunnsparken (centrala GBG) som är lite inovativ. En rosalila kub som öppnar sina väggar upp så det blir stora tak som står ut. Där inne har de lite "soft" inredning och så. Den syns. (Vill också tillägga att jag inte ska rösta på FI i valet) :P. /Emil

Cliff Hanger sa...

Lisa - Det kan vara så. Det är i o f s bra med engagerade människor, även om det där verkar lite skrämmande, skulle kunna vara fanatiker.

70-talsper - Jag tycker i o f s att rpincipen med valstugor är bra. Ger möjlighet till mer närdemokrati än annars. Men de där typerna du nämner är ju otäcka.

Emil - Det var innovativt! Men de kan behöva alla knep de kan ta till.

Andreas sa...

Jag vet åtminstone att många som är fackliga förtroendevalda står i stugor, men det är väl mest vad det gäller sossar antar jag...

70-tals Per sa...

cliff: Mja kanske om man vill ha godis (jag tackar inte nej till moderaternas godis. Tack ska du ha din idiot -he-he). Kanske bra för dom små partierna möjligtvis (om dom har råd), eller varför inte nyuppstickare som Junilistan och Fi (fast jag tror Fi brännt sina skepp)?

Nyaga sa...

Så här är det med valstuge arbetare:
Alla som är medlemmar i partiet, får en inbjudan om att hjälpa till med olika saker. Däribland att stå i valstuga.
Sedan så får man en lite utbildninga, sen kryssar man sig i deras scheman.
OCh sen ja, då står man där.
Men det är ju övervägande Pensionärer, och det är väl helt enkelt för att de har mest tid att spendera på sånna aktiviteter.
JAg skulle gärna stå i valstuga. Men det är tyvärr omöjligt.
Bra annars?

maruschka sa...

Komentar ang. tidigare inlägg hos Nini - Varför blir du så sur på mig, men bara ler åt nini i så fall?...och hur ska jag veta att jag hoppar på just dig, det framgår ingenstans att du kör buss?...Och jag vidhåller fortfarande att busschaufförer är ett eget släkte, men möjligtvis då oavsett bakgrund, som i MÅNGA fall skiter högaktningsfullt i att de har valt ett serviceyrke med mycket människokontakt...jag höll bara med Nini om att det är/kan vara oerhört bökigt att åka kommunalt inne i City...
Men jag är ledsen om jag trampade dig på tårna inne på Ninis blogg...*kram*

Cliff Hanger sa...

Nyaga - Låter som att du varit på gång att jobba i nån valstuga, eller känner nån som gör/gjort det. Tack, det är bra med mig. Lite mör efter att börjat jobba igen (är ovan) bara. Själv då?

Maruschka - Nini skrev inget direkt nedvärderande mot bussförare, det gjorde du. Jag försvarar inte alla bussförare, men jag var tvungen att säga ifrån när du kom med ett så grovt, nedvärderande påhopp. Jag hoppas att du är mer försiktig med att döma folk i framtiden.