torsdag, november 02, 2006

Recept på att vara rolig


Okej, detta är rätt inaktuellt. Men jag tycker att det är stor, sjuk humor att Michael Jackson bjudit barn på vin och kallat det för "jesusjuice". Känns väldigt manipulativt och väldigt mycket Farbror Bosse över det hela. Vem vet, kanske fick de leka med hans joystick också?

Hela grejen med att nämna saker och ting på mer förskönande sätt är rolig, vare sig det handlar om att kalla ett kalhygge för föryngringsyta, kalla spärrvakten i tunnelbanan för stationsexpeditör eller som Drottning Silvia svara "Drottningen" i telefonen i stället för "Silvia". Detta är alltså frågan om eufemismer. Andra sätt att byta ut och använda andra ord, uttryck och liknelser än de som är praxis är också kul, t.ex. slangord. Damcykel, mumindalen och rövsame är ord som kan betyda helt andra saker än man först kan tro (Ramlösa, anus respektive stjärtlapp) Även att vara innovativ i användandet av uttryck och liknelser är knep som komiker och roliga bloggare, t.ex. Mikebike, Mr Sug och Argaste använder sig mycket av. Receptet på att vara rolig är alltså: Använd en del eufemismer, en del brutala kraftuttryck, två delar innovativa slangord och liknelser och en del nya, sammansatta ord (t.ex. "spontansura"). Rör ihop och och tillsätt en story. Färdigt att servera på en blogg eller en annan arena nära dig!

4 kommentarer:

Argaste sa...

Hahahahaha jag diggade bilden! SKa fan göra en favvoordlista

Cliff Hanger sa...

Kul att jag inspirerade dig. :-)

70-tals Per sa...

Den killen har ju inte alla kort på rätt plats tror jag. Hans plastikoperationer har ju gett Dr. Frankesteins monster värdig konkurrens

Cliff Hanger sa...

Han har inte alla indianer i kanoten, det är ett som är säkert.

http://nyaga-nyaga.blogspot.com/2006/10/andra-uttryck-fr-att-vara-lite-bakom.html