onsdag, september 20, 2006

Det mörka hotet från höger

Det mörka hotet från höger (bloggaren som skrivit detta får själv ansvara för att uppgifterna stämmer).

17 kommentarer:

capisce sa...

Verkar som alla S anhängare känner att Ragnarök börjar närma sig..tror helt ärligt att vi inte kommer märka någon större skillnad vare sig S eller M styr. Båda partiens toppskikt försöker roffa åt sig. Men Cliff går det åt h-vete så lovar jag o rösta rött nästa gång. (otrogen som man är)

sofia sa...

Jag är visserligen för liten för att kunna tala av egen erfarenhet men jag tycker inte det känns som att det kommer göra sååå stor skillnad. Alla pratar om vilka enorma förändringar det kommer bli (vissa tycker det är bra andra tvärt om) men jag har svårt och tro att politik helt plötsligt skulle börja handla om något annat än mjäkande... Men visst kan jag ha fel.

(Sen förstår jag förstås att även om det bara blir små skillnader så kan det ändå drabba de utsatta så pass att det får allvarliga konsekvenser... det jag menade var bara att folk tror att sverige i helhet ska bli ett helt nytt land med nya värderingar. Det tror inte jag).

Cliff Hanger sa...

Capisce - Kanske inte Ragnarök, men det är illa nog. Har du kollat på länken till detta inlägg?

Det där med att båda partiernas toppskikt försöker roffa åt sig vet jag inte hur det är med, men det är egentligen inte så jätteintressant, eftersom det handlar om så små pengar i rikets ekonomi. Däremot är det värre att Moderaterna hjälper sina proppmätta, rika kompisar att få en större del av kakan.

Sofia - Jag hoppas att du får rätt, men befarar att du får fel. Jag frågar dig samma sak. Har du kollat på länken till detta inlägg?

Cliff Hanger sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Artur sa...

Aaaah! Nu blir jag allvarligt talat lite rädd för framtiden.

sofia sa...

Ja jag har kollat. Mycket av det där är spekulationer och saker som inte alls är utlovade utan som man bara har diskuterat eller som ett enskilt borgerligt parti velat få igenom. Det betyder med andra ord inte att det är så dt kommer att bli.

(Sen blev jag irriterad på påhoppet på f!, helt omotiverat.)

Cliff Hanger sa...

Capisce - Två saker bara, det hedrar dig i alla fall att du är öppen för att ändra dig till 2010. Kul att du börjat kommentera också. :-) Fortsätt gärna med det.

Säga vad man vill om alliansen, men nu blir det kanske gynnsammare att starta företag...

Anonym sa...

jag läste länken och snart flippar jag ur.

men jag sansar mig och deltar inte i denna hetska domedagsdebatt som råder utan kommer att invänta resultat om sisådär 3 år efter att några av deras ändringar är genomförda så får vi se.

allt genomförs inte på ett bräde dessutopm som många verkar tro utan det skall ske i etapper.
fastighetsskatten skall de börja skära i först 2008. Till att börja med så fryser de skatten nästa år, alltså ingen höjjning.

De flesta "knegarna" som vi så fint kallas som röstat har ju helt enkelt tröttnat på den lama politk som S kört med de sista åren och demokratiskt så ville fokk annorlunda.
Personen som skriver armageddonbloggen är besviken som så många andra är.
Besviken på vadå?
Att vi har ett system som tillåter maktskifte vart 4:e år?
Besviken på att folk tycker annorlunda?
Besviken på att folk vill se förändrin g i ett förlegat system där det istort ett uppmuntras till heltidsarbetslöshet?

Ursäkta för att jag kräks här i din kommentarsruta Cliff men du gav mig länken ;)

Nu skall jag lyssna och kommentara din sköna låt i nästa inlägg.

Cliff Hanger sa...

Sofia - Som jag skrev är det bloggaren (Nyaga) själv som får stå för att uppgifterna stämmer. Jag frågade varifrån han fått dem, men det har han inte svarat på. Många av uppgifterna känner jag dock ingen sedan tidigare och skulle tyvärr tro att det ligger mycket sanning bakom. Om detta hade varit en superduperseriös internet-tidning skulle jag självklart ha kollat upp alla uppgifter innan jag publicerade länken, men detta är trots allt bara en enkel bussförares blogg ;-)(och jag hade med reservationen om att Nyaga själv får stå för att uppgifterna stämmer).

Jag är kluven till påhoppet på FI. Å ena sidan ska man rösta på det parti som man står närmast, å andra sidan är troligtvis de flesta FI-sympatisörer vänsterorienterade, och rent taktiskt hade det kanske varit smartare att rösta på s, v eller mp om man ville ha en vänsterregering. Nu hade det inte hjälpt ändå, men det hade varit nära.

El Pedro - Även om försämringarna sker i etapper tycker jag inte att det är bra att de genomförs (inte alla i alla fall).

