måndag, september 18, 2006

Moderaternas falska marknadsföring (del 2)

Svenska folk, jag är besviken på er! Att många höginkomsttagare röstat på Moderaterna reagerar jag inte så mycket på, det var väntat sedan länge. Men det som är extra tråkigt är att folk som förlorar på den moderata politiken låtit sig luras.

Jag borde egentligen publicerat detta tidigare, men för er som fortfarande lever i villfarelsen att Moderaterna är "det nya arbetarpartiet", kolla här och här.

Vi får väl se vid nästa val om folk är nöjda med det nya arbetarpartiet, om det motsvarat deras förväntningar.

22 kommentarer:

jill sa...

Själv varit så där besviken. Då sa alltid alla vänster vänligt- "Svenska folket har visat vad dem vill ha, det får man respektera". Antar att det är det jag ska säga nu då.
Själv ser jag fram emot ett Sverige där framåtanda och företagssamhet lönar sig.

Antira sa...

Svenska folket kanske vill se något annat än vad som som gällt i så många år. Och att du tar länkarna från LO och SSU gör ju inte att jag direkt tycker att dom blir trovärdiga...

Kan du inte göra så att kommentarerna öppnas i ett nytt fönster förresten, mycket smidigare så?

turbotrollet sa...

Jag är inte den som är den. ÄR nu de blå bra för sverige, bra för mig som arbetslös, bra för djur och natur (det viktigaste i min värld) trots alla deras sjuka förslag så ska jag inte vara sen med att erkänna att jag ev. haft fel.
Men tills dess tänker jag spy all världens galla över Alliansen. Vad i helskotta tänkte svenskarna på?!

Cliff Hanger sa...

Jill - Det är klart att jag respekterar att demokratin har sin gilla gång. Men jag tycker att svenska folket gjorde ett dåligt val, och jag kände mig stundtals som att jag blev översköljd med högerpropaganda under valrörelsen - det kändes inte 100 % demokratiskt. Men Moderaterna har ju rika kompisar som kan finansiera deras kampanjer (även om sossarna inte heller är utfattiga).

Allt är inte dåligt med alliansens politik, t.ex. att de vill underlätta för småföretagare. Tyvärr finns det mer dåliga än bra saker med deras politik.

Antira - Ja, tydligen vill de det, även om jag tror att många osäkra väljare valt Moderaterna av fel anledningar, att de misstolkat budskapen från Moderaterna. Dessutom tror jag att allt för många valt blått p.g.a. att de föredragit Reinfeldts personlighet framför Perssons, och det tycker jag är fel.

Varför skulle länkarna till LO och SSU inte vara trovärdiga? Bara för att de är uttalat socialdemokratiska behöver inte deras material vara felaktigt.

Turbotrollet - Jag är rädd för att du kommer att bli besviken på borgarna.

Sir Realistic sa...

Klart som fan att man accepterar och respekterar att BLÅ vann men det gör inte saken roligare för en arbetslös, snart överårig och därmed icke önskvärd, man med ett gammalt knegarhjärta.

antira - högerklicka på länken och välj "Öppna i nytt fönster". Den lektionen var gratis men snart får du snällt betala även för det.

jill sa...

Men hallå. Socialdemokraterna hade mest pengar av alla till kampanj. Sen Centern. Bra bit ner övriga. Kanske var det så att GP var lite bekväm i början och trodde allt var klart. Han har ju inbillat aig att han är landsfader. Hörde honom själv erkänna detta (sen start alltså).
Förstår att du tycker folket valde fel, jag bara menade att nu är det för dig som för mig innan. Bara att acceptera.

Fialicious sa...

Förmodligen kommer majoriteten av de som röstat på blådårarna inse att det inte är hållbart att sparka på den som redan ligger. Gamla sossar, miljömuppar, vänsterpartister, anarkister, kommunister, you name it, kommer ge högern fyra mycket schwettiga år! En missnöjesopposition av den här graden är förmodligen den "bästa" opposition man kan ha. Kampen fortsätter minsann!

mammamia sa...

Efter denna mandatperiod med alliansen så kommer nog väljarna att inse sitt dåliga val och byta sida,så var det förra gången borgarna haft makten...
Sista året de satt så gnälldes det utan like och vid valet(var det 1998?)så åkte de ut..
Efter att b.l.a sett till att massor av SMÅföretag gick i konkurs mm
Men sånt kommer tydligen inte någon ihåg NU!
Fast det beror nog på att många av dagens väljare satt hemma och lekte med bilar och dockor,på den tiden..

