onsdag, januari 21, 2009

Mörkning av ursprungsland?

I fruktdisken i "min" livsmedelsbutik finns skyltar för alla frukter med angivet ursprungsland. Men just för avocadon stod det idag inte vilket land den var från. I stället stod det "Stor!". Avocadona var förvisso stora, men jag gissar att de var från Israel och att matbutiken ville fokusera på annat.

10 kommentarer:

londongirl sa...

Antagligen för mig veterligen har det inte dykt upp något land med namnet "Stor". Men man vet ju aldrig förstås.....världskartan ritas ju om hela tiden.

Jenny sa...

Kanske var Storbrittanien och lappen var för liten att rymma hela namnet?? :P

Anonym sa...

och så stavar jag fel.. suck

Jah Hollis sa...

I Malmö kallades sharonfrukt från Israel för "spansk".

Alla smutsiga detaljer sa...

Varor som har streckkod och som börjar med 729 kommer från Israel.

Anonym sa...

Ja, det är tur att vi håller fokus på vad som är viktigt i ett konfliktdrabbat land. få saker engagerar tydligen svenska folket såsom märkning av frukt. fantastiskt. ;)

Mattias sa...

Skulle det vara mindre illa med amerikansk frukt? :)

Jah Hollis sa...

Anonym: Man kan faktiskt hålla fokus på mer än en sak i taget. Det kräver förstås lite ansträngning. ;-)

Pumita sa...

Hur stor är risken att frukten kommer från de palestinska områdena? Inte för att jag köper nåt som kommer från Israel men undrar bara.

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Visst ritas världskartan om hela tiden. Men om man ska hitta ett land som heter Stor får man nog leta länge... :-)

Jenny - Fyndigt! :-)

Jah - Jo, jag har hört talas om en del felmärkningar. Det bidrog nog till min gissning av den märkning jag såg.

ASD - Du sprider kunskap! Bra!

Anonym - För det första är detta indirekt politiskt, vilket är intressant. För det andra kan man, precis som Jah Hollis skriver, tänka på flera saker samtidigt. För det tredje är detta en blogg om stort OCH SMÅTT. Men just i detta fall handlar det om det stora i det lilla (världspolitik i märkningen av frukten).

Mattias - Det där kan man filosofera om. Jag tycker att det är svårt och komplext att värdera hur bra eller dålig utrikespolitik USA för.

Jah till anonym - Bra svarat!

Pumita - Utan att ha några bevis skulle jag tro att det är rätt liten risk att frukten kommer från de palestinska områdena. Tror inte att de exporterar så mycket.