söndag, juli 15, 2007

Jag drar till Prag

Jaha, då drar jag och sambon till Praha, för att knastrande torrt parafrasera min ordvitsande morbror. Till Prag bär det alltså av. Tidigt i morgon bitti. En vecka med gammal fin arkitektur och historiska byggnader, bröllop (ej mitt) och inte minst ett flertal stopp vid diverse "vattenhål" - alltså klassiska tjeckiska ölhak, står på att-göra-listan. Och med tanke på det tropiska väder som väntas lägga sig över den tjeckiska huvudstaden planerar vi även att besöka andra sorters vattenhål, fast då för svalkande bad.

Kolla gärna igenom de tidigare inläggen (som kanske kommit lite i skymundan eftersom jag förmodligen uppdaterat bloggen flitigare än ni, så här i semestertider, hängt med på på sistone).

Jag vill också påminna er om att maila in bidrag till min och Andreas nya blogg, Trafikfarligt (jag har själv några egna anekdoter till den bloggen som väntar på publikation, men det får vänta med dem till efter Prag).

12 kommentarer:

Susfu sa...

Hej! Jag på min sida(susfu.blogg.se) gjort en länklista med bloggarna jag läser mer eller mindre frekvent och jag har dig med där. Hoppas att det är okej, skrik till annars så tar jag bort den omedelbart. Hälsningar Susfu

Kristian Lagerfeldt sa...

Prag! Din lyckas ost, längtar tillbaka dit, det var så himla vackert där, ha det så otroligt skönt! Själv ska jag till Bollnäs...

Sånger från nedre botten sa...

Stackare. Jag är INTE avundsjuk. Nej då. Inte alls.

londongirl sa...

Åh, dit vill jag också! Hoppas du och fru Hanger får det urmysigt! Kanske ska ta en tripp dit i höst. Du lägger väl ut massor av bilder och tips sen?!
Hur jag än flyger och far så verkar jag hamna i mitt älskade London. Ska dit på torsdag. :-)

Studiomannen sa...

Jag kan en helt meningslös mening på tjeckiska. LÄrde mig den helt enkelt för att den helt saknar vokaler:

STRC PRST SKRS KRK (stick fingret genom halsen)

turmalin sa...

Ha fin semester!

Shadow sa...

Glöm inte att prova deras potatissoppa!

Cliff Hanger sa...

Susfu - Hej! Sånt där blir jag bara glad av. :-) Upptäckte du mig via Andreas?

Kristian - Visst var det riktigt vackert. :-) Bollnäs är säkert också fint.

Sånger från nedre botten - På nåt konstigt sätt är din ironi väldigt tydlig. :-)

Londongirl - Bilderna kommer alldeles strax! Kanske kan bli nåt tips också. Du är i London när jag skriver detta, jag antar att du trivs som fisken i vattnet!

Studiomannen - Kul mening, den ska jag spara. :-) Ett annat fascinerande ord är det för glass: Zmrzlina (eller nåt liknande).

Turmalin - Tack, det hade jag. :-)

Shadow - Tack för tipset, men du skrev det 6 timmar efter att jag landade på Arlanda... Jag får testa den nästa gång jag åker till Prag.

Shadow sa...

Finns ju på varenda meny nästan. Hur kunde du missa? Okej, det finns nog fler chanser.

Kristian Lagerfeldt sa...

Bollnäs var faktiskt helt ok, såg en himla massa ugglor fast det var snarare på Järvzoo, i Järvsö. Fyndigt va ;-) och inte i Bollnäs, men Bollnäs var bra! Å ni verkar ju haft det vansinnigt varmt och en hel del trevligt i Prag. Kul!

Kristian Lagerfeldt sa...

Jag åt en potatissoppa, eller var det en löksoppa??? Serverad i en jättestor fralla när jag var i Prag, märkligt men gott. När soppan var klar åt man upp brödet, jag hoppas i alla fall att det inte bara var jag som åt upp brödet...

Cliff Hanger sa...

Shadow - Det kan ha varit så att mina blick fastnade för mer lockande alternativ på menyn... Men okej, om jag åker till Prag nån annan gång ska jag testa potatissoppan!

Kristian - Järvzoo... jag är ju så fånig att jag älskar såna fåniga ordvrängningar. Kul att ni hade det bra, det hade vi också, på det stora hela taget (bl a var det ju sjukt varmt och sambon var periodvis sjuk).

Lustig variant med soppan i brödet. Vi såg nåt liknande på en restaurang. Det var en kille som åt ett bröd med något annorlunda i (men i skrivande stund minns jag inte vad det var, men jag kommer ihåg att det såg konstigt ut).