måndag, juli 31, 2006

Just another manic Monday?

Lördag hela veckan är ett gammalt talesätt som låter påskina att lördagar skulle vara lite bättre än andra dagar, t.ex. måndagar, som haft ett dåligt rykte sedan urminnes tider. Ett måndagsexemplar är en vara med samma dåliga kvalitet som medelkvaliteten på Galne Gunnars sortiment, Måndag hela veckan är en film där måndagar representerar återkommande olycka och I don´t like Mondays och Manic Monday är låtar som inte direkt lovsjunger måndagar.

Igår, i lördags alltså, såg min och sambons dag ut så här: Diskning, städning, tvättning, blodpudding, mulet väder, IKEA, Ica Kvantum (sedan såg vi en smårolig rulle också: Wedding Crashers). Inte alls någon dålig dag, men på det hela taget inte urtypen för en festlig lördag.

Söndagen såg ut så här för mig (och till stora delar också för sambon): Trevlig lunchbjudning med många gäster här hemma, öl i solen med polarna, bajenmatch som vanns med 3-0, kvällsdopp i solnedgången. Betydligt festligare än lördagen.

Söndagar har i och för sig inte alls lika dåligt rykte som måndagar, men min poäng är att veckodagen inte alltid avgör hur rolig, lyckad eller originell en dag är. Ibland kan en gråkall tisdag i februari vara alldeles...alldeles underbar, för att citera Askungen. Precis som en högtidsdag kan vara en riktig skitdag. Det beror på vad man gör det till och vilka omständigheter som råder. Amen.

I morgon (måndag) åker vi iväg en vecka till Västergötland. Sambons första dag på hennes enda semestervecka i sommar. Det ska bli en bra måndag, för det har jag bestämt. Att vi åker iväg innebär också att det blir en paus i bloggandet. Sköt om er och ha en alldeles fabulous måndag!

10 kommentarer:

virvla sa...

i och med att jag jobbar som jag gör har veckodagarna inte längre någon betydelse för mig, jag vet inte om det är skönt eller inte faktiskt.

hoppas ni får en fin semester!!!

Anonym sa...

ha det så mysigt och gött.
jag skall använda denna semestervecka åt att slänga skräp och försöka lära mig att laga mat

måndagar är inte alltid sämst, tisdagen brukar vara sämre.
fast det mesta blir ju vad man gör det till.

70-tals Per sa...

Man vad? Du menar väl inte att du och familjen inte tar paa er finkläderna (storvästen) och gaar ut och spatserar, sedan hem och fikar med gamla mormor, sen börjar det bli dags att tänka paa refrängen -det är en dag i morgon ocksaa säger man med moralisk luthersk underton. Ska det vara riktigt skoj en söndag kan man gaa pa tipsbingopromenad och kanske vinna en hink med konservburkar och kaffe.

turmalin sa...

Ha härliga semesterdagar!

suratanten sa...

Tisdagar är ändå de värsta dagarna:( På måndagar anar man inte vad som väntar. På tisdagar vet man vad som väntar och hur långt det är kvar till helgen.

Ha det bra!

Mosstrollet sa...

Jag har gått o nynnat på Manic monday-låten i två dagar.. rubriken satt som en smäck..

Ha ett härligt semesterfirande! :)

Smiley sa...

Hoppas ni två har det bra där. Måndagar-tisdagar-osv finns inte på en lyckad semester, märkte jag :)

Vad hände med "El Mango"? Har missat när (och varför) började du hänga på klippan =)

Andreas sa...

Fan heller. Du kan ta dina härliga måndagar och.. och... göra nåt annat med dem. De suger. Igen.

Nyaga sa...

NU är jag tillbaka i staden. Min telefon har vart i fantasilandet ett tag så jag fick ditt sms alldeles för sent.
Men nu kan vi väl ses nåndag eller?

Nu börjar jag blogga igen efter sommaruupehållet.

Cliff Hanger sa...

Virvla - Som gammal bussförare är jag också van att jobba alla möjliga dagar i veckan. 3 av 5 helger brukade jag vara ledig. Helst vill jag nog ändå vara ledig då alla andra är lediga, även om man kom ifrån måndagsångesten då man jobbade så där.

El Pedro - Tack. :-) Verkar vara en vettig plan det där, hoppas det gick bra att följa din plan.

70-talsper - Ja, att på söndagskvällen vinna en hink med konservburkar måste vara höjden av glädje för en äkta lutheran. :-)

Turmalin - Tack. :-)

Suratanten - Kanske kan ligga nåt i det där. Jag har nästan glömt bort hur det är att förvärvsarbeta, har inte gjort det på ett år. :-)

Mosstrollet - Kul att man kan påverka sina medbloggare så där. :-)

Smiley - Välkommen tillbaka. :-) Här är lite info angående namnbytet:
http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com/2006/07/extra-extra-el-mango-byter-namn-till.html

Andreas - Min måndag som tog slut för 50 minuter sedan kändes inte heller "helt hundra". Men jag har aldrig påstått att alla måndagar är kanon heller.

Nyaga - Jo, det vore på tiden. Vi hörs!