tisdag, juli 03, 2007

Somliga idioter är värre än andra

Om jag skulle blogga om alla idioter som jag som yrkesförare stöter på i trafiken skulle det förmodligen krävas en egen blogg för det, under förutsättningen att jag inte vill fylla den här bloggen med trafikidioter. Därför undviker jag nästan helt att skriva om dessa idioter. Men idag gör jag ett undantag, eftersom jag för några timmar sedan råkade ut för en riktig praktidiot.

Det är sista körningen för dagen. Med gasen i botten kämpar jag uppför backen på 70-sträckan med ledbussen. När jag är uppe i 60-65 km/h blir jag omkörd av en liten Citroën. Franskbilen svänger sedan in i högerfilen precis framför mig och sänker farten. Måttligt road av detta korkade trafikbeteende blinkar jag då med helljuset för att uppmärksamma föraren på att han lagt sig för nära och tvingat mig att sänka farten i en uppförsbacke, vilket man helst inte gör när man fått fart på sitt tunga fordon. Att blinka med helljuset på detta vis är förvisso inte helt "reglementsenligt", men heller inte något som borde orsaka någon större trafikfara. Denna gång höll det dock på att bli farligt, eftersom idioten i Citroënen reagerar på min "ljustuta" med att bromsa! Det var ingen tvärbroms, men heller ingen lätt touch på bromspedalen för att tända bromsljusen som en signal. Snacka om att leka med döden. Förutom att idioten lekte med min latenta vrede riskerade personen ifråga att få x antal ton buss i häcken. Och ansvaret för att inte så skedde vilade på den som idioten hade retat upp. Hur puckad får man bli?

Vilken är den värsta idioten som du har råkat ut för i trafiken?

P.S./ Andra trafikidioter som ligger högt upp på idiotlistan just nu är cyklister som cyklar på vägen fastän det finns en cykelbana som löper parallellt.

P.S.2/ Jag behöver definitivt semester snart.

23 kommentarer:

Andreas sa...

Oj... det skulle som sagt kunna fylla omåttliga mängder bloggutrymme... Och svårt att hitta en enskild "vinnare".

Vi kanske skulle starta upp en gemensam blogg om trafikidioter som folk kunde bidra till? Som Tjuvlyssnat fast för trafikgalningar?

lisa sa...

folk som cyklar på trottoaren eller går på cykelbanan är mitt största problem. eller som cyklar på fel sida av cykelbanan. Att allt är så cykelrelaterat kan ha att göra med att jag inte kör bil. Men jag lovar, finns det cykelbana på rätt sida så cyklar jag på den!

barajagjohanna sa...

1. Idioten som missade varning om stopplikt (väjningspliktsskylt, stopplikt om 100 m) och därefter stopplikten och körde rakt in i mig å min bror. Det var den värsta idioten, eller nåt. Kanske inte, men en av de värsta.

2. Cyklister är hopplösa, de tror de har företräde överallt.

3. Jag behöver också semester. Trots att jag inte ens jobbat tre veckor efter sjukskrivningen.

Jerk sa...

Det måste vara den där idioten i bussen som blinkade med helljuset när jag var ute med min franska vän senast ;)
nä..när det kommer till idioter och bilar har jag insett mina begränsningar i sthlmstrafiken och köpt SL-kort :)

stellapolaris sa...

De värsta idioterna är de som TUTAT på mig när jag som ofrivillig besökare i Storstan har gått över gator där det inte funnits övergångsställen!
Jag har inte vart någon fara för bilisterna eftersom jag är snabb som en iller...men nog fan ska de TUTA!

Hej föresten!

TeachGirl sa...

Värre än så. De puckon som *gasar* när man ska gå över gatan på ett övergångsställe. Hur fan tänker de egentligen? "Nä, hon ska ju bara gå nånstans. Jag har plåten på min sida, nu kör vi!" Eller?

Något som gör mig frusterad när jag är ute & kör i Stockholm är allt detta idiotiska tutande. Komemr man fram snabbare? Tveksamt hörredu...

Andreas sa...

Åh! Nu kom jag på en sak, i helgen så i en tvåfilig rondell låg jag i inre filen för jag skulle ut sista utfarten, (trekvarts varv helt enkelt) och då när jag kommit mitt in i den så åker en gubbe som stått tvärsöver ut rakt framför mig så jag får tvärnita. Jag slänger mig på tutan (tuta är grovt underskattat i det här landet, det tutas för lite!) och gubbfan stannar då. Mitt inne i rondellen, mitt framför mig, och börjar gestikulera vilt och visar med att tydlighet att han tycker att JAG är en idiot...

Jag undrar fortfarande varför. För att jag inte körde in i honom? För att han körde ut mitt framför mig mot alla regler som någonsin funnits för rondeller, oavsett århundrade?

Makalöst.

Thérèse sa...

Cyklister är skitjobbiga , dom är precis överallt och lägger sig nära bilen så man knappt ser dom. Så kan dom plötsligt svänga och vingla utan förvarning. Misstänker att många cyklister är just cyklister för dom saknar körkort och hum om trafikregler

londongirl sa...

Den idioten som körde på mig när jag var ute och gick på en skogsväg med mina klasskompisar när jag gick på högstaditet....ok det ÄR ett tag sen men ändå! Bara köra på mig sådär! Hrmf.

Josh sa...

