måndag, juli 23, 2007

Bilder från Prag


När vi gick av flygplanet trodde vi att piloten navigerat fel och flugit oss till Uganda, Thailand eller något annat tropiskt land. Det var som att gå in i en ugn. 37 svettiga grader var det både vår första och andra dag i Prag. Dagen innan vi anlände hade det varit någon grad varmare och värmerekordet från 1928 hade slagits. Första dagen kämpade vi på och gick runt och försökte njuta av stadens vackra sevärdheter, men det var svårt, särskilt eftersom vi hade haft en tidig flight som orsakat sömnbrist. Dagen efter var bättre. Då kunde vi utvilade åka och bada och dricka billig öl. Ovanför ses en prislista som är typisk för större delen av Prag. Ölen kostar ca 8 kr för en halvliter och är billigare än läsken (dela priserna med tre så får du priserna ungefär i svenska kronor).Om man inte ville dricka öl kunde man banka vin i stället.Här får man tydligen inte stanna bilen när man ska parkera den. Jag antar att man är tvungen att hoppa av i farten.En bild från en av Prags tunnelbanestationer.Om du klickar på bilden ovan ser du kanske hur högt floden Moldau steg 2002. Det är indikerat med blått högt upp bredvid den vita mätstickan.Här är ett av alla mysiga tortyrredskap som finns utställda på tortyrmuséet (jag provsatt inte på detta).

2 kommentarer:

jill sa...

Spännande med resor. Och gott med allt så billigt. Det där med olidlig värme testade jag i Vegas. Dock inga tortyrredskap för min del heller...

Cliff Hanger sa...

Jill - Jag har förstått att det var rätt varmt i Vegas också. Det kan vara tortyr nog. Men annars är det klart värt att byta miljö.