onsdag, juli 25, 2007

Bilder från Prag, del 2

De två första dagarna som vi var i Prag var det 37 grader, men nästa dag, på onsdagen var det "bara" 30 grader, så då klättrade jag först upp i en kopia av Eiffeltornet på 60 meter och sedan, med en "vätskekontroll" i form av en liter öl och en god lunch emellan, klättrade jag 287 trappsteg upp i S:t Veitskatedralens utsiktstorn. De följande bilderna är fotade där uppifrån.


Här ovanför syns kopian på Eiffeltornet och Pragborgens borggård.Bakom gallret, strax under den ärgade kopparn, stod jag och knäppte med kameran som en riktig japan.Katedralens tak.Moldau i bakgrunden.Den berömda Karlsbron.

15 kommentarer:

lisa sa...

Jag vill också åka till Prag!

londongirl sa...

Strongt klättrat! Men vad gör man inte för att få såna fina bilder.

Jag får svindel bara jag ser dem. :-)

Snubben sa...

kOOlt!

turmalin sa...

Snygga bilder!!

stellapolaris sa...

Hej...vet inte hur jag hittade hit;)
Fina bilder...tog en öl ikväll...efter jag cyklat två mil från jobb, inte emellan...*L*

Tittar nog hit igen snart..

Cliff Hanger sa...

Lisa - "Just do it!", som det så fint heter i skoreklamen.

Londongirl - Tack. :-) Jag blev faktiskt lite yr i huvudet av att klättra upp för "Eiffeltornet". Men det fläktade fint där uppe och det var skönt att på detta vis fly värmeböljan på marken. Det andra tornets trappa var det mer trafikstockning i (inget för klaustrofobiker, d.v.s. sambon), så där var det lugnare tempo, men den hade sjukt många trappsteg. Kändes ändå bra att motionera lite och jag älskar ju utsikter, så det kändes verkligen värt ansträngningen.

Snubben och Turmalin - Tack. :-)

Stellapolaris - Välkommen! :-) Lite tunt av dig att inte dricka öl innan cyklingen ;-), men trafiksäkerhetsmässigt var det ju bra.

Sånger från nedre botten sa...

Mycket kultur på bilderna - för lite bärs. Uppenbarligen i dig också med tanke på att det är skärpa i bilderna...

Cliff Hanger sa...

Sånger från nedre botten - Hehe.. Hur gott det än var kändes det faktiskt mer lockande att fota sevärdheter än öl. Men sambon verkade faktistk ha en fetisch för att fota mig med en ölbägare i handen, så det finns sådana foton också. Min mystiska ådra förbjuder mig dock att publicera dessa foton. ;-) Skärpan i bilderna kan förklaras av att de är utvalda bland en massa andra, mer suddiga bilder. Och en liter öl är ju ändå en liter öl, även om det inte är något som får en riktig bajare att darra vid kameran. ;-)

Elin sa...

En kompis kom hem i tisdagskväll från att ha bilat fram o tillbaka till Prag. Jag frågade hur kulturlivet och byggnaderna var, han svarade att ölen var billig...

Otroligt vackra byggnader.. Tortyrmuseum lät ju i och för sig mindre lockande. Men jag hade säkert gått in där och lidit mig igenom alltihopa.

Cliff Hanger sa...

Elin - Det är lätt hänt att man zoomar in på ölen i den staden. I Prag är öldrickande inte heller bara öldrickande. Det är...kultur! (De anrika bryggerierna, den goda kvaliteten, den goda smaken, de klassiska ölsjappen).

Tortyrmuséet var ett koncentrat av elände. Men fascinerande sådant!

Elin sa...

Jo, jag förstår att öl måste vara något lite extra där borta. Kanske inte Prag är något för mig då, som inte gillar öl.. :)

Cliff Hanger sa...

Jodå, de har ju faktiskt (billigt) vin också. :-)

Anna Malaga sa...

Jättefina bilder!!

Forss sa...

Prag är allt en vacker stad!

Cliff Hanger sa...

Anna Malaga - Tack. :-)

Forss - Ja, visst är den. Deras "gamla stan" utklassar Gamla Stan i Stockholm (sedan har Stockholm mer än Gamla Stan, men det är en annan sak).