torsdag, oktober 26, 2006

Stefan förstår

Stefan är en underbart generös och insiktsfull människa.

13 kommentarer:

Kristian Lagerfeldt sa...

Cred till busschaufförerna! Det tycker jag med, fast bajs till de som kör (1:ans linje) så att barnvagnarna flyger runt i kurvan innan hållplatsen Primusgatan. Fast det skulle väl aldrig du göra? Du är ju både Bajjare och en hyvens kille! Cred till busschaufförerna!

Stefan sa...

kristian....linje 2 is the shit. smeker kurvorna som jag skulle smeka michelle pfeiffer ;)

cliff: ;)

Cliff Hanger sa...

Kristian - Tack. :-) Självklart försöker jag köra mjukt, men ibland välter saker eller far omkring även vid "normal körning". Har man grejer som lätt far omkring är det säkrast att hålla i dem. Jag kör några linjer som går in i innerstan, men mest i kör jag i förorten. Blåbuss har jag inte kört i innerstan.

Stefan - *flirtar tillbaka*

Studiomannen sa...

Jag insåg när jag körde dragbil och trailer ffg att det inte var fel att ha kört buss tidigare. Man skär kurvan rätt så likt.

Men jag har aldrig kört ledbuss. Hur är det?

Artur sa...

När jag tänker på ordet bös kopplar jag det till det danska/norska (?) ordet böse som då är en synonym för homosexuell har jag för mig? Ett svar på din fråga väntar på min blogg! http://frappy.dk/2006/10/24/med-eller-utan/

Studiomannen sa...

bøsse på danska.

Bös är användbart. Även lö (=ludd). Säg att du har ett paket müsli och äter upp alltihop. Det finfördelade som hamnat i botten är typiskt BÖS. Men bös har du inte i naveln eller i torktumlarfiltret. Där är LÖ.

Typ!

:-D

Nå? Hur är det att köra ledbuss?

Cliff Hanger sa...

Artur - Bös får bara fler och fler betydelser. Intressant.

Studiomannen - Haha...lö - tackar för ett nytt vackert ord. Enstaviga ord med ö verkar tendera att ha fina betydelser.

Ledbuss var det ja. Vad cool man kände sig när när det var nytt för en att köra ledbuss. 18 meter monstermaskin liksom. Dessutom kom det som en överraskning för mig, eftersom jag inte visste att de hade såna bussar på garaget som jag sökt till. På utbildningen körde jag bara oledade kortbussar (12 m).

Det är inte så svårt att köra ledbuss, leden följer med bra. Men det är lite svårare om man blir tvungen att backa och vända om man är ovan. Ska man backa behöver man också stor säkerhetsmarginal. För även om man är duktig på att backa är det svårt att se exakt var bussen slutar. Men jag klarar i a f av att backa in en ledbuss i parkeringsfickorna vid slussen-terminalen (du får kolla det om du kommer hit någon gång). Som du säkert vet ger små rattutslag stora effekter på släpet vid backning (det är väl likadant när man backar med släp efter bilen).

När det är halt väglag är det också värre att ha ledbuss. Leden kan fara iväg och man har också längre bromssträcka eftersom fordonet är tyngre.

Studiomannen sa...

Backa med tvåaxligt släp är speciellt påtagligt att små rattrörelser kan orsaka stora svängar.

Men med trailer är det som att backa med hyrkärran från Statoil. Fast i större skala...

londongirl sa...

När jag åker ledbuss med min skolklass så är det alltid några barn som vill sitta i själva leden. Det svänger så kul där tycker de. "Nästan som på Gröna Lund"

Ja det är små barn på lågstadiet som du kanske förstår. :)

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Ja, jag minns att jag också tyckte att det var jättespännande att sitta där när jag var liten. :-)

Marij sa...

du är Judas!
du är tamejtusan grunden till min smärta och ångest!
DU är den som langar kedjebrev till vår vän argaste som sedan inte är BLYG utan langar dom vidare som det vore en vandringspokal!!

JAG BLIR TOKIG!!!!

gauhdada /"(18y28y


ok.. nu ska jag sova godnatt.

smultronpaj sa...

Jag tycker om busschafförer. Utan dem skulle jag aldrig komma nån vart.

Cliff Hanger sa...

Marij - Hehe, du gör mig så stolt. :-p

Smultronpaj - Kram på dig. :-)