söndag, oktober 08, 2006

15 minutes of fame

21 x 12 cm. Så stort var fotot av mig och sambon i Aftonbladet. Kändes lite märkligt att se oss täcka en så stor del av ytan i en rikstäckande tidning när vi egentligen mest var rekvisita till artikeln (om bolåneräntor, vi var på en visning av en bostadsrätt). Men det var en bra bild, trots mina påsar under ögonen dagen till ära.

Har du haft några "15 minutes of fame"? Berätta!

41 kommentarer:

Pash sa...

Har varit på en jättebild i Svenska Dagbladet en gång när jag var på en reptilmässa och kollade på en Tigerpyton på 4 meter. Dom stavade mitt namn fel.

Sen var jag i bild fånflabbande i "Släng dig i brunnen" på SVT. Jag var i bild exakt 3 sekunder, men telefonen ringde hela kvällen med vänner och släkt som hade sett en.

Artur sa...

http://www.aftonbladet.se/vss/ekonomi/story/0,2789,882132,00.html?

Sir Realistic sa...

Jag kanske fuskar lite eftersom jag hållit till i utkanten av musikbranschen i många år. Men den här storyn är rätt kul.
Jag var chaufför och råddare till et band som skulle uppträda i TV4 en morgon. Under sändnig kom de på att de ville ha någon av gitarristerna i bandet till att lira "Vintern rasat ut..." på en ylande elgitarr (det var fredag morgon och dagen innan Valborg). Båda gitarristerna avböjde så jag fick förfrågan, och sa ja. Jag fick en stund på mig att plocka ut melodin och repa lite. Samtidigt som jag sedan spelade rullade de ett recept på vårglögg man kunde ha och stärka sig med vid majbrasan. Det slutade med att Bengt o Malou satt och höll för öronen i soffan, det lät för djävligt. :-)

Anonym sa...

en helsida i GP, testade Gamecube vs Xbox.

Så förbaskat coolt. Min våta dröm som tevespelstestare uppfylld :)

emma sa...

Nej jag har hållt mig undan rampljúset i det privata. Har alltid avböjt om jag har fått möjligheten. Det har inte med scenskräck eller något sådant att göra. Jag vill bara inte vara i idningen eller på tv för någon skitsak. I jobbet är jag dock så illa tvungen...

Cliff Hanger sa...

Pash - TV har verkligen stor genomslagskraft. Jag har varit på Norra Brunn många gånger, men aldrig hamnat på TV (inget jag sörjer dock).

Artur - Hehe... nej, vi är inte några Calmvikare. Nice try though. ;-)

Sir Realistic - Haha...bra story. :-)

El Pedro - Det där kanske är nåt att lägga till i CV:t för dig som söker jobb?

Emma - Ursäkta, men nu verkar du riktigt divig faktiskt. Tycker du att vi är fåniga som gick med på att vara med på en sån här skitsak? Kan man inte bjussa på det?

Andreas sa...

När de söker stöddiga 08:or så ställer man naturligtvis upp...

(Notera datumet bara.. det är ett tag sen.)

HAHAHHAHAHAHAHHAHAHA!

(måste ha självdistans för en sån här grej...)

Sen har Melinda varit med i Expressen som relativt nyfödd, men det var innan tidningarna la ut allt på nätet så det finns ingen länk till det...

emma sa...

Divig...shivig...
Ni gör som ni vill och jag gör som jag vill.

Vad är det för fel med att INTE vilja vara med och säga det? Bjussar jag inte då? Kanske inte, och det måste man inte heller.

Cliff Hanger sa...

Andreas - Hahahaha...tack för länken. :-) Du ser klart aggressivare ut än lantisen (och betydligt skäggigare och hårigare än Andreas 2006). Men ändå trodde bara 26 % på att du skulle vinna fajten *fniss*. Men starkt ändå att bjussa på sig själv så där.

Cliff Hanger sa...

Emma - Jo, jag respekterar om du inte känner sig bekväm med att vara med i tidningen. Men jag blev väl mest stött för att din kommentar kändes som att du tyckte att vi sålde oss billigt och som att du var lite för fin för att ställa upp på såna skitsaker. Men jag kanske missuppfattade dig (?).

emma sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Andreas sa...

Det är bara att konstatera att 74% av Aftonbladets läsare inte har humor och är töntiga lantisar utan glimten i ögat, jag menar, kolla bilden på den andra snubben. Hallå tönt liksom...

På tal om att sälja sig billigt, fick ni bra betalt eller? Annars sålde ni väl er billigt... =P

Cliff Hanger sa...

