fredag, september 15, 2006

Kluven angående politiskt bloggande

Onekligen är det så att jag ryckts med i den politiska debatten och valrörelsen som pågår lite här och var just nu. Jag slits mellan att blogga om detta eller inte. Å ena sidan känner jag att jag har bestämda åsikter i vissa frågor, som jag vill övertyga andra om, få folk att tänka till. Å andra sidan känner jag att jag inte är tillräckligt påläst för att kunna argumentera fullt ut med en eventuell meningsmotståndare, även om jag har betydligt mer koll än vissa andra bloggare.

Sedan är det lite som sambon sade när jag diskuterade detta: Det vore ungefär som att prata politik på en fest. Visst, man behöver inte vara bästis med alla, och man kan vara vänner även om man har olika politisk uppfattning. Men jag vill nog ändå inte riskera att bli allt för irriterad på folk som jag gillar, ifall jag märker att de tycker helt annorlunda. Lite fegt kan tyckas, men jag väljer nog ändå att ligga relativt lågt, även om det finns ett visst politiskt engagemang hos skribenten bakom inläggen om finsk disco, september-bad och andra trivialiteter. Trivialiteterna får dock vänta lite till, som det känns just nu.

10 kommentarer:

Mosstrollet sa...

Jag tycker det är skoj med politik. Jag har åsikter, men är inte speciellt insatt, förutom i dom frågor som intresserar mej.

Men jag tycker att jag har rätt att hävda mina åsikter även om jag inte kan argumentera för dom i "sann politiker anda".

Jag skulle gärna se lite politikbloggande!

Jag röstade för första gången i är. Det var häftigt!

Tjo!

sofia sa...

Jag förstår ad du menar, hehe. På något sätt är det mer eller mindre omöjligt att inte missförstå varandra på bloggen. Att det dessutom finns folk som gärna missförstår med flit gör inte det hela lättare. Jag diskuterar jättegärna politik men då vill jag helst kunna använda mig av kroppssåråk, tonfall och ansiktsuttryck också. Det blir så lätt att reta upp sig helt utan anledning annars.

sofia sa...

kroppsspråk ska det stå.

barajagjohanna sa...

Jag har inte kunnat låta bli att politikblogga... Och detta TROTS att jag inte känner mig särskilt påläst egentligen. Faktiskt. Visst har jag lite koll, men inte så mycket som jag skulle vilja ha, och borde ha för att diskutera djupare. Men vadå... :)

Anonym sa...

äh, kör på bara.

om folk lbir upprörda så vaddå?
om man känner för att bränna av ett politiskt inlägg kör i vind.

oavsett ställe får man aldrig debatterat bra ändå tycker jag, men jag respekterar mångas åsikter. Oftast så lyssnar inte motparten ändå utan bara mal på med sina åsikter ända.....enna....

lisa sa...

Var glad att du inte är en så´n provokations-sucker som mig... :)

virvla sa...

jag har undvikit både allt valprat, valbloggande osv som pesten även om det är svårt. jag tänker heller inte direkt skriva om valet i min blogg. jag vet vad jag tycker och vart jag står. Jag skäms inte för det men jag känner inget behov av att basunera ut det heller, jag tror de flesta som har läst min blogg ändå vet vart mina åsikter ligger och det duger väl och är viktigast tycker jag. Att mina åsikter inte bara gäller just för tillfället utan genomsyrar hela min identitet resterande tid av tiden mellan valen också.

Cliff Hanger sa...

Mosstrollet - Jag tycker absolut att man ska få uttrycka sig i politiska frågor även om man inte är speciellt insatt, men för att jag ska känna mig bekväm med det vill jag vara mer insatt.

Sofia - Ja, när det gäller mindre seriösa frågor är det mer okej om man inte får fram exakt det man vill ha sagt eller kan argumentera för sin sak så väl som man vill. det där med kroppspråket och tonfall har jag inte tänkt på, men visst känns det som att det är viktigare att bli uppfattad rätt i mer seriösa frågor.

Barajagjohanna - Jag tycker att du gör det bra. Och som jag skrev till Mosstrollet tycker jag inte att man måste vara väldigt påläst för att blogga politiskt - vi har yttrandefrihet. Men då får man vara beredd på att ta kritik eller argumentera för sina åsikter också.

El Pedro - Som sagt, det är en smaksak hur bekväm man känner sig med detta.

Lisa - Jag har mina stunder då jag provocerar jag med. Ibland. :-) Just det, du gjorde en smiley! Du som var emot dem förut. Kul. :-)

Virvla - Ja, det lyser nog ofta igenom om man följer en blogg en längre tid. Men jag har inte någon aning om var du står politiskt faktiskt. Kanske en liten aning, men det är en liten en i så fall.

lisa sa...

jag har nog tvingats att inse dess betydelse :) :) ):

simplex sa...

vill bara kommentera så här sjukligt lång i efterskott ang detta. jag har nu i valtider insett att flertalet av mina vänner visar sig vara högervridna och jag har JÄTTESVÅRT att acceptera detta. ser på dem med helt andra ögon och vill t o m inte umgås med dem för tillfället. speciellt när alla fina försämringar för folk med lite lägre lön införts. löjligt va?!