måndag, augusti 27, 2007

Avskedsnetikett för bloggare

Hej alla bloggvänner! Lova mig en sak, om ni någon gång känner att ni vill sluta blogga, radera för bövelen inte bloggen! Det är så snopet att gå in på en blogg som man gillar och mötas av något sånt här. Jag tycker också att det tillhör god ton att skriva ett avskedsinlägg eller liknande och inte bara sluta uppdatera. Tänk på netiketten!

Kom också ihåg att även om det för tillfället kan kännas som att lusten att blogga har försvunnit helt och hållet, kan den ändå återkomma någon gång. Därför tycker jag att det bästa vid tillfällen av blogg-olust oftast är att ta en paus i stället för att sluta helt.

12 kommentarer:

stellapolaris sa...

Jo, nog kan det kännas lite sorgligt att en blogg bara är borta när man klickar på länken och får till svar "Page not found".

Men ändå så är det ju upp till var och en att göra som de vill med sina bloggar.

Menar att det finns alltid en anledning till varför det händer.

Ha det gott! :)

jill sa...

Håller helt med dig.

Hoppas inte du har några sådan tankar, men det tolkar jag det inte som.

Studiomannen sa...

Du var ju borta en sväng och berättade det i förväg. Så kommer jag att göra när jag blir less. Det händer kan jag meddela... :-)

mikebike sa...

jag håller med. skittrist att mötas av en nedlagd blogg. Jag har tänkt mig att radera alla inlägg och lägga upp en bild på en halvspecial med eller utan gurkmajonäs. vet inte än. med eller utan? vad säger ni?

Sånger från nedre botten sa...

Nu är vi överens igen! Hälsa frugan det och vilka det mer var jag gnällde om.

;-)

Cliff Hanger sa...

Stellapolaris - Jo, alla får göra som de vill. Men det betyder itne att jag måste gilla det. I vissa fall finns det kanske en rimlig anledning till varför man raderar hela sin blogg eller bara försvinner utan att säga halvsju innan. Men oftast tror jag faktiskt att det handlar om dålig netikett. Jag menar...NÅNTING kan man väl skriva innan man försvinner.

Studiomannen - Vi är visst riktiga föredömen båda två! *Ryggdunk*

Mikebike - Du skulle bara våga! Jag vet var du bor (uppe på berget i närheten av Lisa)!

Sånger från nedre botten - Peace bro. :-) Och, du vet, även i de bästa (bajen)familjer kan man ha meningsskiljaktigheter.

turmalin sa...

Ibland är det nära man inte orkar fortsätta med sin evinnerliga blogg, men oftast tjorvar man vidare på ngt sätt. Om jag slutar blogga ska jag tala om det - och kanske radera de mest infantila inläggen..:-)

Anonym sa...

Jag lovar att meddela om jag börjar blogga och sedan tänker sluta!//KFL

Cliff Hanger sa...

Turmalin - Guldstjärna till dig också!

KFL - Haha... lustigkurre där! Jag tycker absolut att du ska börja blogga!

Anna Malaga sa...

Jag kommer att tänka pà Therese när du skriver det... hon har sâ mânga bra inlägg om resor bl.a, bâde i sin nya och gamla blogg.
Med systenmet med labels blir det ju lättare att läsa gamla inlägg, även om det inte kommer nâgra nya.

Forss sa...

Sånt där är inte tillåtet. Man har faktiskt ett ansvar att förvarna sina läsare.

Cliff Hanger sa...

Anna Malaga - Ja, det är ju praktiskt med labels på det viset. Själv är jag för lat för att hålla på med sånt. Men jag kanske bättrar mig så småningom.

Forss - Bra, då tycker vi likadant.