söndag, augusti 26, 2007

Sportfråga

Jag är inte helt säker på att jag har rätt svar i facit, men vi kör på ändå med en sportfråga:

Vad har fotbollslagen Genoa, Manchester City, Torino och Everton gemensamt?

18 kommentarer:

Jerk sa...

Det är mindre framgångsrika än sina konkurrenter (Sampdoria, Uited, Juve & Liverpool) i samma stad, men populärare?

Robban sa...

Jag e tvåa på bollen...får helt enkelt rätta in mig i ledet bakom jerk(jerk!). Dom är lillebrorsor i sin stad.

Cliff Hanger sa...

Jerk - Bravo! Precis rätt svar (som jag hade tänkt i alla fall)! De är alla mindre framgångsrika än sin främsta lokala rival, men är alla ändå "folkets lag". Grattis Jerk, du har vunnit ÄRAN! Men det var lite synd att rätt svar skulle komma redan i första kommentaren. Jag hade gärna sett några felgissningar också. Nåja, bra jobbat Jerk.

Robban - Härmapa! ;-) Observera också att Jerk hade med tillägget "populärare", vilket jag har hört eller läst att de också är.

londongirl sa...

Aha!!! Tänk det finns alltid nåt nytt att lära sig om fotboll. Kul :-)

Jerk sa...

well..du skulle ha bett mig vänta med att svara då..det var ju en sportfråga..jag hade skämts om jag haft fel :)

Andreas sa...

Jag värjer mig STARKT mot påståendet att Everton skulle vara det mer populära "folkliga" laget i Liverpool. Vad gäller City och Torino håller jag däremot defintivt med. Genoa har jag ingen uppfattning om.

Andreas sa...

...mindre framgångsrikt dock, det stämmer alldeles utmärkt...

Studiomannen sa...

Endast tre svenska hockeyspelare har vunnit

SM
VM
OS
och
Stanley Cup.

Vilka tre?

:-)

Maverick sa...

Tror vi får definera vad "folkliga" innebär. Både Liverpool o Man Utd har kraftiga övertag i sina resp. städer gentemot Everton o Man City gällande support. Det som e fascinerande e att Torino har fler supportrar i Turin än Juventus. Delle Alpi e ju sällan utsålt oxå. Däremot så är Juventus som ölen Foster, mer populär utanför landets gränser. Genoa och Sampdoria e svårt att säga vem som e mer framgångsrik egentligen. Genoa har längre historia med fler inhemska titlar medan Sampdoria lyckats bättre senare år och gått längre i europaspel.

Studiomannen: Lätt. Håkan Loob, Tomas Jonsson och Mats Näslund. Foppa och Lidström saknar SM.

Robban sa...

Ska inte säga att jag e säker men tvivlar ändå på att everton e mer populära än pool?

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Det är en hel vetenskap! :-)

Andreas - Jag förstår att du som Liverpool-supporter värjer dig för detta. Men är du helt säker på att Liverpool (fotbollsklubben alltså) är mer populär än Everton bland folk i Liverpool? Inte för att jag bestämt hävdar motsatsen, det var bara nåt jag hörde häromdagen på TV, tror jag att det var.

Studiomannen - Maverick hann svara före, annars hade jag självklart svarat rätt. ;-)

Maverick - Angående Liverpool och Everton, se mitt svar till Andreas. Men angående Manchester har jag faktiskt hört från flera källor (utan att ha kollat upp fakta själv, det ska medges) på sistone att Man C är mest populärt i Manchester. Man U är ett populärt lag, det märker man på draget kring deras matcher (större än för Juventus), men precis som Fosters och Juventus har de väldigt många utsocknes fans.

Robban - Se svar ovan.

Andreas sa...

Jag är HELT säker. Vad gäller City/Utd är jag lika säker på att det är City som är nummer ett i staden.

Liverpool är störst både i Liverpool och utanför. Men det kan egentligen inte påvisas på något "trovärdigt" sätt, utan bara med hjälp av sifferexercis, då Liverpool har större medlemsantal, större andel säsongsbiljettinnehavare, längre kö, större supporterföreningar osv osv.

Jag tror nog att en relativt opartisk person skulle konstatera att det är rätt jämnt skägg. Det mest utmärkande är ju annars att det inte finns någon tydlig uppdelning i staden, utan att det finns båda lägren över hela staden och i de flesta familjer. Rivaliteten är dessutom mycket större gentemot Chelsea och Man Utd än mot respektive klubb.

Avslutningsvis, lite statistik från en engelsk undersökning som är något år gammal:

"Manchester City fans are twice as likely to live in the North West as Manchester United fans. However, due to the size of its overall fan base, there are still 33% more Manchester United fans in the North West than Manchester City Fans. There are also 82% more Liverpool fans than Everton fans in the North West."

Cliff Hanger sa...

Andreas - Tack för informationen!

Studiomannen sa...

Ville bara flika in att det var korrekt. Vilka spelare sedan:

Tomas Jonsson (går in i min alla tiders förstafemma)

Mats Näslund (liten men en gigant)

Håkan Loob (ett geni. Tar högerforwardsplatsen i min alla tiders femma)

I Barcelona finns laget Espanol också. De lär inte ha större stöd än Barca.

Måste hålla med Andreas: jag kan inte föreställa mig att Everton har större fanbase än LFC. Stor och rejäl, men knappast större.

Nu får ni en fotbollsnördfråga: Varför heter Wolverhamptons största supporterfanzine "Loads of Bull"?

:-)

Jerk sa...

Har väl att göra med Steve Bull, den gamle målspottaren antar jag?

Studiomannen sa...

Jerk: alldeles riktigt! När jag var barn var jag impad av en spelare i Wolves (bortsett från deras televerksorange tröjor) för att han hade gigantiska polisonger: Kenny Hibbitt.

Jerk sa...

Var inte han med i boken "Drömelvan"? Tycker mig känna igen namnet..
Jag själv blev av någon obegriplig anledning förtjust i Wimbledon..tror det hade att göra något om ett reportage när spelarna gick på puben eller nåt.. :)

Cliff Hanger sa...

Kul att ni klarar er alldeles utmärkt här på egen hand i kommentarsfältet, utan mig. :-) Men jag vill bara flika in att jag minsann också kände till Steve Bull!