onsdag, augusti 16, 2006

Cliff och Petter förråder Sverige

En halvlek stod jag ut. Sedan hade jag inte lust att se Sverige förnedras mer av Tyskland i kvällens fotbollslandskamp. Antiklimax nåddes redan i den åttonde matchminuten, då Klose enkelt kunde promenera igenom det så kallade svenska mittförsvaret, som var ungefär lika tafatt och handfallet som de svenska myndigheterna under tsunamin (och det vill inte säga lite). Extra upprörande är det att se eländet med vetskapen att klåpare som Petter Hansson tillåts göra bort sig i landslagsdressen på bekostnad av Max von Schleebrügge. Max har gjort stormatch efter stormatch i Hammarby i flera år nu, men hålls ändå utanför landslaget av någon besynnerlig anledning. Nej Lagerbäck, det här håller inte. Släng in Hannibal i EM-kvalet! Bättre sent än aldrig.

Uppdaterat: Jag får lov att korrigera mig lite. Kom nämligen på att det delvis är mitt fel att det gick som det gick med matchen. Av någon underlig anledning slumpade det sig att jag satte på mig en t-shirt idag med Beckenbauer-tryck (á la Che Guevara) och med den tyska flaggan på ena armen. T-shirten är en gammal present från min moster, som bor i Tyskland. Med ett sådant brott mot den oskrivna men självklara dresscoden för soffsupportrar kunde det ju bara barka åt helskotta. Förlåt mig Sverige! Jag säger som mannen som lekte rally på gågatan Västerlånggatan och mejade ner glassätande turister på blanka eftermiddagen för några år sedan: "Jag var radiostyrd". Det måste jag ha varit. Straffa mig därför inte allt för hårt. Straffa Petter Hansson i stället.

12 kommentarer:

bengt sa...

Ditt fel!

lisa sa...

är det fotboll nu igen? Tänk så lite man vet.

virvla sa...

ALLT ÄR DITT FEL FÖRRÄDARE!!!

Cliff Hanger sa...

Virvla - Du kunde väl lagt till en smiley i alla fall? Jag blir ju nästan lite rädd för dig... ;-)

Andreas sa...

Jag fick sms från tysk-bekanta i halvtid. Kul. Jäääääävligt kul.

Inte.

sofia sa...

Fy på dig!

Säger hon som inte ens kollade utangick på en amerikansk skitfilm istället.

Smiley sa...

EN Smiley läggas till :)

Andreas sa...

Seriöst... jag vill inte behöva se en ful tysk tröja på första sidan längre...

Cliff Hanger sa...

Smiley - Du gjorde det du är som skapt för att göra. :-)

Andreas - Okej, jag förstår dig. Ska ta hand om en stordisk först, sedan ska jag försöka hinna med ett litet inlägg innan det är dags att åka in till stan (och då menar jag Stockholm C, inte det lokala förortscentrumet, som sambon ibland syftar på när hon säger "stan").

Mosstrollet sa...

Jag anade storförlust redan innan matchen och sket därför i att titta.
Men inte ens jag skulle sätta på mej en tröja med tysklands färger en matchdag ;P
Skämmes!

kurage sa...

4-5-1 med Petter i mittlåset hohoho. herrejävlar jag gillar ju hans lite trubbiga spelstil men vafan, inte i landslaget! in me Jonas Stark, en riktig kämpe i VSK, div 1 norra!

Cliff Hanger sa...

Mosstrollet - Jag tänkte mig helt enkelt inte för. Men, jag vet, jag ska skämmas.

Kurage - Jonas Stark är ju en gammal Bajen-guldhjälte från 2001! Klart att han skulle gå in och dominera i landslaget. Synd att han fick lämna som han gjorde. Men det är i a f bra att han fortfarande spelar i grön-vitt, alltid nåt.