Andreas - Vi fick en Aftonbladet i gage... Så det var ju på sätt och vis rätt billigt. Men å andra sidan hade ju i ärlighetens namn inte det vi sålde (bilden på våra ansikten) så extremt högt marknadsvärde heller, hur gärna vi än skulle vilja tro det. :-)

Vad fick du i gage av Aftonbladet?

elin sa...

Av någon outgrundlig anledning var titt som tätt med i tidningen som liten.. Pressen ääälskade mig ;P På förstasidan hamnade jag t o m!

Men nu är jag stor och tråkig och får nöja mig med att få text publicerad i någon modetidning nån gång. Ett hårt jobb, but somebody gotta do it :P

Thérèse sa...

Haha tack för länken Andreas! Underbar. Klart man ska vara stöddig stockholmare om man kan reta lantisar ;)

Mina minuter i rampdjuset har inte varit så många men jag har blivit intervjuvad i Spansk TV och varit med på bild på Göteborgspostens framsida.

Studiomannen sa...

Jag har varit med i TV några gånger. Intervjuer i nyheter (samlade in en stor bunt sedlar efter tsunamin), uppträdde med a cappella-bandet (då det bara fanns två kanaler...), men värst var nog när jag tävlade i Jeopardy!. Tur att det kom ett nytt avsnitt dagen efter så folk glömde att jag losade nästan allt i finalen. Istället för gjutna 25-30000 fick jag en helg i Helsingör.

Andreas sa...

Jag fick en lunch eftersom jag gick med på att träffa reportern på min lunchrast från jobbet.

Alltså är jag mer värd då? ;)

Du får maila mig länken om artikeln är upplagd på nätet.

Nyaga sa...

Googla mig så får du se........

lisa sa...

Mummel mummel på lokaltv. Jag såg ut som jag satt och ipade, men jag var bara allergisk. Det var under min vilda ungdom. Jag hade visst gjort något man inte får. Det var visst en presskonferens. Lite pinsamt, lite roligt.

marij sa...

Äh släng er i väggen.
Jag var med i rapport när jag grillade korv och besökte en fallfärdig k-märkt biograf med mitt dagis! Hoho!
Primetime var det även!
Jag lever på det än, reklamjobb, beundrare, fans etc etc

Susanne sa...

Hejsan!
Såg din efterlysning lite längre ner på sidan och lämnar mitt lilla avtryck här!
Är förstagångsläsare av din blogg, men jag kommer säkert igen:-)

Susanne

Cliff Hanger sa...

Elin - Välkommen. :-) Det låter som ett hårt jobb det där. Med tanke på intresset för modebloggar måste det där vara drömjobbet för många.


Thérèse - I vilka sammanhang var du med?

Studiomannen - Det var verkligen mycket du hade varit med på. :-) Var Helsingör bra?

Andreas - Njäe... du behövde ju ägna mer tid på journalisten. ;-) Jag har inte hittat oss på nätet, men vi har kvar papperstidiningen med oss i som bevis.

Nyaga - Det har jag faktiskt redan gjort, nyfiken som jag är. Har ju sett dig i Rapport mitt i natten också, glamourkille där.

Lisa - Du är en riktig teaser. Låter hemligt och farligt.

Marij - Jag hoppas bara på att du antingen gick på dagiset som barn eller jobbade där som vuxen. Om du grillade korv, gick på bio och gud-vet-vad med barnen annars, utan att ha någon av dessa roller, blir jag lite orolig, just med tanke på att det är dig vi snackar om också...

Susanne - Du är så välkommen så. :-)

Stefan sa...

mmm...det skulle du vilja veta va ;)

Cliff Hanger sa...

Kom igen då Stefan, fram med det! Och du...det är fullt normalt att ha varit med i "Fräcka fredag" eller "Tutti Frutti"... *blink, blink*...inget att skämmas för...

Thérèse sa...

I GP var jag med på bild till nåt om PPM och i Spansk TV blev jag intervjuvad om mina frukostvanor. Dom kom bara fram med en kamera och började ställa frågor utan förvarning när jag satt och fikade med en kompis. Alla jag kände verkade ha sett det men jag såg det aldrig själv , det var för 6 år sen.

Min kära make blev intervjuvad på valborg i Uppsala för typ 100 år sen (innan vi kände varandra). Han var inte lite onykter , inslaget sändes sedan i nyheterna på SVT och den enda släkting som såg det var hans nyktra och frireligösa mormor...

Studiomannen sa...

Egentigen skymtas jag typ varje vecka, men det är inte 15 min of fame utan 2 sekunder där jag är ivägen.

