torsdag, november 16, 2006

Rösta på ditt favoritpucko!

Det finns gott om puckon i världen. Bara idag stötte jag på tre sorters puckon på jobbet. Jag mötte säkert fler, men det var dessa tre som utmärkte sig:

Pucko nr 1 - Färdtjänstföraren som gick rakt ut i vägen, i min körväg, 3 meter framför mig, när jag kom körandes med bussen. Visserligen höll jag en mycket låg hastighet eftersom jag gjorde en kraftig sväng i en bussterminal, men ändå. Strax efteråt störde jag mig på att jag inte tutat lite vett i puckot. Jag vet inte varför jag inte tutade, men kanske hade erfarenheten av incidenten dagen innan påverkat mig. Igår var det nämligen ett bilburet självmordskandidatpucko som mycket fräckt och olagligt korsade min buss väg med så liten marginal att jag var tvungen att panikbromsa för att inte köra in i honom. Samtidigt som jag bromsade tryckte jag på tutan, men tutan fungerade inte - frustrerande!

Pucko nr 2 - I rastlokalen stod TV:n på och ett ordgissarprogram sändes. Man skulle gissa på en synonym till gnagare på nio eller tio bokstäver. Den fjärde bokstaven i ordet var t. Med denna information tillgänglig väljer då puckot som ringer in att gissa på ekorre...

Pucko nr 3 - Det här är nog egentligen mer en dåre, mentalfall, störd person eller dylikt snarare än ett pucko. Men hur som helst, personen i fråga kvalificerade sig på denna lista genom att bete sig på följande vis: När han går ombord på bussen visar han upp sitt periodkort samtidigt som han frågar mig "Finns det bara torsk i Östersjön?". Bara så där liksom. Helt "oprovocerat". Sedan gick han och satte sig och fortsatte prata, men då bara med sig själv.

Vem var mest puckad, ta chansen och rösta!

Vem var mest puckad?
Kliva-ut-framför-bussen-mannen
Tro-att-ekorre-är-ett-ord-på-minst-nio-bokstäver-med-ett-t-i-mitten-mannen
Ställa-konstig-fråga-i-konstigt vald-situation-och-sedan-prata-med-sig-själv-mannen
  
Free polls from Pollhost.com

20 kommentarer:

Anonym sa...

givetvis man nr 3 för han påminner om en arbetskamrat som stör mig nästan 83% av min tid på jobbet

couch-kitten sa...

Min röst ligger på korren, de programmen är puckomagneter...

virvla sa...

jag kunde inte sluta skratta när jag läste om ekorremannen så jag röstade på honom

Artur sa...

Jag valde den första eftersom hans puckighet riskerade hans liv.

Mikael sa...

Öhhh... jag väljer nummer ett - anledningen är att jag själv skulle kunna vara alternativ två eller tre, dock aldrig ett... eller egentligen jag HAR gjort fel i trafiken, men aldrig medvetet och jag lär av misstagen och försöker alltid bättra mig. Eh, men alltså, ja, nummer ett väljer jag, i trafiken ska man agera sansat och behärskat!

70-tals Per sa...

Jag körde på ekorr-mannen. Det måste finnas nån oemotstånlig dragningskraft mellan puckon som är helt hawaii i hjärnan och program där det krävs en gnutta intelligens (ibland knappt det). Dessutom måste programledaren i dessa program vara ett lallande fån, som flamsar och viftar med pengar (undantaget Magnus Härenstam som kvalar in i en annan division).

Andreas sa...

Ekorr-snubben utan snack.

Idioter i trafiken och andra som beter sig utvecklingsstört är en sak. Och fine för att gå omkring i en dimma eller fantasi-värld. Men snubben som ringde in gjorde ett aktivt val, han hade möjligheten att tänka igenom det hela och ändå...

Det är ingen som helst konkurrens i mina ögon.

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Personliga erfarenheter är inte att underskatta.

CK - Puckomagneter var ordet. Kul ord. :-)

Virvla - Underbart. :-)

Artur - Du har en poäng där.

Mikael - Du använder självidentifieringstekniken alltså. Intressant.

70-talsper - "Helt hawaii i hjärnan" - ytterligare ett skönt uttryck. :-) Tack för det.

Andreas - Det ligger nåt i det du skriver måste jag säga. Knäppa, spontana infall och blunders kan alla göra, och är man ett psykfall lirar man i en annan division.

elin sa...

Ehm.. fan också.. Jag kan inte bestämma mig.

Puckoalternativ nr 1 kanske inte såg bussen komma.. han kanske var blind på ena ögat eller väldigt stressad eller så kanske han hade glömt glasögonen hemma och beräknade avståndet fel..

Puckoalternativ nr 2 kanske ringde in innan dem visade att ett t skulle vara med i ordet och efter det gick han på toa och sedan ringde dem och då hade han ju inte sett t:et utan gissade på det han tänkt först. Eller så kanske han inte kunde svenska så bra eller hade dyslexi..

Puckoalternativ nr 3 hade ju uppenbarligen en sjukdom och då är det ju inte hans fel att han pratar med sig själv och ställer konstiga frågor. Eller så kanske han var alkoholist eller väldigt, väldigt ensam utan någon att diskutera med...

Nej.. det går inte, jag kan inte bestämma mig. Min röst uteblir.

