fredag, juli 27, 2007

Smaken av bitterhet (i stället för choklad)

Att det har börjat växa små, vita hårstrån på öronen kan man väl ha överseende med, likaså att man passerat 30-strecket. Men det är då själva fan att man ska vara så glömsk ibland! På vägen ner till Prag slarvade jag bort senaste numret av Sportmagasinet. Troligen blev den kvarglömd i en flygplansstolsficka. Och på vägen hem, då jag precis upptäckt förlusten av Sportmagasinet och lovat mig själv att vara noggrannare med att få med mig allting, då lyckas jag slarva bort all choklad som jag köpt på Prags flygplats: 2 x 400 gram Toblerone och 4 x 100 gram Ritter Sport. Fy fan vad det svider. Antagligen glömde jag chokladen på sätet bredvid mitt i bussen mellan Arlanda och långtidsparkeringen.

Om man vore snusförnumstig skulle man kunna säga "what goes around comes around" eller dylikt. Jag tänker närmast på den gången då jag tog hand om de flaskor vin och sprit som ett berusat sällskap glömde på min buss en gång. Det var en kvinna som kom fram till mig med sällskapets taxfree-påse långt efter att ägarna till den hade gått av. Hon lämnade över påsen till mig med orden "de behövde nog inte mer alkohol". Men den taxfree-samlingen innehöll bl a ett mousserande vin och en Absolut Mandarin som jag aldrig drack, så det känns inte som att det var riktigt lika mycket värt som chokladen jag glömde nu. Buhu...

7 kommentarer:

frollen sa...

Stackars

Pash sa...

Tänk vad tjock chokladen hade gjort dig/er. Det är karma. Precis som min sönderfrysta skumpa säkert hade gjort mig för berusad?

lisa sa...

Du får gå in på www.bookcrossing.com och se om du kan hitta en bok som jämnar ut oturen till din fördel!

Elin sa...

:O Jag hade handlat femton 200 grams chokladkakor på ICA i protest mot orättvisan! Toblerone som är så gott...

:)

stellapolaris sa...

Mandarin/choklad låter fans så gott!
Vill du inte ha den skicka den till mig...;)

Maverick sa...

Coincidence? Käkade precis en sån stor Toblerone. Men fan va störande, att sumpa det när du var så nära målet... Som du säger, what goes around comes around.

Cliff Hanger sa...

Pash - En sak är säker: Våra magar behöver INTE mera fett (men våra smaklökar behöver choklad).

Lisa - Tack för tipset. Jag har i o f s gott om olästa böcker här hemma, men jag stänger inga dörrar.

Elin - Det hade jag säkert också gjort om det inte varit för att det redan finns en massa chokladkakor (Marabou) hemma (sambons vinst på Gröna Lund).

Stellapolaris - Det där hände för flera år sedan. Vet inte om du skulle tycka att de dryckerna är så goda idag, om de finns kvar. Men om de finns kvar och de är ok skickar jag dem givetvis till dig!

Maverick - Vilken teaser du är... Och ja, jag snubblade verkligen på mållinjen där.