tisdag, november 11, 2008

Pilatesbollen - i vart och vartannat hem?

Det kanske bara är jag som inte hållit korpgluggarna tillräckligt öppna, men finns verkligen pilatesbollen i "vart och vartannat hem"? Jag är skeptisk. Men det påstås i alla fall så längst ner i denna artikel.
13 kommentarer:

smultronpaj sa...

inte hos mig i alla fall

Sånger från nedre botten sa...

Hur det är i andra hem vet jag inte, men hemma hos mig finns denna chica inredningsdetalj. Av medicinska skäl. Sen jag började med ett femtonminuterspass varje morgon är mina ryggbesvär om inte borta så näst intill. Det tycker jag räcker som ursäkt.

Cliff Hanger sa...

Smultronpaj - Som jag trodde.

SFNB - Äh, du ljuger. Du tycker bara att det är en chic inredningsdetalj. ;-)

Skämt åsido, en sån där boll vore kanske nåt för mig då. Min rygg är inte världens bästa.

El_Pedro sa...

ingen boll här inte.
den är dessutom svår att bemästra.

jag ser ut som en nybörjare var gång det skall magmuskeltränas så ingen boll som sagt

Sånger från nedre botten sa...

el, nu pratar du strunt, bollen är inte ett dugg svår att bemästra, det kräver bara lite övning.

Cliff, har du problem med ryggen, börja med en boll och ha självdisciplin. Starta dan med tio minuter. När du känner att övningarna efter nån månad blir för lätta, öka. När disciplinen är på plats tycker jag, med tanke på ditt jobb, att du ska börja på ett gym, då kommer du att hålla längre. Kombinera kondition med rygg och mage. Hör av dig om du behöver sällskap.

Anonym sa...

Det finns ingen pilatesboll här heller. Den skulle inte få plats och så skulle den inte passa ihop med mina möbler. Det är jag helt övertygad om!
/KFL

Studiomannen sa...

Då är det nog jag som är för fåfäng alternativt korkad. Jag har inte riktigt fått kläm på det där med hur fan ens rygg kan bli bättre av en sådan boll. Fåfängan kan också jobbas bort. Jag har t o m setts gå med stavar. Och det ser inte klokt ut det heller. :-)

Sånger från nedre botten sa...

Glenn-Peter, huruvida du är fåfäng eller inte vet du nog bäst. Korkad? Nja, du håller ju på ifk fiskrens så helt 100 kan du ju inte vara. ;-)

Bollövningar jag gör stärker hela bålpartiet och då klarar ryggen sig bättre. Det handlar egentligen inte så mycket om att stärka ryggmuskler som magmuskler och annat däromkring.

stella sweden sa...

Jojooo, här finns minnsann en...men orkade inte blåsa upp den så jag har inte fått äran o prova den....hittade den hos CLAS o kunde inte låta bli bara....

(den var litt kitchigt silverskimrande)

Cliff Hanger sa...

El Pedro - Jag tycker också att den ser svår ut att hantera, men man får väl lita på SFNB som påstår motsatsen.

SFNB - Tack för erbjudandet, det var trevligt. Har tänkt på att jag borde börja gymma en dag. Men först måste jag bli bättre på att sova (vilket i o f s är svårt med tanke på hur tidigt jag börjar på morgnarna). Jag har inga stora ryggproblem, men visst vore det bra att börja styrketräna ändå. Jag har i alla fall kommit igång lite att träna annat nu, vilket också hjälper. I söndags innebandy, idag badminton och idag fick vi hem en Orbitrek elite (aerobisk crosstrainer), som jag lovat mig själv dyrt och heligt att den verkligen ska användas!

KFL - Nej, det är klart, hade du haft andra möbler hade du självklart haft en pilatesboll hemma! Det är jag helt övertygad om!

Studiomannen - Fördelen med pilatesboll jämfört med gångstavar är att den förstnämnda lättare kan användas anonymt! Och visst borde den ge bra ryggträning. Jag tror i o f s att all rörelse är bra för ryggen, såvida det inte är monotona eller oergonomiska rörelser så klart.

Stella - Jag gissar att du är ett av undantagen som bekräftar min tes. Och jag är INTE förvånad att din boll var kitchig!

stella sweden sa...

...int ja heller...mysko!

;)

TeachGirl sa...

Kul att du skrev om det just nu. Jag fick rådet att skaffa en själv i måndags. Jag får väl säga att den inte riktigt passar in hemma, men den ska tydligen vara väldigt bra för ryggen. Skaffar nog en så småningom. Frågan är bara var jag ska få tag i alla vänner som ska hjälpa mig att hålla bollen på fötterna (sista bilden)?

Cliff Hanger sa...

Teachgirl - Det ser ut som att PRO eller någon annan pensionärsförening är rätta stället för att söka efter pilateskompisar!