söndag, april 16, 2006

Bowling - djävulens sport





Bowlade med sambon på långfredagen. Fruktmixen hette tävlingen. Den innebar att man tävlade i mixed double. Tjejen slog första slaget och killen det andra. Slog tjejen strike fick man en apelsin. Slog tjejen två strikar i rad fick man en banan. För tre strikar i rad fick man ett äpple o.s.v. Jag förstår i och för sig inte varför ett äpple värderades så mycket mer än en apelsin. Men då behöver jag heller inte vara avundsjuk på dem som fick äpplen. Vi fick nämligen nöja oss med nio apelsiner. Fast det är gott nog så. Det smakade gott med nypressad apelsinjuice i morse.

Det bästa med bowling är annars att man som den rocker man är (eller hur Andreas?) får många legitima tillfällen att göra djävulstecknet. Nämligen varje gång man greppar klotet. Sambon som spelar i bowlingklubb har ett lite annat grepp då hon har ett klot i vilket man bara stoppar i fingertopparna. Det blir ett djävulstecken även med denna fingernedsättning, men bara lite smådjävligt.

När jag ändå är inne på djävulen... Speldjävulen har nog de flesta hört talas om. Men visste ni att siffrorna på rouletthjulet blir 666 om man adderar dem? Dessutom mäter ett rouletthjul av standardstorlek 666 millimeter i diameter... 666 - the number of the beast!

13 kommentarer:

Anonym sa...

jag kör med coola moves såsom baseball svingen när jag anar en strike.

tror inte jag kör med metalposen så ofta för det är mest "posörer" som kör med den på bowling. ;)

fast jag har inte tänkt på detta så noga. får se i slutet av Maj...

Anonym sa...

Det stör mig fortfarande att det inte ens blev en banan! Nästa påsk blir det fruktsallad!

Anonym sa...

Wooohooo...scary..666, det måste betyda något, ett tecken.

Stefan sa...

när jag gick i gymnasiet satt vi på fiket varenda rast och bara var tonåringar i 3 år. Fiket var i bowlinhallen... Inte en enda gång snuddade vi vid tanken på att spela bowling.

och nu...längtar man till pensionen så att man med rak rygg kan hänga där igen - fast bowlandes.

Anonym sa...

Bionda, skötte sig inte Mangon?!?

turbotrollet sa...

coolt.
den 6/6 iår blir 666.
Om man vill..

;D

Andreas sa...

Glöm inte den STORA varianten av metalposen:

- Knyt båda nävarna
- Ut med båda händernas pekfingrar
- Korsa händerna och sätt intill varandra.
- Sträck armarna i luften och beskåda!

Rock ON duuuude ;)

Cliff Hanger sa...

Stefan - Om du väntar några år till blir du sugen på golf också. Det är kul. :-) Om det är en tröst så spelar Alice Cooper golf.

Virvla - Det var Bionda som var ensam ansvarig för fruktinsamlandet.

Turbotrollet - Mm, det är coolt med speciella sifferkombinationer. Klockan 20.02.02 den 2:a februari 2002 var en häftig sekund också.

El Pedro och Andreas - Tack för inspirationen, jag ska genast ställa mig framför spegeln och öva. ;-)

Anonym sa...

för mer insipration kolla King Pin och Big Lebowski

mycket bar bowlingrullar med poser :)

Cliff Hanger sa...

De rullarna har jag sett. Mycket bra, javisst (King pin är bäst av dem, tycker jag. När jag bowlade senast var det några som gick omkring med bowlingtröjor med lagtexten "Kings pin"). Tack ändå för tipsen. Trevligt med nytt foto. :-)

Thérèse sa...

HM bowling verkar farligt ;) Kolla in Bowling for Columbine så får du se vad det kan leda till.
Men The Big Lebowsky är en skitbra bowlingfilm

Per sa...

Jag minns något om det "ultimata" djävulstecknet. Detta diskuterades bland oss killar i högstadiet. Det var som en klo med fingret. Nu när jag tänker efter så är det väl lite så man gör när man spelar bowling... Ruskigt värre! Kan man bild djävulsanagram av ordet BOWLING? WOLGNIB

Anonym sa...

Virvla... Tyvärr blev det bara nio strikar på fyra serier och inga dubblar, därav bara apelsiner... Hade massor av nior, suck!
Mia culpa!