Helsingör: vägrar säga namnet på det ruttna hotellet. Men staden är inte fel, men jag har varit där 56435567 gånger ungefär.

Sir Realistic sa...

Jag kom på ett annat kul tillfälle då jag varit "officiell" (förutom i Rock 'n' Rollen då).

* På bild i Fibban eller Lektyr (jag minns inte vilken) spelandes bastuba för Bajenspelaren Klasse Johansson. Det var ett reportage om Bajen Fans 1982, på den tiden allt var lite enklare.

Stefan sa...

hur spooky är inte detta: idag ville kanal 1 filma mig när jag gick med barnvagn, platt skärm och den nya inköpta datorn ( givetvis för lillemans b-bidrag). då jag frågade varför ville de filma mammor/pappor med överfyllda barnvagnar för något showdown...

jag så min chans att kvotera in på 15 min hall of fame här men, avböjde då min fru tror att jag chillar hemma istället för att hänga på pc-city ;)

Cliff Hanger sa...

Thérèse - Bra jobbat, jag antar att du slog ett slag för den gamla hederliga svenska grötfrukosten. :-)

Studiomannen - "I vägen" - hall of shame alltså, typ. ;-)

Sir Realistic - Hehe...du bara växer och växer i mina ögon. :-) *Skjut Klasse, skjut!* Vilket strålande alibi för bajare att köpa fibban du var med och producerade!

Stefan - Fan vilket fett barnbidrag du måste ha fått! Dags att börja yngla av sig ser jag!

Sir Realistic sa...

C H - Japp, "Skjut Klasse, skjut".
Såg du det målet (hans enda i Bajen vad jag vet)?

Cliff Hanger sa...

På Bajenfacit såg jag att han har gjort 6 mål i Allsvenskan. det senaste gjorde han 1988. Då var jag 11 år och jag kommer inte ihåg några mål från Klasses fot tyvärr. Men vänta nu...jag har för mig att han gjorde nåt som var riktigt snyggt, kan det stämma. Jag har hans autograf också, jag var autografjägare när jag var liten (blev mycket Bajen där också).

http://www.bajenfacit.com/players/KlasJohansson.html

Thérèse sa...

Inte en chans! Jag har problem att få i mig mycket mer än en kopp kaffe eller te på morgonen. Vet inte om det har att gära med att jag alltid är morgontrött Grötfrukost , fil med berg av müsli är helt obegripligt att någon kan få i sig på morgonen.

Cliff Hanger sa...

Jag får i mig fil och müsli!

Cliff Hanger sa...

...även vid t.ex. 05.00 på morgonen.

londongirl sa...

Har varit med i en del barnprogram på TV men mest som bifigur. Den mest "15 minutes of fame" är defenitivt när jag var med på en Nobelfest som student. Mina föräldrar fick syn på mig i Tv-rutan flera gånger när de filmade efterfesten. Till deras stora förvåning och glädje avslutades hela TV-sändningen det året från Nobelfesten med att kameran zoomade in MIG där jag stod och lutade mig ner över en balustrad. :)

Anna Malaga sa...

Jadâ, jag har pratat om inbrottstjuvar och larm i lokaltv:n här, flankerad av tvâ mastiga vakter. Sen har jag berättat om min blogg i en lokaltidning (jag är väldigt lokal av mig)

Gurun sa...

Cliff! Jag ÄR med i Aftonbladets nätupplaga idag... med kort på mig, Laleh och Jill Johnson...
http://www.aftonbladet.se/ettor/webb/2241_normal.html

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Coolt. :-) Du (och ditt dekolletage) kanske syntes i många länder inför många miljoner tittare?

Anna Malaga - Global och lokal. Glokal. :-)

Gurun - Jag hittade tyvärr inte dig på den där länken. Men jag tror på dig. Grattis!

Kristian Lagerfeldt sa...

Vadstena-tidning i somras fick berätta vad som var härligt med sommaren, falköpings-tidning i somras, fick berätta vad som var bra med Falköping och södermalmsnytt, eller vad den nu heter i samband med att Sixten föddes. En bit ned på sidan http://sirrealistic.blogspot.com/ känner mig som en riktig celibritet!

Kristian Lagerfeldt sa...

Kul föressten att ha ett ansikte på dig och inte bara dina ögon! ;-)

Cliff Hanger sa...

Kristian - Jag är omåttligt imponerad! Det är det som är bra med lokaltidningar, de ökar vanliga människors chans till att sola sig i offentlighetens glans. ;-) Så du hittade mig i papperstidningen alltså? Grattis...eller nåt.