lördag, juli 14, 2007

Otursdag för hårdingar


Igår var det som bekant det klassiska otursdatumet. Själv råkade jag inte ut för något värre än en rätt rejäl baksmälla, men det hade ju ingenting med otur att göra. Nej, då fanns det andra som hade mera otur. Jag tänker då närmast på längdhopparen som spetsades av ett spjut på friidrottsgalan i Rom igår. Där kan vi snacka om någon som verkligen hade oturen att vara på fel plats vid fel tidpunkt! Vad är väl en spik i foten i jämförelse med denna spetsning? Men man måste också säga att längdhopparen efter omständigheterna hade en rejäl tur i oturen som undkom med "bara" en punkterad lunga och några skadade revben.

En annan tanke som jag slogs av är att friidrottarna, och då särskilt längdhopparna, kanske är sportvärldens riktiga hårdingar. I till exempel fotboll hotas en match att avbrytas om det kastas in mynt eller snusdosor. Men så vitt jag vet var det aldrig något snack om att avbryta spjutkastningen eller längdhoppningen efter olyckan igår. En person som garanterat är en Hårding är annars mannen som översatte filmen som jag och sambon såg på bio igår (Zodiac). För översättningen stod nämligen ingen mindre än Karl Hårding.

Vad var det mest oturliga som du råkade ut för igår?

3 kommentarer:

lisa sa...

jag hade både tur och otur. Jag tappade nämligen musli-burken i golvet, men å andra sidan åkte inte locket av som det brukar. Räknas det som tur eller otur?

jill sa...

Även den hårdaste hade fan blivit rädd...

Cliff Hanger sa...

Lisa - Det där är nog mest tur faktiskt.

Jill - Jag kan inte göra annat än hålla med.