torsdag, augusti 02, 2007

Tre poäng trots alla hinder på vägen

Först ett litet klargörande: Mängden text som jag skriver om Hammarby här på bloggen står inte på något sätt i proportion till mitt hammarbyintresse. Varför jag skriver relativt lite om Hammarby beror på att det finns så många andra som skriver bra texter om Hammarby, och det känns ofta inte värt ansträngningen att upprepa vad många andra redan skrivit. Dessutom måste man vara snabb med att publicera en matchbaserad text för att den inte ska bli inaktuell. Men ibland händer det ändå att man vill blogga om någon match. Gårdagens match är ett exempel på en sådan match.

Det rådde en optimistisk stämning på Söderstadion inför matchen. Stärkta av kalmarseger, en mästartitel i en europeisk cup och en allsvensk tätkänning i potten var det en stark positiv laddning i luften. Inte blev det sämre när Paulinho nätade efter en snygg crosspassning från David Johansson redan i den åttonde minuten. Efter det kändes det riktigt behagligt i ungefär en halvtimme. Bajen spelade ett frejdigt anfallsspel med snabba kortpassningar och snygga skarvningar. "Söderbröder glöder" och andra sånger hördes från alla läktarsektioner och Söderstadion var den magiska, kokande gryta som den kan vara ibland när det mesta fungerar. Sedan kom ängsligheten. Eller var det taktiken? Eller var det tröttheten? Förmodligen var det en kombination av allt detta. Jag har emellertid läst och hört Tony Gustavsson allt för många gånger säga att han vill "stänga matchen" för att utesluta att så inte var fallet även denna gång. Jag har stor respekt för Tony Gustavsson som tränare, men jag tror inte att Bajen har spelarmaterialet som bäst lämpar sig för att försöka "stänga matcher" efter 1-0 á la Juventus. Igår kom vi undan med blotta förskräckelsen. Man blir dessutom tröttare av att jaga boll defensivt än att spela med boll. Bajen har för mycket offensiv spelskicklighet och för lite Juventus i sig för att lägga sig på försvar en hel halvlek.

Tro inte annat än att jag var glad efter segern igår. Och när Bajen gjorde 1-0 exploderade jag förstås i eufori tillsammans med den övriga klacken. Men större delen av matchen var en riktig nervpärs. Det fanns så många som höll på att ta ifrån mig och Bajen de tre poäng som vi reserverade i och med 1-0 målet. Malmö FF. Peter Fröjdfelt. "Huliganerna".

20 minuter in i andra halvlek var det alltså någon stolle som kastade in ett plastglas med öl mot Malmös Jon Inge Höiland när han skulle kasta inkast (Höiland var alltså den som skulle kasta men det var den andra killen, han som inte skulle kasta, som kastade i stället). Glaset träffade inte Höiland, utan han fick bara några stänk på sig. Men han reagerade som om han hade fått en tegelsten mot sig eller något liknande (det såg nästan ut som om han hade fått ett spjut i ryggen). Herregud, det är väl bara att slicka i sig och vara glad! Skämt åsido, jag försvarar inte på något sätt detta alkoholmissbruk. Jag tar till och med kraftigt avstånd mot det. Delvis för att det är onödigt att vara elak mot norrmän (det är faktiskt inte alla norrmän som klubbar säl) men framför allt för att det i slutändan drabbar Hammarby. Detta är något som alla vet. Att bete sig så här i ett läge när Bajen leder med 1-0 gör det ännu mer idiotiskt. Att Peter Fröjdfelt sedan slår på stora trumman och signalererar till spelare och övriga domare att lämna planen efter detta ölstänkande kan man tycka en hel del om. Å ena sidan hade det varit en fruktansvärd överreaktion om han verkligen skulle ha brutit matchen helt efter två inkastade plastglas (det kastades in ett till en liten stund senare). Å andra sidan är det bra att markera att det inte är okej att kasta plastglasöl på norrmän. Hur som helst, den största idioten igår var ändå han som slängde in plastglasöl nummer två. Hur är man funtad när man kastar in en öl efter att domaren tydligt har signalerat att detta kan innebära att matchen avbryts? Dessutom pissade denna idiot i fråga på Sulans (lagkaptenens) vädjan om att ta det lugnt. Jag skulle gärna ta ett snack med denna idiot och fråga honom hur han tänkte. Bra att övriga publiken närmast runt omkring ölkastarna reagerade och pekade ut dem. Hoppas att de fick en... något omild behandling.

Det finns mycket mer att skriva om detta, men nu orkar jag inte skriva mer (ursäkta gnället, men allt blir så mycket jobbigare och går så mycket långsammare när man sovit alldeles för lite tre nätter i rad). Jag hänvisar i stället till några andra bra texter här, här, här och här

På söndag ser jag och sambon Bajens strävande mot SM-guldet på plats i Örebro! Forza!

7 kommentarer:

Kristian Lagerfeldt sa...

Bra skrivet! Som vanligt!

Elin sa...

Lite?? Jag orkade läsa dit.. sedan skummade jag igenom alltihopa och insåg att det handlar om fotboll. Igen. För jag tycker du skriver ganska mycket om det..

För min smak.

:D

Cliff Hanger sa...

Kristian - Tack snälla du.

Elin - Hehe... just detta inlägg blev rätt långt. Men jag syftade på att jag t ex inte skriver efter varje match.

Studiomannen sa...

Det här kommer att försvinna ungefär som snusdosan på Stockholms Stadion. Hade du redan glömt den? Du ser - det här försvinner också.

Cliff Hanger sa...

Studiomannen - Jo, så är det nog. Men det är ändå oroande att se den moralpanik som dyker upp här och där.

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

宮保雞丁mika sa...

cool!i love it!情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,做愛