torsdag, juni 14, 2007

Så jävla orättvist

Fy fan, idrott kan vara grymt ibland. Som t.ex. SVT text skriver var Hammarby det klart bättre laget mot IFK Norrköping i kvällens cupmöte, men förlorade ändå.

Det var klasskillnad och efter 1-0 fick Norrköping knappt känna på bollen, än mindre komma över egen planhalva. Man förväntade sig snarare 4-0 till Bajen än att de skulle tappa till förlust. Men det var en match med olika ansikten hos Bajen, så att säga. Dels fanns det glimrande passningsspel, dels oengagemang och nonchalans från vissa spelare. Hög högstanivå och låg lägstanivå. Sebastian Eguren och Galne Gunnar var sämst för dagen. Petter Andersson och Charlie Davies var bäst.

Charlie Davies ja... stackars kille. Det verkar ha gått troll i detta med att sätta dit bollen i mål för honom. Idag gjorde han allt rätt utom mål. Bland mycket annat spelade han fram till målet, han nickade i stolpen och på övertid kunde han ha blivit matchhjälte efter att ha skapat ett friläge. Men i stället missade han ett nästan öppet mål och i stället fick Norrköping minuten efter en frispark i farligt läge. Innan frisparken sa jag till polaren "nu gör de mål". Ibland hatar jag att få rätt.

Så jävla orättvist. Mycket oflyt för Bajen nu. Hoppas att det vänder i derbyt på tisdag, i så fall betyder inte denna sketna cupmatch någonting.

8 kommentarer:

Doughpleaser sa...

Hehe. Ni var klart bättre från och med minut 46 till 73 och borde ha punkterat matchen där. När vi bytte in våra ordinarie spelare förändrades matchbilden. Därmed inte sagt att vi vann rättvist, för det gjorde vi inte.

Jag var nog södra läktarens mest avskydde bortasupporter efter mitt glädjevrål vid 2-1. Men det kan jag ta.

För övrigt: herr Davies är den ende fotbollsspelare jag känner till som kan göra touchdowns över Globens tak.

Doughpleaser sa...

Dessutom ska du inte lita på Text-TV, Mats Strandberg, Doughpleaser eller någon journalist överhuvudtaget, det vet du väl? :)

Kristian Lagerfeldt sa...

Bara dom inte gör mål nu sa jag till Louise och Sixten i 83:e minuten, så att det inte blir förlängning... Om det ändå hade blivit det...

Doughpleaser sa...

Menade förstås "field goal". Ingenting annat.

Vi ses på Söderstadion 2008 igen.

Cliff Hanger sa...

Doughpleaser - Är det någon gång du ska kommentera här så är det efter ett sånt här inlägg, eller hur? ;-) Då jag själv var på plats (har ju säsongskort i klacken), litar jag på mit eget omdöme (inte Mats Strandbergs, ditt eller någon annans) när jag påstår att Bajen var bättre i stort sett hela matchen, inte bara mellan 46:e och 73:e. Nåvä, grattis till en fantastisk effektivitet, tack för att ni slog ut aik på vägen och väl mött i Allsvenskan nästa år!

Kristian - Då var det alltså ditt och mitt fel att Bajen torskade... Vi får hålla brödluckorna stängda när motståndarna har farliga lägen i matcherna i framtiden.

Doughpleaser sa...

Alltså, hoppas inte att jag uttryckte mig dumdrygt. Var hursomhelst inte avsikten. Jag tyckte nämligen också att Bajen ägde matchen och var det bättre laget (även om första halvlek var hyfsat spelmässigt jämn).
Av någon outgrundlig anledning startade Jingblad med fem bänkspelare. Tjänstefel, bland annat, att bänka Bamberg som förmodligen håller relativt hög allsvensk klass. Men nu kom han ju in och ordnade upp det ändå.

Bra att du litar på ditt eget omdöme. Jag kan lita på ditt också. Och även Mats Strandberg - när han inte kommenterar 08-lag i radion.

Trevlig helg!

Cliff Hanger sa...

Ingen fara... jag kunde nog också uppfattats som dryg. Trevlig helg!

Kristian Lagerfeldt sa...

ska aldrig mer säga något under match, tror inte ens att jag ska klaga på Martin Hansson nästa gång den i*****n dömer...