Anonym sa...

Skönt när någon genomskådar det hela. Jag tror att det hela är ett fenomenalt lurendrejeri i en lagom trevlig förpackning. Det är verkligen utstuderat och innehåller inget annat än vanlig gammal skåpmat från moderaterna.
Men, man måste också nämna att socialdemokraterna inte tagit arbetslösheten på riktigt allvar. Men vad som behövs är väl kreativa idéer - jag tycker småpartier som mp och v visar prov på det.
Efter gårdagens resultat blir man ju än mer taggad att engagera sig politiskt.
hälsningar från M

Em sa...

Word! Det borde utlysas landssorg. Eller så borde jag använda min ilska och bli politiker.

Cliff Hanger sa...

Jill - Det förvånar mig en aning. Moderaterna har i alla fall totalt dominerat här i Stockholm beträffande affischering och radioreklam. När du räknar in kampanjpengarna, räknar du då även in pengar som kommer från externa finansiärer? Jag tycker inte att det var något större fel med att Göran kallade sig landsfader, men det är möjligt att sossarna inte varit riktigt lika hungriga i valrörelsen som alliansen.

Fialicious - Ja, det skulle förvåna mig om alliansen får förnyat förtroende, förutsatt att vänsterblocket har kompetenta personer i ledningen om fyra år.

Mammamia - Borgarna regerade 1991-1994 senast. Du har nog rätt i att många historielösa ungdomar missat det där vid årets val.

Anonymous - Jag håller med. Utstuderat var ordet. Själv röstade jag på Miljöpartiet. Jag röstar för att du engagerar dig politiskt. Jag blir nästan lite sugen själv, och det hade jag aldrig trott för bara några veckor sedan.

Em - Visst, aktivera dig! Det behövs arga, engagerade vänsterpolitiker.

jill sa...

Mammamia: Förra gången högern fick makten var vi i en lågkonjunktur som sällan skådats. Lätt att göra bra saker då. Sen behövs det mer än tre år (som det var på den tiden) att vända en stor skuta.

Intressant att så få diskuterar att SD gick så bra. Och vad det beror på. Vi är fortfarande så skrämmande rädda att ha en integrationsdiskusion...

sofia sa...

Visst stämmer det ang. valkampanjspengarna. I alla fall om man ska tro media. S-valkampanjen kostade 70miljoner och m-kampanjen 25. Sen vet jag inte vad det totalt blev per block.

- ©Mad Man™ - sa...

Skillnaden mot förra gången "di blåe" satt vid makten är väl att då var de tvungna att förlita sig på Ny Demokrati för att få majoritet.
Vi får väl helt enkelt se hur länge de håller sams, risken är väl att de blir "lika goda vänner" som Vänster-alliansen har varit större delen av tiden de suttit nu.

Valet är gjort och det är de förutsättningarna vi får ta med i beräkningarna nu när vi lever vidare.

Jaja, jag orkar inte diskutera politik längre, det blir bara blä av det mesta när det gäller det. Jag röstade iaf på "rätt" parti =)

S-Man sa...

Cliff > Respekterar dig och dina åsikter, men jag har andra.

//S - Man

capisce sa...

Tjena Cliff hehehe..
Tänkte bara nämna att dina källor är ju inte direkt objektiva..LO och Lena hjelm wallin sossarnas sosse. Skulle vara otroligt intressant och få tjuvlyssna på framtidens samabetet mellan LO och moderaterna..

Nyaga sa...

Jag är så JÄVLA besviken på att så många har gått på Moderaternas lögner om va de ska göra.
Jag menar de kommer ju sälja ut sjukhus, kommunala bostadsbolag och statliga företag.
Så är det ju, och det tror jag inte att majoriteten av de som röstat på Högeralliansen vill.

Jag är orolig, som Nordahl säger.
The dark ages are upon us.

mammamia sa...

Jill; Ja ,inte vänder man någon skuta genom att krampaktigt försvara kronan och låta riksbanken höja räntan till 500%..
Jag vet inte hur mycket du minns av den tiden,jag har ett bra minne av det!
Lider fortfarande av sviterna hur det var då och vad som hände..
(för fler disskusioner välkommmen till min blogg)

Apropå lättlurade människor,upprepar man en lögn tillräckligt länge så blir den sann...
Det märks i en annan debatt,den om FETMA!
Än idag tror många att man blir fet av fett,fast det är sockret som är boven i dramat!

