söndag, juni 18, 2006

Kom med namnförslag!


I torsdags var en bra dag. Vi impulshandlade en bil! Nästan i alla fall. Det var inget impulsköp, men det var snabba puckar. Det var i tisdags som vi bestämde oss för att satsa på denna modell, en Renault Clio. Sedan kollade vi runt lite på nätet och i torsdags åkte vi och provkörde bilen på fotot och skrev på papprena kort därefter.

Eftersom vår nuvarande bil har ett småcharmigt namn, bildat av dess registreringsbokstäver (det ordet känns konstigt, men det måste väl heta så?) som grund, är det inte mer än rätt att vår nya bil också får ett namn. Att namnet ska bildas av registreringsbokstäverna måste dock med största sannolikhet uteslutas, då dessa är tre stycken rätt ocharmiga konsonanter. Kom gärna med namnförslag! Alla förslag beaktas noggrant. Vem vet, får vi något riktigt bra förslag kanske vi t.o.m. skaffar en fånig, personlig skylt. Äran att ha döpt vår bil är själva vinsten. Men ytterligare belöningar är inte omöjliga.

Efter att ha shoppat lite bil (eller liten bil) bar det av till stamlokuset på Söder. Vi skulle ju se Sverige - Paraguay. Som i alla goda dramer hade det en tuff början, men ett lyckligt slut. Och då menar jag både på planen och på krogen. Jag hade bokat 6 platser redan för en månad sedan. Av någon anledning hade vi dock på känn att de hade tappat bort oss, eftersom jag var så tidig med att boka. Tyvärr hade vi rätt. Men de lyckades ändå på något vis skaka fram 6 platser. Personalen var också snäll och gav oss tårta för att de fick våra nerver i gungning. Några ville inte ha sina tårtbitar, så jag "offrade mig" och stoppade in tre bitar i matluckan. Satt fint efter planksteken och ölen. Måste tänka på att bygga på bussförarpondusen fram till hösten också. Innan matchen tippade vi alla varsitt resultat, 20 kr i insats. Jag tippade 1 - 0. :-) Tack El Pedro för en stark insats på plats i Berlin!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Är det en Clio sa du? ja, varför inte Klistret, Klimpen, kliot Klittan...uhhhu...lågt. Blådåren...ja, om den är blå.

SixesAndSevens sa...

Jag tycker Åke.

Anonym sa...

Okej, kollade bara eftersom din hyra isåfall är mycket billigare än min på 30 kvm i sköndal =)

Ha det!

Anonym sa...

nej plupp är ju jag!

bäret?
smurfen?
Nils?
Italienaren? (alessandro, paolo maldini, buffon...)

Babushka sa...

Lilla blå bullen?

Hänna sa...

Fräsig kärra! Jag lämnar förslagen Mulle (Meck) och Eda.
Fast Moss är bra också, kort och koncist och det får en att tänka på mossa. Mossa är grönt och bilen ser ut att vara grön :) (fast er bil kanske inte är grön)

Ser fram emot att höra det vinnande bidraget när domarna övervägt förslagen.. :D

Cliff Hanger sa...

Tack för förslagen! Många bra där. Några missförstånd verkar det dock vara. Virvla, Renault är en fransk bil! Och Mosstrollet, den är nautilusblå och inget annat ("nautilusblå" stod det i annonsen i alla fall, inte vårt påhitt). Tävlingen är fortsatt öppen ett tag till.

Anonym sa...

Italienska fotbollslandslaget "del azzuri" (de blå, lite osäker på italienskan där) var det jag associerade till...

Cliff Hanger sa...

Aha... men om jag får fortsätta med att bråka med dig, kallas de inte "gli azzuri"? Strunt samma egentligen. Jag är tacksam för förslagen (Smurfen var nog det jag gillade bäst av dina förslag). :-)

Cliff Hanger sa...

Sköndalsbon - Tack det samma! Ha det, du med!

Anonym sa...

gli del bla bla bla... ;) blå är det i alla fall!! :)

Anonym sa...

kakmonstret

lisa sa...

åkmangon.

Anonym sa...

Pripps

Per sa...

"gamla Bettan", börn-börn, "lets burn some rubber on the road!" (Socker-Conny kommentar), "Assman" (se avsnittet i Seinfeld där Kramer får en nummerplåt till sin bil med den titeln),...

Cliff Hanger sa...

Ha ha... keep them coming!

Anonym sa...

Nautilusblå? Då får det bli "U-båten".

Eller:
"Godis" (den ser ut som ett vingummi).
"Klimpen" (smeknamn för Clio).
"Buss 147" (om reg-numret är ABC 147).

Studiomannen sa...

Assman är bra (avsnittet är lysande och heter "The Fusilli Jerry")...

Vår bil heter WPA och det fick till nöds bli Wera.

Vad är det för regplåt? Det är ju rätt lätt att komma på namn ifall bilen heter JFK t ex...

Anonym sa...

Jag är så in i helvetes besviken på mig själv för att ja ginte kommit på något än! Jag ligger vaken hela nätterna och allt som dyker upp i mitt huvud är "torsten".

Torsten torsten TORSTEN!

men jag vet inte om jag kan ge dig det namnet, det är tjingat för min och mikaels första son.

Käck: Haha, ja man ku alltid hoppas att det är några sköna initialer...

Anonym sa...

Jag är mycket inne på det där med "riktiga" namn. Och det dök just upp ett till sådant: Loa. Fråga mig inte varför. Tror att det har att göra med att jag lästa clio och kom och tänka på cleo, alltså erien med susanne reuter och, just det, LOA falkman

Men de namnet är ju värdelöst på en bil så länge inte regskylten lyder LOA.

Fattar inte va fan jag gör här med mina dåliga förslag. Desperata försök eftersom jag inte kommer på något lver huvud taget.

Anonym sa...

Carola kanske efter hennes gräsliga outfit i Melodifestivalen...

Anonym sa...

Bildt (som i partiledaren)

Stefan sa...

wtf

inge annat ;)

Cliff Hanger sa...

Tyvärr hade inte Sten "WTF" på skylten. Det hade varit nåt det...