Jag tycker att du misstolkat missnöjet hos "armageddon-bloggaren", mig och andra missnöjda vänstersympatisörer. Det handlar inte om att vi inte respekterar det demokratiska valet. Det handlar självklart heller inte om att vara besviken på att vi har nya val vart 4:e år. Det handlar om att vi har uppfattningen att folk har röstat fram en regering som kommer att försämra villkoren för dem själva. Jag är besviken på HUR folk har röstat, inte ATT de har röstat.

Precis som det är tillåtet att jubla över valresultatet har jag rätt att vara besviken på det.

Som sagt, jag hyllar inte alls allt som sossarna gjort och står för, men de är ett bättre alternativ än Alliansen, i alla fall för knegarna.

Miljöpartiet fick min röst.

Cliff Hanger sa...

Sofia - I tredje meningen i min kommentar ska det självklart stå "känner jag dock igen" och inget annat.

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Moderaternas politik ger kanske fler jobb, men det får arbetarklassen och de arbetslösa och sjuka betala för med försämrade arbetsvillkor och en lönepress neråt samtidigt som man gör livet lättare på alla möjliga vis för de redan penningstarka.

Fattar inte hur man kan stödja förbättringar för dem som redan har det fett, samtidigt som man försämrar för de som har det lite eller mycket sämre. Ökade klyftor i samhället - nej tack.

Moderaterna har kört med vänster-retorik ("det nya arbetarpartiet") i valrörelsen (vilket många knegare och andra gått på), men skrapar man på fernissan är det samma gamla unkna klasspolitk som tidigare.

Känns som att jag upprepar mig från tidigare inlägg och svar på kommentarer på inlägg, du och andra är välkomna att kolla där också.

Jag hoppas att domedagsprofeterna och vi andra som är oroliga för framtiden får fel, men innan Reinfeldt och kompani har visat i även i praktiken att de är arbetarens och sjukpensionärens bästa vänner tänker jag inte ändra på vad jag tror.

Anonym sa...

Okej Cliff. jag är med på det du säger och det som du är missnöjd över.

vi får se om 2-3 år om vi fortfarande kör blogg iaf.

Cliff Hanger sa...

Klart att vi ska fortsätta blogga! Har du planer på att sluta?

Studiomannen sa...

Några små funderingar:

i de allra flesta kommuner i hela Sverige äger massor av vänsterröstare hus eller bostadsrätter redan. Många av dem betalar väldigt mycket fastighetsskatt. Eftersom S tidigare uttalat sig emot dubbelbeskattning är det märkligt att fastighetsskatten inte redan försvunnit eftersom man redan betalat skatt i form av moms på varenda spik i hela huset.

Jag har aldrig haft ett fast arbete i hela mitt liv. Jag vet vad det innebär att leva ur hand i mun. Dessutom har jag en stor bunt pengar som ska tillbaka till CSN varje år. Det jag räknat på är att det inte skulle göra någon direkt skillnad oavsett regering med vad man har i plånboken efter skatt och räkningar.

Jag noterade att Bengt Westerberg funderade över den procent som Fi fick. Om man utgår från att de raggat röster vänsterifrån (och inget tyder på motsatsen) = voila! skillnaden mellan blocken (nästan) i ett nötskal.

Men jag vill verkligen inte hävda att borgarna vann alternativt s förlorade pga Fi. Det är lite väl konspiratoriskt.

Att socialdemokraterna förlorade bortåt fem procent av sina väljare till alliansen hävdar jag med en dåres envishet att det handlar om kohandeln med V och Mp.

Det jag oroar mig för är för mycket gap och skrik från nyliberala idioter som vill sälja ut allt vad stat heter. Men det kommer inte att hända.

Skulle det finnas tendenser hinner de inte ens ropa "hurra" innan de torskar i nästa val.

Jag vill vänta och se. Jag är inte orolig. Det enda som är direkt oroligt är framgångarna för det där partiet jag inte ens vill nämna, som fått alldeles för många nya mandat i många kommuner.

Anonym sa...

inga planer på att kasta in tangentbordet men vem vet vad jag gör / tycker om 2 år??

Sura Tanten sa...

Frågan är om man röstar ideologiskt eller om man har vissa frågor som är viktiga. Jag är nog mer av en ideologisk-röstare.

Ha det!

Cliff Hanger sa...

Studiomannen - Fastighetsskatten slår fel, det tycker jag med. Man ska få bo kvar där man bor. Däremot kan man ta ut skatt vid försäljning i stället.

Även om det inte spelar så stor roll för din plånbok vilken regering som valdes, så finns det andra som drabbas hårdare.

Vänsterblocket förlorade helt klart på att man framstod som (och troligen också var) mera oeniga än alliansen.

Nyliberala idioter var ordet. Det verkar som att det ska säljas ut bara av ren princip ibland.

Jag är orolig, men jag hoppas på att jag har fel.

22,3 % i Landskrona för "det där partiet"! Skåne till Danmark!

El Pedro - Bra. Och det är sant, man kan aldrig veta vad framtiden bär i sitt sköte.

Suratanten - Det är nog jag också, även om de där sakerna går rätt mycket hand i hand (sakfrågor och ideologi).