Mina favoritidioter är cyklister som fått för sig att de har företräde om de cyklar på övergångsställen. Till råga på att tycks de tro att de inte behöver se sig för. Som om deras små löjliga hjälmar skulle stoppa två ton plåt.

Andreas sa...

Cyklister som cyklar mot rött stör mig så till den milda grad att jag ibland kan önska att de ska på tung påhälsning från högersidan...

mikebike sa...

hahaha här var det surt. skönt gubbsurt. fan jag som anser mig vara lite utav en patron när det kommer till sursammanhang, jag skulle aldrig orka sura för att någon cyklar på gångbananb eller tvärtom:)

Cliff Hanger sa...

Andreas - Bra initiativ, att döma av dina kommentarer finns det mycket att ventilera där! :-)

Lisa - Jag har två killar på dig 24/7 som kollar att du cyklar rätt. ;-)

Barajagjohanna - Usch, den där idioten som trotsade stopp-skylten och körde in i er verkar t o m värre än de värsta cyklisterna...

Jerk - Hahaha... skön kommentar. :-)

Stellapolaris - Hej! Vet du vad, även snabba illrar måste gå över gatan via övergångsställena i Stockholm. Tut! ;-)

Teachgirl - Att köra på folk är inget jag rekommenderar. Men man måste ju få tuta på folk som beter sig dumt. Hur skulle man annars få utlopp för sitt missnöje? Men de som tutar utan anledning är ju de värsta.

Andreas igen - Den där rondell-snubben var ju helt galen. Det är också typiskt att de värsta idioterna inte inser hur idiotiska de är. Noll självinsikt eller förstånd.

Thérèse - Ja, jag håller med. Du måste lida mycket som bor i en så cykeltät stad.

Londongirl - Jag är emot folk som kör på andra. Där är vi överens.

Josh - Som sagt, de värsta idioterna är de idioter som inte har en aning om att de är idioter. Man blir så sugen på att upplysa dem om trafikreglerna på ett bryskt sätt, men i stället cyklar de iväg och tror att det är de som har rätt och att det är en själv som är en idiot. Frustrerande.

Mikebike - Jag är över 30 nu, så det är fullt legitimt för mig att gubbgnälla. Det är det även för dem som mentalt är över 30. Men jag vet nu att du kan vara nog så gnällig, men om andra saker. Så kom inte här och känn dig ung. ;-)

Thérèse sa...

På tal om värsta trafikidioter jag mött så kom jag och tänka på en vansinnesfärd i taxi i Mexico. Taxin var en gammal folkabubbla , chauffören var enögd och småfull. Han visade upp en provkarta på olika sätt att förlora körkortet i Sverige. Jag överlevde iallafall

Igen höjdare att bo och köra bil i en stad där alla cyklar. Jag cyklar också ibland men är förhoppningsvis ingen helgalen cyklist med noll koll på trafikregler

Oäkta fru Galge sa...

När jag körde bil till jobbet i morse, detta sällsynta nöje eftersom det är någon annan som oftast lägger beslag på STen..., blev jag nästan prejad av två olika splitternya BMW vid två separata tillfällen. Vilket leder till den alltid lika återkommande frågan om det ingår körkort vid köp av dyra bilar? Tur att svågern har sin på leasing...

Cliff Hanger sa...

Thérèse - Hahaha...enögd och småfull! Klassiskt. :-)

Oäkta fru galge - Du ser, det är inte meningen att du ska ha bilen. ;-)

Kristian Lagerfeldt sa...

Som trafikskadereglerare skulle jag kunna dra en hel roman med idioter till förare, men jag vet inte om jag får, eller om jag orkar men jag kan säga som så att numera häpnar jag inte över någonting längre och tro mig, allt. Precis allt kan hända i trafiken...

Andreas sa...

kristian: Du måste vara med på vår nya blogg då!

Kristian Lagerfeldt sa...

Funderade faktiskt på att starta en som hette dagens trafikdåre när jag förut körde bil till jobbet varje dag, hänga ut någon sådär lite försiktigt varje dag, men jag orkade inte. Sen insåg jag att det faktiskt inte var varje dag jag blev utsatt för mordförsök på essingeleden utan kanske bara ett par dagar i veckan...

Kristian Lagerfeldt sa...

asbra, den nya bloggen alltså, men hur gör jag för att publicera något?

Andreas sa...

kristian: maila mig eller cliff!

Studiomannen sa...

Jag hänger på! Andreas: tuta är helt enkelt GROVT underskattat som redskap. Tacka fan för att man tutar.

Jag har en motsvarighet till Cliffs story: Var på väg mot Skåne med dragbil och trailer och ska man uppför Hallandsåsen är det järnet som gäller för att slippa växla ner till krypfart. Det kom en sån där självutnämnd trafikhitler som körde om mig och fan saktade in. Jag lade mig så nära som det bara gick (vi snackar inga stora avstånd här) och hängde mig på tutan.

Damn right: kompressorhorn.

Jag sket i ifall idioten (det var en kepsgubbe) fick hjärtinfarkt. Han flyttade på sig men skadan var skedd. Jag blev lik förbannat tvungen att växla ner mer...

Jag mailar, för jag vill vara med!

Cliff Hanger sa...

Jag har inte varit inne på min Cliff Hanger-mail på "år och dar", så om ni mailat nåt innan jag skriver detta nu så får jag be er att skicka era historier igen, för nu har jag aktiverat mailboxen!