Cliff Hanger sa...

Jill - 1991-1994 är jag för dåligt påläst om för att diskutera. Skrämmande med SD, i Landskrona fick de tydligen runt 20 %. Otroligt skrämmande. Vi måste vakna och motarbeta dem på något vis innan det blir för svårt.

Sofia - Okej, men i så fall tycker jag att det är märkligt att Moderat-reklamen varit så dominerande. Men sossarna kanske satsade pengarna på sådant som jag inte såg eller hörde så mycket? Jag är ute på hal is nu, men jag har hört talas om att Moderaterna och Folkpartiet fick en massa kampanjpengar av någon utländsk, sektliknande organisation. Någon som vet något om det?

Madman - Ja, vi får se hur det går. Vi får se om de kan leva upp till vänsterretoriken som de charmat så många osäkra väljare med. Jag är mycket skeptisk till det, men de får gärna överraska mig positivt.

S-man - Jag säger det samma till dig. ALLT är väl inte dåligt med allianspolitiken heller. För dig som småföretagare blir det kanske bättre. Men på det hela taget tror jag att vi får ett mer orättvist, osolidariskt samhälle.

Capisce - En gissning bara: Har du initialerna CS? Visst ska man titta kritiskt på information som kommer från uttalat politiskt håll, men man kan inte underkänna faktauppgifterna bara därför. Som jag förstått det baseras deras analyser på fakta. Och om jag har samma åsikt som dem, betyder det att min åsikt är fel eller baserad på felaktiga grunder? I don´t think so.

Nyaga - Ja, jag tror inte heller att alla riktigt fattat vad de röstat på. De har låtit sig charmas av Moderaternas vänsterretorik och fäst för stor vikt vid partiledarnas personligheter i stället för att närmare studera politiken.

Mammamia - Du får ta den diskussionen med Jill, jag vet för lite om 1991-1994. Jag vet bara att jag hört Ingvar Carlsson och Göran Persson säga många gånger att de fått städa upp efter borgarnas oansvariga styre.

Capisce sa...

CS är är helt rätt..
Kan vi komma överens om att det åtminstånde är vinklat? Frågan är bara hur man ska få tag i objektiv information kanske vända sig till utlandet.. Problemet tycker jag med S är att de vill topstyra medans M vill flytta makten mer till folket. Ta ex trängselskatten där Billström sa att folket (vi) inte förstår vad det innebär.
Personligen tycker inte jag att Billstöm mer än någon annan kan begripa vad trängselskatterna innebär. Hur e det med Cliff tycker du att du själv kan ta ansvar för din ekon. osv eller vill du att Persson ska göra det och iställe få en liten peng i veckan?

Cliff Hanger sa...

Vinklat? Både ja och nej. Visst har man i LO-rapporten dragit sina slutsatser utfrån sitt politiska perspektiv. Men det är inte vinklat i den meningen att de plockat ut några lösa delar och förvanskat dem. De har grundligt gått igenom den moderata politken på alla punkter, om jag inte minns fel av vad jag såg. Visst är det svårt med objektiv information, ingen är väl helt neutral i sina åsikter, frågan är hur öppen man är med vilken politisk åskådning man har. Men bara för att man t.ex. är öppet vänster behöver inte informationen vara fel.

Moderaterna står för en mer liberal politk än socialdemokraterna. Detta ger ytligt sett mer makt åt folket. Problemet är bara att denna liberala politk ger mer makt till dem som har redan är mäktiga, d.v.s. de som redan har mycket pengar eller maktpositioner i samhället, jämfört med de som har mindre pengar och mindre inflytande i samhället.

Visst var det pinsamt att Billström lovade att det inte skulle bli trängselskatt och så blev det så ändå. Men jag tror att Moderaterna är ungefär lika toppstyrda i sitt parti. De har inte gjort sig kända som några starka anhängare av decentralisering så vitt jag vet, men jag är inte säker på denna punkt.

Som jag antytt här ovanför föredrar jag socialdemokratisk politik framför liberal politik. Därför tycker jag att det är bra med sociala reformer som jämnar ut klasskillnaderna och därför måste Persson eller någon annan styra din och min ekonomi lite mer än att samhället ska vara en mera fri marknad där de starkaste roffar åt sig en allt större del av kakan.

Anonym sa...

Vilka trötta sossar ni är.