lördag, april 08, 2006

Sitter stelheten i kläderna?

Vaknade med en svår stelhet i kroppen idag. Dessutom fullt påklädd. Skulle "natta" sambon igår kväll, men det bar sig inte "bättre" än att jag somnade där bredvid henne. Lite av en prestigeförlust för mig som nattmänniska. Men till mitt försvar ska jag säga att jag kämpat på som nattmänniska hela veckan, trots påtvingade tidiga väckningar av min kära ovän väckarklockan. Dessutom stod både badminton, simning, rejäl middag och filmtittande på schemat igår, så det var inte konstigt att man somnade som en klubbad säl helt oplanerat redan innan midnatt.

Jag har alltid trott att stelheten som alltid infinner sig efter att man somnat med kläderna på berott på att man sovit i någon oskön ställning på soffan. Men i morse trodde jag att det verkligen satt i kläderna, för i natt sov jag ju i sängen. Efter närmare eftertanke måste dock ett tredje alternativ presenteras som den troligen egentliga anledningen: Idrottandet igår, eller närmare bestämt bristen på stretching.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skriver under på den där sista meningen. Det blev en liten genomkörare igår. /Agipman - träningsverk så det stänker.

Anonym sa...

att inte stretcha gör en otroligt stel , jag glömde stretcha biceps efter ett pass och dagen efter kudne jag knappt räta ut armarna :)

såg otroligt fånig ut kan jag meddela

Anonym sa...

Stelheten kan också bero på att du låg nästan likadant hela natten. Herr och fru mango delade på max 100cm i natt...

Per sa...

ack ja, det är ålderskrämporna som sätter in... Det har börjat komma lite mer frekvent nu än när man var i 20-års åldern, men efter ca 20 min brukar det vara bra igen. Bara pimpla kaffe, duscha och man är på topp igen