tisdag, maj 23, 2006

Varför?

En 71-årig man avled efter de skador han fick när en ung man i hög hastighet körde in i busskuren där 71-åringen stod. Nu hörde jag på de regionala nyheterna att föraren greps, men sedan släpptes på fri fot! Varför då???

6 kommentarer:

Agipman sa...

Troligtvis för att han inte lär gå "under jorden" när han åtalas, utan snällt kommer infinna sig i rätten, samt att han säkert lovat att låta bli att köra bil i fortsättningen. Typ. :-)
Men visst borde man införa samma system för B-behörighet som för de tyngre behörigheterna... dvs läkarkontroller med jämna mellanrum efter en viss ålder för att få behålla lappen. Gärna nått teoriprov lite då och då också. Körkort är ingen mänsklig rättighet.

Agipman sa...

Suck... ser att jag slarvade lite i läsningen. E lite trött så här efter jobbet. Fick för mig att det var föraren som var 71 år.
DOH!

Ska sova nu. :-)

Anonym sa...

brottsrubriceringen blir väl ändå vållande till annans död , eller?

eller var det bara en olycka helt enkelt?

Cliff Hanger sa...

Agipman - Bra tänkt, men ändå helt fel. ;-)

El Pedro - Ja, olycka så tillvida att det knappast var meningen att meja ner gubben. Men inte olycka av karaktären att det berodde på yttre omständigheter. Borde nog rubriceras som vållande till annans död. Eller vad säger Emma?

Fredrik sa...

Precis.. varför? Ungefär lika konstigt soma tt visa ut en liten femåring... utan sin mamma.. helt stördt. Kan de inte gripa mannen som kör vårdslöst och enabrt utvisa de som beter sig illa?

Må ABSOLUT bäst

Andreas sa...

I Emmas ställe kan jag snabbt svara JA på den frågan. Och/eller grovt vållande. Och/eller (grov)vårdslöshet i trafik.