söndag, mars 18, 2007

Egenheter

Okej, jag faller för grupptrycket då. Jag har fått följande utmaning från Londongirl, Pash, Thérèse och Elin:

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Jag tyckte att det var svårt att komma på några speciella egenheter som jag har, särskilt då jag inte vill upprepa något från listan med 100 saker om mig som jag skrev för ett tag sedan. Därför gör jag det lite lättare för mig och tar upp en del egenheter som är snarlika några av dem som Pash, Thérèse och Elin har listat (tack för inspirationen).

1. Precis som många andra är jag känslig för ljudet av naglar på plåttak och det skrikande ljud som kan uppstå när den vita kritan används på fel sätt mot "svarta tavlan". Men jag är nog ganska annorlunda med att ha svårt för att ta i mjöl. Det är så ruskigt finkornigt att det känns obehagligt på något konstigt sätt. Kan inte riktigt förklara hur det känns eller varför det känns så. Andra saker som rent fysiskt känns obehagliga är sand som torkat in i fötterna och att överhuvudtaget skriva på svarta tavlan (även då inga skrikande ljud uppstår). Angående det sistnämnda var detta dock inte någon bidragande orsak till att jag lade ner mina lärarstudier (numera finns ju whiteboard). För övrigt hade jag en gång för länge sedan en lekisfröken som hade svårt för att ta i frotté. Underligt.

2. Jag undviker helst att ha volymen på bilstereon på 13. I övrigt lider jag dock inte nämnvärt av triakeodeafobi.

3. Jag har svårt för färgkombinationen gult-blått-rött. Det har hänt att jag vid sällskapsspel bytt spelpjäs från en röd, gul eller blå till en med en annan färg för att under spelets gång slippa otrevliga associationer till en viss, avskyvärd stockholmsförening.

4. Jag kan klappa händerna med endast en hand! Nej, gick du på det? Det är ju per definition omöjligt. Men jag kan åstadkomma ett klappljud med endast ena handen, det kan jag.

5. Under arbetstid släpar jag allt som oftast runt på en massa tidningar i en ryggsäck. Tragiskt men sant. Det är mest gratistidningar som man som bussförare inte kan undvika. Eftersom jag tycker om att läsa, ha koll och är allmänt nyfiken brukar jag oftast ta alla tre gratistidningarna, för att senare ha som rastläsning. Problemet är bara att rasterna inte räcker till för att hinna med att läsa allt. Och eftersom jag är dålig på att slänga saker (och för att även gamla nyheter kan vara intressanta) bågnar snart ryggsäcken av olästa tidningar, vattenflaska, frukt och eventuellt en matlåda också.

6. Uppräkningar av underligheter och egenheter verkar tendera till att huvudsakligen omfatta negativa saker. Därför tänkte jag avsluta med en positiv sak: Jag är egendomligt bra på huvudräkning. Jag har i alla fall varit det. Testa mig om du vill.

I övrigt ber jag att få hänvisa till 100 saker om mig-listan.

Jag skickar vidare utmaningen till El Pedro, Lisa, Couch-kitten, Andreas, Malin och Nyaga.

17 kommentarer:

lisa sa...

redan gjort! bra att vara egendomligt bra i huvudräkning,det skulle jag också vilja vara.

Cliff Hanger sa...

Vad snabb du var på att svara! Okej, jag missade visst att du gjort den. Jag har inte varit så flitig varken på att skriva blogg eller läsa bloggar på sistone (känn dig inte diskriminerad).

Anonym sa...

mmm jag återkommer med svar under veckan

lisa sa...

:) Jag känner mig inte diskriminerad. Man kan inte hänga med jämt, överallt. Speciellt inte på alla bloggar.

Andreas sa...

Jag skrattade gott åt färgkombinationen... =D... Eftersom bilen är blå och nuvarande registreringsbeviset är gult så ska jag klura på nåt rött att smycka ut din bil med, åtminstone tillfälligt...

Fan, du måste älska min träningsväska jag har på innebandyn...

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Känn ingen stress. Jag var själv väldigt seg med att utföra denna utmaning. Kul om du gör den någon gång överhuvudtaget bara.

Lisa - Schysst. Särskilt din blogg är svår att hänga med i. Du bloggar ju som besatt. ;-)

Andreas - Hehe, kul att du tänker anstränga dig i detta syfte. Jag lider nog inte så mycket av din dif-väska ändå, jag har liksom ställt in mig på att du är ett hopplöst fall. ;-)

Johnny sa...

Hmmm, maybe I will Maybe I will......se överlägsen ut och kliar mig i skägget.

malin sa...

Nää, utmana mej inte du också! Jag kan för mitt liv inte förmå mej att anta den. Tror jag. Tiden får utvisa det =)

Och blått, gult, rött är det vackraste som finns: Ålands färger!

londongirl sa...

Nä, grönt, blått och rött är ingen snygg färgkombination. ;-)

Pash sa...

3:an och 4:an är liknande då alltså. 3:an mer konkret och din 4:e punkt matchar min 6:e lite. Tänk dig oss i ett par säldräkter utförandes dom konsterna. Vi kan fan dra på turné!

Andreas sa...

Nej, det här kommer INTE att bli gjort....

Cliff Hanger sa...

Johnny - Tsss... hålla på och se överlägsen ut... skrid tillverket i stället!

Malin - It´s lugn pucks! Jag vet hur det är. Har själv inte haft mycket energi eller tid till bloggande på sistone.

Londongirl - Que???

Pash - Hahaha, jag drar lätt iväg på freakshowsturné med dig vilken dag som helst! ;-)

Andreas - Synd, känner på mig att du har många kul egenheter...

Anonym sa...

Jaha.. att jag inte är särskilt insatt i diverse fotbollsföreningars färger blev ju klart nu.. Jag försökte se någon rasistisk flagga framför mig eller nått ;P

Jag ryser fortfarande av din beskrivning av svarta tavlan-ljudet, trots din milda framtoning. Huuuu... Bara att ta i dem där kritorna skapar ljudet i mitt huvud.

Så när ska du ta upp dina studier till lärare? Magister Cliff Hanger.. jojo.. ;)

Cliff Hanger sa...

Elin - Rasistiska flaggor är inte något vidare trevliga. Men de är inte något som känns riktade mot mig, därför får jag inte samma vibbar av dem. Dessutom kan jag inte på rak arm komma på någon rasistisk flagga (även om jag förstår att de finns) förutom den nazistiska, vilket också påverkar hur jag reagerar på olika färgkombinationer.

Magister Cliff Hanger låter ju i o f s fräckt. :-) Men de planerna får nog anses som nedlagda. Barn är trevliga i små grupper, men i stora grupper blir det jobbigare. Min syrra, som snart är färdigutbildad lärare, och min morbror, som är lärare, får i stället sköta den biten i familjen.

Anonym sa...

Joo, det är klart.. fast det finns ju större barn, om tankebanorna skulle ändras en dag ;)

lisa sa...

Bestatt är bara förnamnet!

Cliff Hanger sa...

Elin - Ja, man ska i o f s aldrig säga aldrig.

Lisa - Nu förstår jag inte riktigt... (?).