lördag, januari 26, 2008

Sverige - Norge: Floskler och "lika som bär" (uppdaterat med extra bilder)

Puh! Vilken rysare som Sveriges handbollsmatch idag utvecklade sig till! Innan EM hade jag aldrig kunnat förutspå att jag skulle sitta och leva mig med så mycket i en match om femteplatsen. Men det låg ju även en direktplats till VM och ett lättare OS-kval i potten. Och gammal hederlig grannlandsprestige förstås. Dessutom var matchen i sig oerhört dramatisk (precis som matcherna mot Ungern, Spanien och Tyskland varit). Men själva matchen får ni läsa om på annat håll. Det finns många andra som skriver om den. Nej, här får ni i stället hålla till godo med uppsnappade sportfloskler och "lika-som-bär". Känns det okej?

Peter Jihde: "På plats nere vid rinkside: Patrick Ekwall med Martin Boquist."

HANDBOLL Jihde, inte ishockey.

När Sverige sedan vunnit matchen säger expertkommentatorn Andreas Larsson med belåtenhet: "Vi har spelat länge på handbollens bakgård och nu är vi där."

Snyggt syftningsfel där. Med "där" menade han förstås i handbollens finrum, vilket var helt uppenbart om man lyssnade på det han sa innan det lösryckta citat som så elakt ryckts ur sitt sammanhang och publicerats på denna blogg. Men meningen var tokig ändå, det var den.

Sedan kom jag också att tänka på den stora likheten mellan handbollslandslagets försvarsspecialist Magnus Jernemyr och sångaren i Soundtrack of our lives, Ebbot Lundberg. Men det är klart, de är väl från Göteborg båda två (?), och små bonnhålors inavel kan ju på de underligaste vis sätta sina spår i hur folk ser ut... ;-) Jag hittade inte någon riktigt bra bild på Jernemyr, men visst kan man ana den stora likheten?
Dessutom tyckte jag att Norges Ketil Strand hade ett "radioutseende" som påminde väldigt mycket om radioprofilen Kjell Eriksson. Men jag hittade ingen bild på Ketil.

Uppdaterat: Jag har nu hittat en bild på den norske handbollsspelaren. Han stavade sitt namn Kjetil, inte Ketil. Jag får väl ta tillbaka det där med radioutseende också. Gutten ser väl helt okej ut, får man lov att säga. Hur som helst, här har ni honom och radio-Kjell (deras namn är ju väldigt lika varandra också):


3 kommentarer:

- ©Mad Man™ - sa...

Jag lyckades missa även den här matchen :-o.... men vaf.. den inbyggda Bajen/West Ham klockan ringde ju aldrig så då var det bara att göra annat.. Såg sporten och även där hördes denna felaktiga mening =)

Robban sa...

Du borde tagit med Andreas Larssons makabra felsägning; "Sen är det många som under turneringens gång har trillat av pinn som man säger"....Angående den svenska truppens många skador.

Nej det är inte alls så man säger Andreas.

Cliff Hanger sa...

Mad Man - Det är konstigt hur man alltid lyckas hålla koll på när Bajen spelar. Eller... så konstigt är det inte egentligen. Men West Ham har jag betydligt sämre koll på. Men jag har varit på Upton Park en gång! De mötte Sunderland, med Stefan Schwarz i laget.

Robban - Haha... priceless! :-) Den missade jag.