måndag, augusti 13, 2007

Jag vågar inte åka till Råsunda ikväll

Jag är rädd för att åka till Råsunda ikväll.

Jag är inte rädd för djurgårdens fotbollslag. Aporna har inte förlorat sedan de mötte Bajen senast, så jag litar på att Bajen tar sitt ansvar och smiskar upp dem igen.

Jag är inte rädd för det s.k. Råsundaspöket. Det är bortskrämt för länge sedan. Efter senaste derbyt sa Sebastian Eguren t.o.m. att Råsunda var en favoritarena för honom. Så långt skulle jag absolut inte vilja sträcka mig, men visst har det funnits åtskilliga tillfällen på senare år då man kunnat lämna råttboet med extra mycket stolthet.

Jag är inte rädd för någon fånig järnkanin eller några pruttluktande järnkaminer. Möjligtvis skulle jag kunna vara lite orolig för att deras dåliga hygien skulle smitta av sig om jag råkade komma i närheten. Men rädd är jag inte.

Vad jag däremot är rädd för är det massiva polisuppbådet som väntas infinna sig, enligt gammal derbysed. Med min iögonfallande muskulösa kroppsbyggnad skulle jag ju löpa stor risk för att bli kränkt av polisen.

Nej, ikväll väljer jag att åka in till stamhaket på Söder och lägga pengarna på öl och mat i stället för att sponsra apornas kassakista.

10 kommentarer:

El_Pedro sa...

det är nog ett smart drag det du gör.
Ibland vet man liksom att det kan bli trubbel - och det är inte värt det.

njut av öl o mat, och oavgjort är ju ett bra resultat - för oss alla ;)

Jerk sa...

bra drag..själv fick jag dela tub med en massa dålig hygien på väg tillbaks till Söder och Mosebacke..för att dränka sorgerna..

Studiomannen sa...

Dålig karma.

Kanske är det skrock, men om du varit där kanske inte (d-j-u-r-g-å-r-d-e-n) varit serieledare nu...

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Med facit i hand var det absolut rätt drag. Men om jag hade kunnat veta att Bajen skulle vinna hade jag ju åkt till Råsunda (trots poliserna). Det kanske var min aningen försiktiga attityd som bidrog till att det inte blev bajenseger?

Jerk - Usch vad obehagligt att dela vagn med en massa ohygieniska apor. Hoppas att du inte fick några allvarliga skador. Sjukt nog var det faktiskt en (1) djurgårdare på mitt stamhak på Söder. Han hade dessutom fräckheten att provocerande jubla när dif gjorde mål, när de fick straff och när slutsignalen ljöd. Hade jag inte varit så muskulös att jag hade riskerat att döda honom om jag hade petat på honom hade jag sänkt honom. Man borde inte få bete sig så provocerande ostraffat.

Studiomannen - Dålig karma? Jag är ju bajare. Kan man vara en mer upphöjd varelse på denna planet? Jo, som jag var inne på i mitt svar till El Pedro var det kanske delvis mitt fel att det inte gick bättre.

Serieledare sa...

Varför blir man inte förvånad när en bajare väljer att se matchen på tv...

Andreas sa...

Kom igen nu, jag vill höra alla bortförklaringar i vanlig ordning...

Cliff Hanger sa...

Serieledare - Det var första gången sedan "jag minns inte när" som jag såg ett derby på TV. Även om det med facit i hand var rätt, hade det kanske gått bättre om jag varit på plats, så vi får se, nästa bortamatch kanske jag tar mig till Råttsunda ("hemmamatcherna" som spelas på Råsunda har jag emellertid som säsongskortsinnehavare "fri entré" till, så de kommer jag att gå på oavsett).

Förresten, kan det tänkas vara så att "serieledare" har initialerna CS?

Andreas - Okej, här kommer "bortförklaringarna":
Bajen var klart bäst innan tröttheten tog över. Hade de bara förvaltat sina jättelägen (Paulinho och Haris t.ex.) hade det förstås kunnat gå helt annorlunda. Jonsson och Rihilahti borde ha blivit utvisade. Den sistnämnda hör inte hemma på en fotbollsplan. Han ville ju hellre sparka eller trampa på bajare än på bollen. Hade Eguren och Sulan spelat 90 minuter hade förstås Bajen också vunnit. Hade Bajen inte haft ett så tufft schema med så mycket matcher hade förstås Bajen orkat trycka in både 1-1 och 2-1 i slutet. ;-) Med mera, med mera...

Cliff Hanger sa...

Såg man förresten inte ovanligt många djurgårdströjor på stan dagen efter derbyt? Patetiska medgångssupportrar.

Emma sa...

Shit vad kortfattad Andrea var... Väldigt ovanligt.

Andreas sa...

ahh...