onsdag, oktober 04, 2006

Dagens biotips

Dagens biotips: Se någon annan film än "Farväl Falkenberg". Det är en av de sämsta filmer jag sett. I stort sett helt poänglös, i mitt tycke. Jag ser inte någon mening i att presentera löst sammansatta scener som inte säger någonting, utan mest bara innehåller tomt prat. Det verkar vara det som är poängen också, att ge ett dokumentärt, realistiskt intryck. Men det finns ingen mening med att vara realistisk om man inte har någonting att säga. Ja, någonting kanske man ville säga, kanske att man som småstadsbo antingen är hänvisad till droger, stuginbrott eller självmord (enligt filmmakarna då alltså). Men det kan man säga med en mer intressant historia i så fall, inte bara med allmänt löst svammel och fladdrig handkamera.

Känns som jag varit lite negativ i mina senaste inlägg, men man kan vända på det också i t.ex. detta inlägg. Om ni ser en annan film tror jag att det är större chans att ni går nöjda ifrån biografen, och det är ju positivt i så fall.

6 kommentarer:

Stefan sa...

Jag litar på ditt omdöme och dömer filmen till det sämsta som släppts 2006!

lisa sa...

jag som är så nyfiken på den. Får ta och "hyra" det när den släppts på nätet. Så jag inte kastar bort några pengar på den i onödan, om den nu är så kass. Tack för tipset.

Kristian Lagerfeldt sa...

Håller den den nivån så är det väl i det närmaste klart att den kommer att vinna en oscar? Kul, det var ju länge sedan...

Cliff Hanger sa...

Stefan - Haha... När det gäller utlåtanden från mig är det för omväxlings skull helt rätt att döma så hårt utan att själv ha tagit reda på fakta. ;-)

Lisa - Varsågod, nu tjänade du pengar och tid och slapp bli irriterad. :-)


Kristian - Ja, jag är så löjligt patriotisk när det gäller sånt här att jag skulle bli glad om den vann, trots att jag tycker att den är usel.

Bionda sa...

Eftersom jag genomled denna film tillsammans med Cliff kan jag intyga riktigheten i hans omdöme.
Jag brukar kunna hitta lite nöje i de flesta filmer, men detta var en öken!

Anonym sa...

Varför tror sig folk ha rätten att ladda ner filmer hit o dit?! Jag vill inte att nån skulle sno min jacka tex..