onsdag, april 26, 2006

Lurar min egen hjärna

Läste häromdagen att det starka skenet från datorn hindrar sömnhormonet melatonin från att kicka in. Så sant, så sant. Nu är klockan 02.22.

9 kommentarer:

Thérèse sa...

Melatonin finns på apoteket så du kan fortsätta surfa och ta en tablett istället. Fast jag skulle tro att du behöver en läkare som skriver ut det. Det kallas naturligt sömnmedel och ska inte ha samma biverkningar som andra sömnmedel. Vissa personer lär ha låg nivåer på melatonin även utan att surfa , dom sover bara några timmar per natt om dom inte äter extra melatonin

Anonym sa...

Ja, det känns ju lite dingt att stänga av skärmen medan man "bara ska......det sista". För att varva ner liksom.

Men du sov gott sedan, va, om än kort?

Hänna sa...

Wow! Mister Mango har ögon!

Hänna sa...

..och jag har förresten hört att sitter man för nära datorn för länge kan sminket (om man har det viill säga) vandra, från ansiktet till skärmen, som små små partiklar.

Min källa är ganska säker, men jag vet inte om jag kan tro på det...

Cliff Hanger sa...

Thérèse - Tack för tipset! Melatonintablett på kvällen och koffeintablett på morgonen kanske ska bli mina nya vanor. Eller inte.

Lindansaren - Nja, jag tycker att man sover bättre när man lägger sig i rimlig tid. Man somnar då med gott samvete och med vetskapen att det är okej att sova länge utan att sova bort hela dagen. "Ska bara" är allt för vanligt i min värld.

Mosstrollet - Jajamän, visst har jag ögon! Se det som en utmaning, vet jag! Det där med sminket låter coolt. Jag kanske ska testa att sminka mig någon gång bara för att kolla om det stämmer.

lisa sa...

känns gött att få änna ett halvt ansikte på daj!

Anonym sa...

Jasså...? Det förklarar en hel del i så fall, kanske därför jag kan vara vaken så länge =P. Men jag brukar faktiskt skruva ner ljusstyrkan för att slippa det där intesiva ljusen, min ögon gillar det inte...
Sov gott!

Anonym sa...

Skenet håller mig fången ibland..

Andreas sa...

Det är knappast skärmens ljus som håller en vaken på natten.

Mörkret är min vän =)