måndag, mars 05, 2007

The Sweet Escape


Idag körde jag fel. Med bussen. En ledbuss. En fullsatt ledbuss. Illa.

I värsta fall kan det kosta flera kilometer extra att hitta ett lämpligt ställe för att vända med en ledbuss.

Jag skulle ha svängt höger, men jag svängde vänster (vi har flera andra busslinjer som går till vänster i den t-korsningen). En (och bara en av alla passagerarna) frågade genast vart jag var på väg, och plötsligt väcktes jag ur min halvdvala med ett svårt problem som krävde en snabb lösning: Tänka, tänka, tänka... vart kan jag vända med det här schabraket? Aha, där! En obemannnad bensinmack! Nog kommer jag runt där! Sagt och gjort - in på mackområdet, ta ut svängen så mycket som möjligt och...jodå, visst stämde mitt ögonmått! Köra runt pumparna och så ut igen och tillbaka. Voilá! Jag blev inte ens försenad! Och det hördes inte ett ljud från någon av alla skolungdomarna i bussen!

Kändes som jag kan tänka mig att det skulle göra om man först slog sin golfboll ner i en av de ökända, brutalt djupa bunkrarna på anrika S:t Andrews, för att sedan slå bollen direkt i hål med ett perfekt bunkerslag. En blandning av otur, klantighet, tur och skicklighet förstås - i den ordningen.

10 kommentarer:

jill sa...

skrattar snällt. Jag hade säkert lyckats köra fel ofta så tankspridd som jag är. En gång när jag var på väg till Halmstad för en intervju så vaknade jag upp vid Helsingborg....

Stefan sa...

gwen stefani...mmmm

vända med en ledbuss på en mack - jag säger då det. hjältar i det tysta! själv hade man behövt en flygplats för att fixa det

/S

londongirl sa...

Fniss, men satt alla och sov eller???

En morgon när jag skulle åka bussen ner till Djurgårdsbron så tog den ett extra varv runt hela Karlaplan....glömde att svänga ner på Narvavägen. Men då var det många i bussen som skrattade och log åt det hela.
När han väl kom runt och prickade nerfarten på Narvavägen fick han en liten applåd av sina passagerare. :)

Cliff Hanger sa...

Jill - Vi får gå med i de tankspriddas förening! Den finns!

Stefan - Gwen Stefani kan vara den hetaste 37-åringen på planeten. "Hjälte i det tysta" - precis! Det är därför jag basunerar ut det här! Tack ska du ha.

Londongirl - Ja, de måste ha suttit och sovit. Trötta tonåringar, du vet. Kul historia. Ibland gör vi bussförare såna här trix för att liva upp stämningen lite. :-)

londongirl sa...

Kom igen nu Cliffen! Jag har utmanat dig! :)

Sir Realistic sa...

Schyssta rattar...
Eehhh, schysst rattat menar jag....

Pash sa...

Hrmpf!! "Gwen hetaste 37-åringen"? :)

Såg nu precis att londongirl hann före, men här kommer den då igen:

http://www.sinner.se/utmaningen/

Men vi får väl säga i kör, som Jules i Pulp Fiction: "I dare ya, I double dare ya!"

Cliff Hanger sa...

Londongirl och Pash - Era utmaningar är noterade och på intet sätt ignorerade. Men jag har inte haft tid i onsdags eller igår att anamma dem. Ska göra dem så fort tillfälle ges. Men först ska jag bara göra ett litet lika som bär-inlägg.

Cliff Hanger sa...

S R - Hehe, tack. Gillar du också stora rattar? I så fall, kör buss! ;-)

Elin sa...

Det händer ju faktiskt inte så ofta att busschauffören kör fel.. men då det händer blir jag alltid förvånad, nästan så jag känner lite spänning också :P

Det är som om en buss inte kan köra fel. Hallå!, den går ju i ett genomskinligt spår.. eller? Va festligt.. vad kommer NU hända.. vart ska bussen nu ta vägen vägen :D

Vardagsaction..ehm.