onsdag, augusti 09, 2006

Fotbollsgolf, moderatbandy och kommunistgolf

Idag spelade jag fotbollsgolf med en polare på Hellasgården. Gick riktigt dåligt i början. Låg som sämst 9 sparkar efter polaren, det gjorde jag efter ca 11 hål. "Det här är ingen riktig golf" muttrade jag på gammmalt postreklamsmanér. Sedan fick jag plötsligt en lidnersk knäpp och skärpte till spelet rejält. Efter 18 hål hade jag fått birdies på fem hål och på ett par 5-hål fick jag en eagle. Polaren däremot fick inte någon birdie, eagle eller någon annan sorts pippifågel överhuvudtaget, men vann ändå med två sparkar! Det säger en del om min katastrofala inledning. Andra rundan gick bättre, fick fyra birdies och en eagle och med 63 sparkar totalt gick jag andra rundan 13 sparkar (även om vi oftast kallade det slag av någon anledning) bättre än första rundan. Med 63 sparkar tangerade jag även banrekordet! Banrekordet för damer alltså... Jag konstaterade därmed också att fotbollsgolf trots allt är en riktig sport, om än ingen riktig golf.

I morgon ska jag upp i ottan och spela golf. Riktig golf alltså, eller moderatbandy som det också kallas. Fast det blir fattigmannaversionen av golf, på pay-and-play-bana. Om golf är moderatbandy, vad blir då pay-and-play-golf? "Sossebandy"? Nej, det kan det inte bli. "Sossebandy" låter som vanlig bandy på is. Förresten, om golf är moderatbandy, är då bandy kommunistgolf eller vad? Finns det några liberala sporter? Finns det några fascistsporter? Exempel på det sistnämnda skulle möjligen vara dessa "rasistiska" sporter.

För övrigt tyckte jag det var roligt att se en skylt vid sjön som varnade för svag is. Jo, det kan man lugnt säga. Hela sjön såg ut som en enda stor isvak. Det är roligt med skyltar.

6 kommentarer:

sofia sa...

Skyltar är kul som fan. En av de bättra skyltana jag sett i mitt liv var en i New York med texten: "No Parking, No Standing, No Stopping, No Kidding!"

Mosstrollet sa...

Moderatbandy och kommunistgolf hahaha, så härligt uttryckt.

Cliff Hanger sa...

Sofia - Den var bra. :-) Det finns gott om roliga skyltar. Jag tror att det finns tillräckligt med dem för att göra en blogg med bara roliga skyltar.

Mosstrollet - Tack. :-) Moderatbandy är i o f s inte ett uttryck som jag uppfunnit, men kommunistgolf är det.

- ©Mad Man™ - sa...

Fotbollsgolf för att utveckla tekniken i all ära [kanske ska tipsa min äldsta om det] men fotboll ska sparkas mellan två mål tycker jag *konservativar sig*

Ser fram emot skyltbloggen =)

sofia sa...

Här är en bra Word Verification: http://blogg.aftonbladet.se/3162/perma/72030/

Cliff Hanger sa...

Mad man - "Try it - you´ll like it!" som det stod på Kentas t-shirt i melodifestivalen för 100 år sedan.

Sofia - Den var bra! :-)