tisdag, juli 25, 2006

Word verification

Varför måste man skriva in en word verification-kod för att publicera sina egna inlägg? Räcker det inte med att man är inloggad? Varför är "ovanliga" bokstäver som x, q och z överrepresenterade i word verification-koden? Och varför fick Virvla koden duapa när hon skulle skriva en kommentar på min blogg en gång?

10 kommentarer:

virvla sa...

ja! det skulle jag också vilja veta!!

- ©Mad Man™ - sa...

Hum... att vissa har det i sina kommentarer vet jag och har alltid funderat över men för att publicera sina egna alster?

Vem vet, Word verification-trollen kanske är cyniska? =)

Anonym sa...

jag hade detta "problem" ett tag och till slut tröttnade jag och kontaktade blogger angående detta.

De gör så för så här för du anses vara en spambloggare och blogger har ställt in detta åt dig. Du får läsa runt bland inställningar och så, så kommer du att hitta vart du skall vända dig och då kommer dom ta bort detta inom kort.

Good lakk

virvla sa...

dumma troll säger jag. *kantstött*

Lars Anders Johansson sa...

Jag tror att förklaringen står att finna i den allt överskuggande lagen om alltings jävlighet.

Cliff Hanger sa...

Metalrocker - Föga anade man att man skulle stöta på cyniska word verification-troll när man började trolla. Världen är konstig.

El Pedro - Tackar för förklaringen. :-) Fattar inte varför jag anses vara en spambloggare. Får se om jag orkar ta itu med det där.

Virvla - Plupptroll!

Lars Anders - Det kan mycket väl vara så. Murphy´s lag är applicerbar på det mesta.

Stefan sa...

cliffis ...får man säga så ;)

du får bort det genom att trycka på den lilla symbolen bredvid ordverf rutan. Har för mig att det är "help" eller "rulllstol"...eller liknande...Kort sagt är det att du ordverfar till blogger teamet att du är en människa utan spamintentioner och ingen robot. ett par dagar senare lyfter de bort skiten.

Cliff Hanger sa...

Stefan - Så vitt jag vet betyder inte cliffis något taskigt, så det är lugnt det kanske betyder något dumt på oba-oba-språket, men det kan jag leva med i så fall).

Tack för hjälpen!

Cliff Hanger sa...

Ha ha...i min tidigare kommentar där jag svarar Metalrocker har jag skrivit "trolla" i stället för "blogga". Kul att man kan roa sig själv. :-)

virvla sa...

Plupptroll är ju underbara och fina varelser till skillnad mot wordverification-troll...