lördag, september 16, 2006

Moderaternas falska marknadsföring

Jag kan ändå inte stå emot längre. Jag blir så provocerad av all den högerpropaganda som sköljer över mig. På jobbet hörs moderat- och folkpartireklam ständigt i reklampauserna på radion, och överallt utmed gator och torg är det mest en massa moderataffischer. När dessutom vissa människor tror att "alla partier tycker likadant", andra ska rösta på Moderaterna för att de leder opinionsundersökningarna, och Moderaterna påstår sig vara det nya arbetarpartiet - då är måttet rågat.

Visst, jag utesluter inte att Moderaternas politik ger fler jobb. Men till vilket pris? Att de kallar sig för "Sveriges nya arbetarparti" ger ett bedrägligt sken av att de är det bästa partiet för arbetarklassen. Men det är fel, fel, fel! Moderaterna är och förblir partiet för de redan gynnade. Läs här om du tvivlar på det jag skriver.

Dessutom tycker jag att det vore en skandal att sälja ut Stockholms allmännyttiga lägenheter i den utsträckning som Moderaterna vill. Valfrihet att köpa din egen bostad - visst, om du har pengar. Valfrihet att bo centralt - visst, om du har pengar. Jämför med Moderaternas fina rikemansreservat i Täby här.

Jag menar inte att Socialdemokraterna är bra i alla avseenden. Men jag vet att jag inte vill ha Reinfeldt som statsminister.

8 kommentarer:

Emil sa...

Jag har en känsla av att du har övergett min blogg för ett tag sedan.... Vi tycker visst vääldigt olika. Och det ska respekteras. Det finns olika sätt att se på allting. Men Cliff, du är välkommen till min blogg. Högerpropagandan kommer nog minska med tiden... Önskar dig en bra helg!

londongirl sa...

Vill inte heller ha honom. Men det verkar som många andra vill det...SUCK!

Cliff Hanger sa...

Emil - Don´t worry, jag tycker att du verkar vara en sympatisk person trots din politiska uppfattning. Jag kan inte tycka illa om alla som har annan politisk uppfattning än jag - det skulle bli alldeles för många att tycka illa om. Och det finns både trevliga högermänniskor och otrevliga vänstermänniskor. Ha en bra helg du med!

Londongirl - Tyvärr är Reinfeldt en skicklig och retoriker som ger ett relativt mjukt och karismatiskt intryck i jämförelse med t.ex. Bo Lundgren. Men bakom den sympatiska ytan döljer sig en politik som slår hårt mot de utsatta.

lisa sa...

Gött säger jag bara.

- ©Mad Man™ - sa...

Det märks att jag hållt mig utanför bloggvärlden ett tag, men nu har jag läst ikapp mig här.
Håller mig utanför den politiska debatten då jag många gånger blivit kallad för "Världens blåaste kommunist" och jag vet inte riktigt om jag ska ta det som en förolämpning eller komplimang.

Skulle dock vara väldigt intressant att med ett samstyre över blocken med Sossarna och Moderaterna, så kan GP och FR få vara statsminister vartannat år... eller nåt...

Hmmm, jag gillar denna Piratpartiets kärleksdefinition =)

Till slut... Vad ska man säga, Pauhlino lyckas ÄNTLIGEN göra mål... Kan vi komma fyra? Tre?

turmalin sa...

Kan bara hålla med dig, skrev nyss i en kommentar i min egen blogg att det känns falskt när jag hör moderater kalla sig arbetarparti.

Anonym sa...

Moderaterna har lyckats lura svenska folket. De vinner valet och detta kommer ske: Arbetslösa o sjuka får sämre ekonomi, djuren kommer förlora sin företrädare när djurskyddet läggs ner, naturen och miljön får minskade anslag, biståndet till fattiga länder minskar, friåret tas bort, mediciner blir dyrare, kulturen mindre tillgänglig och dyrare, allmännyttan säljs ut, sjukhus sälj ut. etc
Ordet SOLIDARITET avskaffas!

Svenskarna har aldrig blivit så lurade som i detta valet.

Cliff Hanger sa...

Lisa - Menar du att du sympatiserar med mitt inlägg eller menar du något annat?

Madman - Om jag ska vara tråkigt seriös ska jag säga att jag aldrig skulle rösta på Piratpartiet. Vad tycker de i andra, viktigare frågor än angående nedladdning? Sedan är jag dubbelmoralisk i denna nedladdningsfrågan - jag laddar ner själv (även om det varit sparsamt med det på sistone), men egentligen tycker jag att det av princip är fel. Klart att artisterna ska ha pröjs för sitt jobb (även om skivbolagen inte ska ta ut överpriser).

Turmalin - Ja, och tyvärr har de lyckats lura alldeles för många.

Anonymous - Klockren kommentar. Jag lånar den till nästa inlägg.