lördag, juni 23, 2007

Viktiga frågor som kräver svar

Så länge jag kan minnas har örontopsen blivit smutsigare när jag petat i vänsterörat än när jag petat i högerörat. Varför är det så?

Hur tänkte de ansvariga som översatte/namngav TV-programmet Jamies kock?

Om man kastar inkast i fotboll och bollen går direkt i mål, godkänns detta mål då? Detta var för övrigt något som, ur mitt perspektiv, såg ut att hända vid ett tillfälle i dagens Intertoto-match mellan Hammarby och färöiska Klaksvik. Förutom jag var hela 1602 åskådare där. Jag tror att i alla fall att 1603 var den egentliga publiksiffran (eller någonting annat på sextonhundra). Speakern ropade ut att vi var sextontusen-någonting, men det tror jag inte på...

Övriga noteringar från matchen: Charlie Davies gjorde matchens enda mål och sitt första mål i en tävlingsmatch för Bajen och jublade som om han skjutit hem SM-guldet (men jag förstår honom); väderet var väldigt färöiskt (ca 12 grader och regn); Klaksvik, som ligger på 8:e plats av 10 lag i den prestigefulla färöiska ligan, var som väntat usla, men också fotbollsmördare av rang med sitt eviga maskande och sitt allmänt spelförstörande sätt. Färöarna till Danmark, vi säljer Färöarna till Danmark! Vänta nu... de tillhör ju redan Danmark; Bajen var fullständigt överlägsna, men färöingarnas handbollsförsvar gjorde det svårt för bajarna att komma fram. Men vi borde ha utmanat och dribblat mer i stället för att passa säkerhetspassar i sidled eller bakåt. Nåväl, vi kommer garanterat att gå vidare efter returmötet.

14 kommentarer:

frollen sa...

Andra frågan där har jag också funtat på, jag tror att svaret blir : inte alls.

Jerk sa...

deras högerback var ju mer italiensk än italienarna själva i sitt maskande och flytta frisparkar 15 meter upp i banan..det var så dåligt att det var pinsamt..blev komiskt till slut..skönt för Charlie iaf. :)

Anonym sa...

Tackar och bockar (med tanke på ditt inlägg). Jag funderar på saken, det har varit ett fullbokat halvår ...
Angående matchen så fick jag underhållning i form av två minihuliganer på typ max åtta som under 94 minuter sjöng "Ut med domarn in med Nalle Puh".
Jag hörde för övrigt också sextontusen-någonting. De satt inte på nedre iaf :) /Evila

Sånger från nedre botten sa...

"REGEL 15 – INKAST
Ett inkast är ett sätt att återuppta spelet.
Mål kan inte göras direkt på inkast.
Inkast döms:
• när hela bollen passerar över sidlinjen på marken eller i luften
• från den plats där bollen passerade sidlinjen
• till motspelarna till den spelare som sist vidrörde bollen
Tillvägagångssätt
I det ögonblick kastaren kastar bollen ska han:
• vara vänd mot planen
• ha en del av båda fötterna på sidlinjen eller på marken utanför sidlinjen
• använda båda händerna
• kasta bollen bakom och över huvudet
Kastaren får inte vidröra bollen på nytt förrän den har vidrört en annan
spelare.
Alla motspelare måste stå minst 2 m från inkastsplatsen.
Bollen är i spel så fort den kommer in på spelplanen."

Spelregler för fotboll 2007

Cliff Hanger sa...

Frollen - Och tänk så rätt du hade! (Se "Sånger från nedre bottens" kommentar!).

Jerk - Ja, och likadant var det vid inkasten. Pinsamt var ordet. Jag visste inte att färöingarna hade såna nära band till Italien, men alltid lär man sig nåt.

Jag gladdes verkligen med Charlie. :-)

Evila - Kul att se att du lever. :-) Finns det chans till blogg-comeback också? Gulligt med mini-huliganerna. En annan rolig grej var ju när vi körde "andra sidan är ni klara?" med de där tre killarna på västra. :-)

Sånger från nedre botten - Jag var för slö för att kolla upp det. Samtidigt ville jag bjuda på en liten fundering. Tack för informationen!

lisa sa...

Jag tror att ju mer man topsar, dessto mer blir det att topsa.

londongirl sa...

Jaha, det där med inkast har jag också undrat över ....nu vet jag. Kan man läsa "Spelregler för fotboll" någonstans?

Cliff Hanger sa...

Lisa - Intressant teori, men jag tror inte på den. Vi får testa!

Londongirl - Det där får "Sånger..." svara på. Men kanske på svenskfotboll.se?

Andreas sa...

Det finns ju ett par klassiska dråpliga situationer kring inkast mot mål som skett. En målis som fått en felträff på bollen och stött in den i sitt eget mål, och en annan som var mer vaken och blev attackerad och släppte in bollen utan att någon touchade den, men domaren missade regeln och dömde mål...

Cliff Hanger sa...

Ja, kommer du ihåg när Olof Mellberg kastade inkast och den egna målvakten touchade den och den gick i mål? Finns säkert på youtube.

Thérèse sa...

Har dom en egen fotbollsliga med 10 lag på Färöarna? Där bor ju inte särsklit många. Jag vet att dom ar ett landslag som fortfarande lever på att dom lyckades slå Danmark i någon landskamp i början på 90-talet

Anonym sa...

Comeback - kanske det, överväger faktiskt. Men då gissar jag på en helt ny blogg.

De tre på västra var helt klart underhållande, men vad tror du om söndagens "heshet" på de två som stod på "vår läktare" och drog "Hammarby är dom bästa - heja heja ..." tills typ resten av publiken tröttnade och dödade det hela? ;)
/evila

Sånger från nedre botten sa...

Londongirly around the worly, och till Cliff, vassegoa:

http://www.svenskfotboll.se/files/{82046068-E137-40AA-AFDF-329F6DC69D85}.pdf

Cliff Hanger sa...

Thérèse - Tro´t eller ej, men de har faktiskt en egen liga. Den kanske håller svensk div 2- eller div 3-klass. Danmarksvinsten kommer jag inte ihåg (men om du säger det så stämmer det säkert), men jag vet att de vann sin första landskamp någonsin, runt 1990, mot Österrike (i Landskrona av alla ställen, eftersom de inte hade nån godkänd arena på den tiden på Färöarna).

Evila - Du får ge mig adressen till en ev. ny blogg!

Hesheten hos de där två borde vara rejäl. Beundransvärd glöd i en sån här match. Undrar om deras engagemang är så stort att de t o m ska åka och se returmatchen?

Sånger från nedre botten - Tack. Tänk, då gissade jag rätt på vilken källa du hade!