söndag, november 05, 2006

Sex, öl, våld och Bajen

Jag har just kommit hem från det förstklassiga etablisemanget Den Gröne Jägaren (i folkmun Gröne Jägar´n eller kort och gott Jägarn) som är ett klassiskt sunkhak på kungliga Södermalm i Stockholm. Det är ett hak där personalen har pikétröjor med texten "JAG HETER INTE HALLÅ!" på ryggen. Någon namnbricka på tröjorna har de däremot inte, vilket enligt min mening kunde vara på sin plats om de vill bli kallade något mer personligt. Jägarn är också ett ställe där ölen kostar 19 kronor, ett ställe där alla Bajens matcher visas på TV och ett ställe där en av bargästerna ikväll spontant och högljutt brast ut i den gamla sången "Vi ska v*ldta era h*ror, vi ska kn*lla era kor, dricka bärs, sätta k*ken i en häst, vråla Bajen e ju bäst, å sen r*nkar vi när Bajen tar poäng" utan att någon höjde på ögonbrynen särskilt mycket. Det är också ett ställe där jag vid ett tillfälle sett barstolar och flaskor användas som vapen och sett blodet flyta på golvet.

I eftermiddags var jag på Jägarn för att dricka billig öl och kolla på Bajens sista match i årets Allsvenska. Bajen gjorde inte en särskilt bra match. Bottenlaget Öster krigade för sin allsvenska existens och hade det mesta av spelet och målchanserna, men det var Bajen som vann med 2-1. Det är dock inget att be om ursäkt för, efter all skit som drabbat Bajen i höst. Även i de andra matcherna blev det bästa möjliga resultat: vi kom före Helsingborg, aik fick inget SM-guld och Tiergarten kom på 6:e plats och missar Royal League. Mycket trevligt resultat med tanke på förutsättningarna inför den sista omgången.

Efter matchen tjuvlyssnade jag...eller, det var snarare omöjligt att undvika att höra vad en full ung man basunerade ut vid bordet bredvid. Han frågade sällskapet bredvid om det var okej om en tjej var otrogen för att hennes kille hade "liten penis". I nästa andetag sa han högt och tydligt "hon var otrogen mot mig igår" och syftade på tjejen som satt mittemot honom. Mycket märkligt beteende.

9 kommentarer:

- ©Mad Man™ - sa...

Edere, Purgare, Vomere

Jägar'n =) Eller förut kallat vardagsrummet. Sunkigt billig bira, sunkigt svull, sunkigt klientel och ändå "bodde" man där.

Jag minns när jag stod vid baren och väntade på få beställa och personen framför mig beställer "en öl och en whiskey" och bartendern vant hivar upp en "stor stark" och en "whiskey". Ja, jisses, det dricks med stil där =)

Men som sagt, det är och förblir Jägar'n =)

Bajen bäst i Stockholm =)

PS. Klart det är ok att hon är otrogen om han har för liten =)

Anonym sa...

"märkligt beteende"


alkohol var väl inblandat tyckte jag att du skrev :)

Sir Realistic sa...

Jägarn har aldrig varit ett stamlokus, även fast jag bor på krypavstånd därifrån. Men visst har man slunkit in på en och annan bärs där.

Som Bajare får man vara nöjd trots allt.
Nästa säsong - då jävlar.

Den snubben du tjuvlyssnade på måste haft både liten penis och liten hjärna. Kanske hade han stor bil???

Nyaga sa...

När jag för ett par år sedan jobbade som städare på SJ så hade vi en del fester på just jägarn.
På en av de festerna så var det en av mina "kollegor" som spelade luftdragspel.

Det är det mest bisarra jag har upplevt.
Han satt dessutom i skräddarställning på golvet.

annaw sa...

Det är lite roligt att tänka på att min W också var där.. Det var dock inte han (förhoppningsvis.. haha) som basunerade ut den där otrohetsgrejen..

elin sa...

Hahahaha :D

Det är väll för härligt när människor bjuder på sig själva.. euhm..

Cliff Hanger sa...

Mad man - Kanske är det längtan efter att känna sig sofistikerad som lockar en till dessa sunkhak? Man blir ju sofistikerad i jämförelse med omgivningen. Eller också har man smittats och blivit sunkig själv, fastän man förnekar det. Troligen ligger sanningen nånstans där mitt emellan. Man kan vara sig själv för en stund (med det inte sagt att man är som alla andra på Jägarn).

Bajen är alltid bäst. Skit i tabellen, Bajen är bäst ändå!

El Pedro - Alkohol kan ställa till med mycket, men detta var märkligt även om han hade hällt i sig 12 öl.

S R - Det är inget stamlokus för mig heller, men med 100 % Bajen-feeling och billig bira kommer man långt. En tredjeplats är inte fy skam. Det får man vara rätt nöjd med.

Nyaga - Det måste ha sett väldigt bisarrt ut. Men jag är inte förvånad...allt kan hända på Jägarn.

Anna W - Nej, det var nog inte han. Flickvännen mittemot såg inte ut som du. Fast det var kanske hans andra flickvän... :-p

Elin - Ja, det är ju generöst. :-)

Studiomannen sa...

Hade du varit på Värendsvallen hade jag bjudit dig på bryggkaffe och varm korv. Jag hade betalt för att vara där. Det underlättade! :-D

Matchen: Bajen behöver inte be om ursäkt. Däremot är det ingen slump att Öster åker ur. För med lite flyt hade de haft en 3-0 ledning i paus. Men sådant har inte hänt dem på hela säsongen. De klarar inte av att göra mål. Och när Da Silva gjorde självmål dog matchen.

Det var några ungjävlar i Bajens klack som slängde in en bengal på planen och som stökade efteråt, men annars var det lugnt. Bajen blev ordentligt hedrat och hyllat av sina riktiga fans efter matchen. Vi fick ett snack med Max v S och med Anders L och Östers publik ska faktiskt ha lite cred för att 99% stannade matchen ut. Det var ju rätt tidigt klart vad som skulle hända.

Jägaren låter som ett ställe jag faktiskt inte skulle palla med. Flygande stolar, blod och sånger om att våldta brudar går så jävla bort. Jag som trodde att ni Bajare vad kulturskribenter hela bunten? ;-)

Grattis trots allt till medaljerna. Skramla ihop pengar till att behålla Piñones-Arce och behåll Åhlund i staben så har ni en bra början.

Cliff Hanger sa...

Studiomannen - Kaffe är en drog som jag inte sysslar med, men korven hade jag tacksamt tagit emot. :-)

Klockren analys av matchen och säsongen.

Östers publik kankse inte visste bättre? De var kanske paralyserade av chock? Det var kanske därför de inte gick tidigare?

Det var härligt att se Petur greppa en Canal + (?)-mikrofon och sjunga "Seven nation army" med klacken. Finns att beskåda på tv4.se. :-)

Tro det eller ej, men våldtäkter och flygande stolar är inget som jag står bakom. Dessa incidenter tillhör trots allt undantagen. Kulturskribenter hela bunten? Hehe... det var en fin bild, men inte helt sann är jag rädd. :-)
Apropå bra skribenter som är bajare rekommenderar jag annars en titt bland mina länkar.

Tack, lilla silvret känns helt okej just nu. "Lilla silvret" är annars ett väldigt konstigt namn. Varför inte brons? Pablo och Åhlund har mitt fulla stöd.