måndag, augusti 20, 2007

Liseberg ligger i Stockholm

Något som jag tror att de flesta utanför Stockholm, och faktiskt även de flesta också i Stockholm, inte känner till är att Liseberg faktiskt ligger i Stockholms kommun.

13 kommentarer:

lisa sa...

pffft... härmisar!

Andreas sa...

JAG visste i alla fall.

För övrigt ligger Hammarby på en jävla massa ställen runt om i landet... ex Örebro, Nyköping, Uppsala, Västerås, Växjö, Södertälje, Kinda, Karlskrona, Norrtälje, uppe i Härjedalen osv osv...

Sixx, som ju är väldigt.. eh, hammarby-ig, gifte sig en gång i Hammarby kyrka. I Upplands Väsby.

...men det där antar jag du har koll på redan?

Maverick sa...

Kände oxå till det, tjejen bor nere i Älvsjötrakterna. Finns ett Lisebergsområde ute på Ekerö oxå om jag inte missminner mej.

Carl Von Linnés Hammarby var väl det första?

TeachGirl sa...

Jag åkte förbi en skylt om Liseberg i Älvsjö för några år sedan så jag hade koll. Maken däremot, 08 som han är, har förmodligen inte en susnning. Jag brukar guida honom i stan...

Lintin sa...

Haha, vad sjukt!

Emma sa...

Å jag har jobbat med en kvinna som heter Lise Berg. Det jobbig var att hon fanns i Malmö men det enda jag kunde tänka på var att hon befann sig i Gbg. Det blev en riktig hangup för mig till sist och jag kunde omöjligt minnas rätt.

Oäkta fru Hanger sa...

Andreas: Klart att det finns massor av Hammarby runt om i landet. Svenskar är en nationalitet med smak... :-D

Cliff Hanger sa...

Lisa – Är du säker på att det inte är ni som härmar oss?

Andreas – Ja, med tanke på var du bor så är jag inte förvånad att du kände till detta… Och jo, jag kände till att Hammarby finns på många välsignade platser i Sverige (det gör Lisebeg också btw). Bra idé att gifta sig i Hammarby kyrka! Om jag ska gifta mig någon gång i en kyrka ska det definitivt vara i Hammarby kyrka! Vem är Sixx?

Maverick – Jo, en sökning på hitta.se visar att det finns 28 Liseberg i Sverige. Och då är bl.a. Liseberg i älvsjötrakten inte ens med… Vet inte om Carl von Linnés Hammarby var det första, men det låter rimligt.

Teachgirl – Lär honom om Hammarby också!

Lintin – Precis den reaktion som jag ville ha. :-)

Emma – Lise Berg – fantastiskt! Det slår nästan att Anne Ahl gick i min skola…

Oäkta frugan – Kunde inte ha skrivit det bättre själv. :-)

Andreas sa...

Liseberg ligger ju inte i Älvsjö utan i Örby snarare, kanske har med det att göra...

Cliff Hanger sa...

Andreas - Det Liseberg som vi syftar på har Älvsjö som postadress. Men underskatta inte dig själv! Jag tror att du hade känt till Liseberg även om det hade legat några kilometer längre bort.

El_Pedro sa...

hrm... men om man är objektiv så ser man att liseberg finns på 6 ställen i Sverige

http://tinyurl.com/35s8cu

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Om man söker på "Liseberg" på hitta.se får man faktiskt 28 träffar! Och då är ändå inte det Liseberg som jag syftar på i mitt inlägg med...men det beror förmodligen på att det har Älvsjö som postadress.

El_Pedro sa...

okej :)

jag var bara sådär tråkig som man kan vara ibland