Sir Realistic sa...

Känner en solklar dragning till kandidat nr 2 på min "puckometer".

Ungefär samma argumentation som Andreas gjort här ovan. Tack för det, då slapp jag formulera mig.

70-tals Per sa...

jag röstade på ekorre-mannen. Festligt att puckon som har hawaii i hjärnan dras som magneter till att ställa upp i sådana program, för att bevisa vad?

Andreas sa...

elin: Men allså... t eller inte t i ordet. N I O bokstäver.
E K O R R E ???
1 2 3 4 5 6 ???

Dyslexi gör inte att man inte kan räkna antalet bokstäver...

Bionda sa...

Kanske ekorrmannen egentligen ville ringa till ett annat program och blandade ihop dem? Det går ju sjukt många såna "spendera en massa pengar på att ringa in och gissa men vinn inget"-program på TV numera. De riktiga puckona är väl programledarna för dessa...

Anonym sa...

Andreas: Jaha, var det det med, ja det gör det ju ännu krångligare. Det kan ju fortfarande vara så att han inte kunde svenska så bra, han kanske inte fick lära sig matte som liten eller så var det kanske hans barn som tjatade på honom att han skulle ringa in och han hade fullt upp med matlagningen så han sa bara det som barnen sagt.

Eller så kanske han var extremt stressad och full. Eller så var det som bionda skriver, han kanske ringde till fel gissa-ord program.

Eller så var han ett pucko. Alternativet finns ju fortfarande. Men jag håller med bionda, dem riktiga puckona måste vara programledarna.. Dem är sanslöst puckade.

=)

Herman Hedning sa...

Ekorre-killen kanske var puckad men han kan lika gärna ha fått en så kallad black-out av att helt plötsligt vara med i ett puckat program och då glömt vad han egentligen skulle gissa.

Att lalla runt i trafiken i sin egen lilla värld, däremot, är oförsvarligt!

Skrämmande många av dessa dårar kör runt med barnvagnar också, i vilka det sittet intet ont anande barn. Otroligt att det inte körs på fler barnvagnar än det gör med tanke på hur folk utan att se sig för viker ut vagnen i trafiken.

Mamsen sa...

Hej son!
Jag röstade på ekorrmannen, men egentligen borde programledarna ingå i kategorien också.
Dom verkar ha skyhöga löner eftersom de delar så frikostigt ut pengar hit och dit. Du får 10.000 av mig om du ringer in, kan dom säga.
Vaddå, av mig???????????
Din ömma moder

londongirl sa...

Ekorrmannen helt klart men faktiskt också trafikgalningen. Jag tycker det är läskigt med alla som kastar sig ut framför motorhuven när man kör.

Trean som talar för sig själv ömmar jag så för....känner en sån personligen. :(

Stefan sa...

pucko nummer tre: en vardagshjälte! Var osammanhängande. Hitta på egna meningar utan samband med kontexten. Mer sådana!

senario1. stör mest! Självklar. Inte att idioten går ut framför bussen ( kunde varit jag en dag då jag falling downar och utmanar världen)...nä. Utan just för att HORNET, SIGNALEN, TUTAN, HÄNGET inte lirar...hur frustrureande(?) är inte det? Du ser jag kan inte en stava...så darrig blir jag av indignation å dina vägnar. Det är varje bil/buss förares rättighet att ha en Tuta man kan hänga på...

malin sa...

Givetvis är det tvåan som är det enda korrekta svaret. Om man över huvud taget bemödar sej med att titta på diverse ordgissarprogram är man ute och cyklar.

"Efterrätt: blåbräsjap."

Hmm... "Jordgubbstårta"?

Cliff Hanger sa...

S R - Jag blir lite nyfiken på hur "puckometern" ser ut. Kul ord. :-)

Elin och Andreas - Intressant diskussion. Jag måste nog hålla med Andreas, även om Elins värnande om de mindre begåvade värmer. :-)

Bionda - Intressant teori, även om den är föga trolig.

Visst finns det en del väääldigt blonda programledare.

Herman Hedning - Visst var det pucko nr 1 som irriterade mig mest. Oförsvarligt var ordet! Vissa verkar använda barnvagnarna som murbräcka i trafiken - också oförsvarligt!

Mamma - Ja, det är ett otyg att uttrycka sig så. Jag skrev ett blogginlägg förut om kassörskorna på Posten där jag jobbade förut och deras vana att säga på samma sätt, som om det var deras pengar. Men de kanske också hade väldigt mycket betalt?

Londongirl - Jag hoppas att jag inte trampade på några ömma tår. Nr 3 var ingen som jag blev arg på. Han var bara väldigt annorlunda.

Stefan - Visst piggar det upp med folk som beter sig som nummer tre! För det mesta i alla fall, får man kanske tillägga. Hade t.ex. ens läkare uppträtt så hade det inte varit lika kul...

Jag tackar för din empati! Pucko nr 1 var självklart den som irriterade mig mest. Men hade bara tutan funkat hade jag ändå fått avreagera mig. Eftersom jag inte brukar skrika i bussen är tutan det enda sättet man har att avreagera sig på.

Malin - Jag lovar, det var en ren olyckshändelse att jag såg det där. TV:n stod bara på och mina ögon sökte sig dit i ett svagt ögonblick.