onsdag, november 12, 2008

Alkolåsbussen - ett drama i gryningstimma

Förra veckan blev jag tilldelad en buss med alkolås för första gången. Det vållade mig en hel del problem. Jag blåste och blåste, men alkolåset ville inte acceptera mitt sätt att försöka blidka den. Man kunde nästan tro att jag hade halsat brännvin i ottan, alternativt hyperventilerat bakom en tomkörd etanolbuss med en tungfotad bussförare bakom ratten. Minuter tickade iväg och ökade stressnivån för bussföraren som precis som alltid anlänt till jobbet i sista minuten. Till slut godtog ändå alkolåset min andningsteknik och utandningsluft och önskade mig en trevlig resa i displayen. Lättad men försenad kunde jag köra iväg mot den dagliga plikten.

6 kommentarer:

Ninja sa...

Jag provade ett alkolås på ett evenemang i somras. Fick göra om 5 ggr innan det blev godkänt.

Men visst det är ett bra grepp... nästa är väl att ta blodprov för att kolla andra substanser?

Bussar med alko & drog-lås.

malin sa...

Det må vara besvärligt, men är helt klart värt det! Här på Åland är, enligt statstik, typ var nionde bil man möter lastad med en chaufför som druckit alkohol. Vansinnigt.

londongirl sa...

Jisses att det ska vara så trixigt att få till blåset!

Men det borde väl gå att utveckla dem så att de inte är så krångliga.

Cliff Hanger sa...

Ninja - Det är nog lika bra att koppla in en slang rakt in i aortan eller nåt och ha bussföraren kopplad till bussen under hela arbetspasset! ;-)

Malin - Jo, visst är det bra med alkolås. Men de borde vidareutvecklas så att de funkar bättre. Vad galet mycket rattfyllon ni har på Åland! Kan det måhända ha något med ålandsbåtarna att göra?

Londongirl - Jo, man får verkligen hoppas att de kan utvecklas.

malin sa...

ALLT har med färjtrafiken att göra!

Cliff Hanger sa...

Jag förstår. Stor färja påverkar liten ögrupp mycket.