torsdag, januari 24, 2008

Hata Göteborg

Filmtiteln "Hata Göteborg" provocerade en del människor så mycket att regissören fick lov att ha polisbeskydd vid premiären. Detta får mig osökt att tänka på "Fucking Åmål". Inte ledde väl den till lika starka fysiska reaktioner? Möjligtvis var det en del dalslänningar som satt och svor på sina kammare med näven i fickan eller skrev arga insändare till lokaltidningen. Men det är klart, det finns ju inte lika många huliganer i åmålstrakten som i Göteborg heller.

Hata Göteborg är en film som jag länge varit sugen på att se. Men det har bara inte blivit av än. Någon som har sett den? Är den bra?

6 kommentarer:

lisa sa...

Jag har sett den. (Blev så klart lite provocerad av titeln, men inte så mycket att polisen behövde rycka ut). Men så här en månad eller två senare, kan jag inte riktigt komma ihåg filmen, så den lämnar väl inga större spår. Men den var defenitivt bättre än Farväl Falkenberg!

River sa...

Jag tyckte om Hata Göteborg. Den tog upp viktiga frågar som att det kan vara svårt att göra det man egentligen vill när man är med i ett "kompisgäng". Grupptryck helt enkelt. Sen visade den väl lite hur det är att leva i en småstad, vilket jag känner igen. Jag tycker du ska se den.

Andris sa...

Jag har sett den. Den var riktigt värdelös. Funkar att se som kuriosa dock. Skådespeleriet är uselt, manuset är inte mycket bättre det och filmens patos är minst sagt sådär.

Om du har en och en halv timme att förslösa på en kalkonrulle och vill skratta lite åt hur skånska "huliganer" eldar upp sig genom att skrika Hata Göteborg på en sunkkrog i någon sunkhåla så varsogåd!

Hade jag varit helt ointresserad av huligankultur och hade jag varit helt ointresserad av kalkonfilmer så hade jag gett den 3/10 i betyg, nu kom den faktiskt upp till 4,5 eller något sådant, mest på grund av den höga kalkonfaktorn.

Om du ser den helt utan förväntningar och utgår från att den suger (det gjorde jag) så funkar den som tidsfördriv.

Om du inte gör det så kommer du att hata den totalt.

Andris sa...

Varsogåd.

Herregud.

Självmordet är nära.

TeachGirl sa...

Jag har inte sett den än, men vill nog se den tror jag. Trots (eller kanske just på grund av) att jag är dalslänning i förskingringen så tyckte jag ju att Fucking Åmål var klockren & jublade mest när den kom.

Cliff Hanger sa...

Lisa - ALLA filmer är bättre än "Farväl Falkenberg".

River och Andris - Tack för era synpunkter. :-) Och Andris, jag hoppas att du fortfarande lever.

Teachgirl - Dalslänningar måste helt enkelt vara mycket coolare än göteborgare. ;-) (Jag får väl Wisemen, eller vad de heter, efter mig nu... skojar bara ju).