onsdag, september 27, 2006

Hammarby körde över aik

Hammarby körde över aik. Ah...sweet...

Några snabba spontana tankar:

* Detta bröt en tråkig svit på sex matcher utan seger som jag nyss skrev om.
* Alltid underbart att vinna ett derby.
* Första halvleken var Bajens bästa i år enligt mig.
* I första halvleken var bollen 66% av tiden på aik:s defensiva tredjedel av planen, 15% på Hammarbys defensiva tredjedel och 19% av tiden på den neutrala tredjedelen.
* I halvtid hade Hammarby 2-0.
* Det finns säkert ännu mer statistik som bekräftar dominansen.
* Hammarbys taktik att pressa och stressa högt lyckades strålande.
* Hammarby borde gjort många fler mål (bl.a. brände vi otroligt många frilägen), men det gör inte så mycket när vi vann med 2-0.
* Hammarby blev lite försiktiga i andra halvlek, men det gör heller ingenting nu.
* Hammarby har vunnit båda matcherna mot aik med 2-0 i år. Förutom dessa förluster har aik bara förlorat en match.
* Förhoppningsvis bidrar Bajens båda vinster mot aik till att aik inte tar guld.
* Det var roligt att Elfsborg vann också.
* Minst tre av de varningar som Hammarby fick var felaktiga.
* aik var osportsliga i slutet då de inte gav bollen till Hammarby efter att Hammarby sparkat ut den för att en hammarbyare låg skadad på planen.
* Hammarby har nu en god chans att knipa en Royal League-plats, vilket efter SM-guld är det enda intressanta att komma över.
* José Monteiro har verkligen fått ett genombrott i backlinjen.
* Petter Furuseth Olsen och Sebastian Eguren var grymma. Många andra var också mycket bra. Härlig inställning!
* Hammarby har helt klart potential för att vara ett guldlag. Tyvärr sammanflöt skador, derbyskandalen, formsvacka och otur under en period som förstörde guldläget. Men det hade varit svårt att ta guld ändå, och kommer vi över en Royal League-plats samtidigt som aik inte vinner guld får man vara nöjd, som läget är nu.

Fotnot: Hahaha...word verification för att publicera detta inlägg: juckme

6 kommentarer:

Pash sa...

Well, det är inte annat än att gratulera.

Har nog aldrig sett ett så uddlöst AIK. (det lilla jag hunnit se på nätet denna jobbnatt)Vi föll mot er ännu en gång, och bajen är enda laget vi egentligen haft riktigt svårt för denna säsongen.

Det är bara att bita ihop för oss och komma igen dom sista sex matcherna.

capisce sa...

Ja, man får väl säga grattis..Skönt och kanske nyttigt för gnaget att åka på däng inför slutspurten..hoppas att de inser att det bara är att köra stenhårt ända in i kaklet(?)
Vi har alla våra anledningar till varför vårat lag inte nådde ända fram..Nu kommer detta nog att svida cliff men bajen var inte tillräckligt bra i år och det kan man inte bara skylla på skador..precis som Dif inte heller var tillräckligt bra..En kanon halvlek räcker liksom inte =)

Sir Realistic sa...

Den satt fint.
Trist med Råttornas uppträdande efter matchen (för jag kan inte tänka mig att det var annat än besvikna svart/gula som ställde tilldet).

Stefan sa...

bajen bajen bajen

*fylleskrålar*

Cliff Hanger sa...

Pash - Tack som fan. :-)

Capisce - Hoppas du på att aik skärper till sig? Verkar konstigt.

Jo, men bajen har faktiskt haft oflyt. Om du läser mitt inlägg "Tufft att vara bajare nu" som jag skrev nyligen så fattar du vad jag menar (många skador, poängavdrag, självmål, flera mål insläppta i slutminuterna m.m.). Annars har de, sett över hela säsongen spelat bra och visat potential för att vara ett guldlag.

Sir Realistic - Ja, det måste ha varit gnagare. Konstigt att de inte sa på nyheterna vilka lagsympatier dessa huliganer hade. Det brukar de ju göra.

Stefan - Skål för Bajen!

capisce sa...

Jodå jag hoppas jag vill se bra fotboll nu när Dif e borta från guldet kan man ju åtminstonde hoppas på att få se lite j-lar anamma från de lagen som e kvar och tampas