onsdag, januari 14, 2009

En vinnare på mackan


Kolla in texten längst ner på förpackningen: "En vinnare på mackan". Vinnare? Slaktad och skivad i bitar - om det är det det innebär att vara en vinnare, då väljer jag alla dagar i veckan att vara en förlorare.

Kom osökt att tänka på en del av texten i Ebba Gröns "Totalvägra": "Små gröna as försöker göra mej till man.
Då väljer jag hellre att va barnslig som fan."

8 kommentarer:

Caravaggio sa...

Jag tror det är ett stavfel. Det ska egentligen stå "En vinare på mackan" som ett allmänt tips på vad man ska ha till för att maximalt kunna njuta av sina skinkmackor.

Anonym sa...

hehe klockren spaning Cliff

Alla smutsiga detaljer sa...

Hi, hi. Kanske jag som fisketarian inte borde uttala mig men man får ju också vara glad att det i alla fall är mer socker än konserveringsmedel i den lilla skinkan....

Jah Hollis sa...

Hoppas det var ett tag sedan du tog bilden med tanke på bäst före-datumet. :-P
Annars är det inte bara en död förlorare på mackan, utan en rätt gammal sådan.

- ©H@sselgren™ - sa...

Hur kan en kalkon vara en vinnare? Kalkon är väl kalkon just för att det inte är en vinnare? (iofs bara en parantes) Tänkte ju mest kommentera att Thåström alltid haft en väldigt massa vettigt att säga (och han har helt sagt det bäst som sångare jämfört med intervjuoffer..) =)

Cliff Hanger sa...

Caravaggio - Blir det inte jobbigt att tugga i sig alla glasskärvor? ;-)

El Pedro - :-) på dig.

ASD - Ja, alltid nåt. Skinka är annars generellt en produkt som ofta har väldigt mycket konstigheter i sig (frugan har börjat läsa "Den hemlige kocken" och blivit engagerad i kampen mot tillsatser).

Jah Hollis - Tack för omtanken! Observant! Jag kan lugna dig med att kalkonen har passerat genom familjen Hangers kroppar för länge sedan!

H@sselgren - Helt riktigt, kalkonen brukar inte vara en vinnarsymbol. Bra iakttagelse! Håller också med om att Thåström skrivit mycket bra. Har för övrigt haft honom som passagerare på min buss när jag körde inne i stan.

londongirl sa...

Den hemlige kocken gör att vi börjat sortera bort en massa saker som vi handlat i mataffären förut....

Cliff Hanger sa...

Londongirl - Det gör ni helt rätt i! Det kanske vore en idé att ta med boken till den person som ansvarar för matinköpen på din skola?