onsdag, juni 27, 2007

Bajen - IFK Glenn: 3-1

Bland annat på grund av att det egentligen är alldeles för sent för mig att blogga kommer några noteringar i punktform från kvällens match:

* Första halvleken var Bajens överlägset bästa i år och man fick gnugga sig i ögonen och fråga sig om man drömde eller om utspelningen som ägde rum framför ögonen verkligen var på riktigt! 3-0 i halvtid kändes inte på något sätt i överkant i förhållande till spelet. Till stora delar var det propagandafotboll från Bajens sida.

* Riktigt snygga mål av Eguren, Chanko och Zengin. Kolla in dem här. Bajen hade mängder av andra målchanser, men de visas inte i klippet.

* I andra halvleken backade Bajen onödigt mycket hemåt, blev försiktiga och vann inte alls lika mycket boll som i första halvleken. Men eftersom sillstryparna inte gjorde ett andra mål blev man aldrig riktigt orolig.

* Efter matchen gjorde den bejublade Richard Kingson ett eget ärevarv. Det såg lite lustigt ut, eftersom det vanliga är att laget firar tillsammans. Men målvakter ska ju vara lite speciella. Dessutom var det kanske hans sätt att säga tack och adjö? Snart vet vi.

* Efter segermatcher brukar ropen skalla "Sulan, Sulan, ge oss en sång!". Men denna gång hade Sulan bråttom in till det torra omklädningsrummet. Man tager vad man haver, så i stället ropades Lolo Chanko, som utsetts till matchens spelare, fram till klacken. Jag hoppades på att han skulle välja "Vi hatar Djurgår´n". Med tanke på Lolos tvivelaktiga bakgrund hade just den ramsan suttit extra fint... Men föga förvånande blev det en annan ramsa, nämligen "Söder bröder glöder". Den kändes helt okej den med.

* Apropå Lolo Chanko och hans klubbyten är det rätt intressant att läsa David Johanssons inställning till att byta klubb. Läs här.

* Lolo är dock inte den enda bajenspelaren som hamnat lite snett någon gång under karriären. Stora bajenspelare som till exempel Alexander Östlund, Max von Schleebrügge, Johan Andersson, Kaj Eskelinen, Hasse Eskilsson, Kim Bergstrand och till och med självaste Nacka Skoglund har faktiskt syndat hos lokalkonkurrenterna i sina dagar. Men det är aldrig för sent att komma på bättre tankar och inse vilken klubb det är som gäller. Att fela är mänskligt, men att förlåta är gudomligt.

* Fina sånger och ramsor med göteborgstema idag: "Du ska in i fängelse", "Alla jobbar svart i Göteborg", "Alla rensar fisk i Göteborg", "Alla heter Glenn i Göteborg", "Ni som är från Göteborg åker alltid hem med sorg".

13 kommentarer:

Jerk sa...

Du glömde "Ingen pröjsar skatt i göteborg" :)
Även om du inte var orolig hade jag megaångest efter götets mål..fast det säger kanske mer om mina nerver än om matchen :)

Kristian Lagerfeldt sa...

från södermalm, kommer vårt lag, som krossar djurgården och gnaget varje dag och fanan vår är grön och vit och ni ska passa er för vi är hammarby!!!

Studiomannen sa...

Jag är kräkfärdig.

Bäst genom tiderna räcker för att kunna somna gott, men jag blir förbannad snart igen. De andra ramsorna kan funka för er, men "Alla heter Glenn i Göteborg" kan med fördel sjungas av den blåvita klacken. Något att tänka på....

Om någon dag kanske jag orkar säga grattis....

Patrik sa...

Jag kan säga grattis direkt. Grattis till väl genomförd match!Roligast var annars när båda klackarna sjöng "ingen pröjsar skatt i göteborg".

Patrik sa...

När jag tänker efter var det nog "alla jobbar svart i göteborg" som alla sjöng samtidigt. Men det är ju inte så stor skillnad.

Studiomannen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Studiomannen sa...

Helt sant är historien om när Söderstadion skanderade "Vi hatar Blåvitt" och vi sjöng "Vi älskar Bajen" tillbaka. Jag vet, ty jag var där.

Helt sant är också att det är svårt att sjunga ut Bajen på Söderstadion. Det har varit svårast i Sverige, men det är nu slaget av Malmö. Bortaklacken står en halvmil från planen och MFF Support har de senaste åren blivit ruggigt bra på att stötta.

Det måste vara skönt att ha det stödet på Söderstadion. Fråga bara Sören Cratz! :-) (om du hajar...)

Cliff Hanger sa...

Jerk - Ja, just det. Den glömde jag. Bra ramsa. Jag var inte jätteorolig, men visst var man inte helt nöjd med spelet i andra halvlek.

Studiomannen (se även nedan!) - Jag har funderat på din tankenöt om Glenn, men jag fattar inte riktigt vad du menar. Berätta!

Patrik - Stort av dig. Tveksamt om jag hade varit en lika god förlorare. Jag hörde inte att båda klackarna sjöng den ramsan (jag kom in på arenan kort innan matchstart), men om det var så är det ju fantastiskt roligt. :-) (Jag vill dock tillägga att jag tycker att folk inte ska försöka skattesmita).

Studiomannen igen - Jag måste säga att det var fyndigt av er att svara "Vi älskar Bajen". Snyggt. :-) Men det måste ha varit länge sedan, eller hur? Det känns inte som att det är lika goa gubbar bland Änglarna idag. Eller har jag fel?

Jodå, klart jag fattar vad du menar med Cratz. Jag stod i klacken även då, när han gjorde sitt bejublade ärevarv i helsingborgsmundering. :-)

Jag läste för övrigt alldeles nyss att Real Madrid "gör en Cratz" (vilket ju rimmar på "Sören Cratz") - d.v.s. sparkar den tränare som fört dem till guld (i Cratz fall kom i o f s beskedet under guldsäsongen).

El_Pedro sa...

okej okej, ni vann fare and square.
Snygga mål också.
Även IFK´s nalja var rätt snygg den med.

Men för fan, kom med lite nya ramsor.

Alla rensar - alla heter osv osv är tradiga. Smått roande men lite gamla som sagt.

Jag tror dessvärre att det Glenn är ett mycket ovanligt namn i GBG dessutom. Glenn Hysen o Glenn Strömberg e la om enda i hela stan :)

Cliff Hanger sa...

"Alla jobbar svart i Göteborg" och "Du ska in i fängelse" var nya. :-) Men varför ta bort gamla fina klassiker som fortfarande håller och gäller? Och hur många nya "bajensånger" körde Änglarna med? Vavava? Svara gärna på det, för jag hörde inget av vad de sjöng, så jag vet verkligen inte.

Glenn Holm och Glenn Schiller har också spelat i IFK Göteborg (och dessutom samtidigt som Strömberg och Hysén tror jag). Tänk att jag som stockholmare måste lära dig om din egen IFK-historia. Pinsamt Pedro... :-p

http://sv.wikipedia.org/wiki/Glenn

El_Pedro sa...

okej då - 4 st heter Glenn i stan :)

jill sa...

Jag minns förra året på numera framlidna Gamla Ullevi hur ni sjöng "Alla i Götebrog jobbar svart", då var ju härvan mer i sim början. Hur som- jag skrattade mycket, om än tyst inom mig (satt på pressläktaren)

Studiomannen sa...

Alltså: med tanke på vilka hjältar alla Glennar är så är det bara att sjunga med. Numera även utökat med "Alla heter George i Göteborg" (uppfunnen när Mourad gjorde hat-trick på Örjans förra året).

Det är således ingen skam alls för någon enda i IFK-klacken. Varför?

Det är som att man skulle sjunga att alla heter Kenta i Bajen. Jag tror inte att ni skulle ha problem med det, eller hur?:-)