måndag, november 17, 2008

Förbannad, besviken, missförstådd, orättvist behandlad

Idag fick jag bekräftat vad jag hade anat. Min chef är en auktoritär typ som inte tål kritik (ens när det är konstruktiv kritik som inte är riktad mot honom personligen). Jag har valts bort till det jobb jag sökt för att jag har "negativ attityd i samband med vagnbyten" (jag mejlade honom i somras och klagade på att det kändes jobbigt att köra i 35 graders värme på en högt kundbelastad linje i tre timmar och fyrtio minuter med en 19-minuters rast inklämd i mitten) och för att jag "inte jobbat tillräckligt länge" (vilket är ren bullshit, det finns de som bytt jobb både en och två gånger inom företaget på ett år, själv har jag jobbat sedan 2000).

Dessutom tyckte han att jag har "negativ attityd, vilket du visar också nu", då jag ringde och neutralt frågade vad som saknades i min ansökan. Tänk, jag som trodde att det var normalt att få återkoppling på sin ansökan (till saken hör att jag inte fått något svarsbrev på min ansökan, fastän utbildningen till jobbet börjar denna vecka). Han sa också att det inte bara är han själv som valt ut personerna till de utlysta tjänsterna, utan "ledningsgruppen". Så kanske det är, även om jag tror att det är han personligen som sållat bort mig. Men han ville inte svara vilka som tillhör ledningsgruppen.

Han sade ingenting om att jag skulle vara mindre kvalificerad baserat på meriter, vilket jag också har svårt att tro att jag är - särskilt eftersom de sökte sex personer och tre reserver, samt att jag fått höra via kontakter att det, långt efter att jobbet utannonserats, hade gått trögt med att få in bra ansökningar.

Om jag ville prata mer med honom om detta hade han inte tid för tillfället, men jag kunde boka in ett möte med honom om jag ville. Så i morgon ska vi träffas. Önska mig lycka till. Jag räknar inte med någon befordran så länge han sitter kvar på sin post. Men jag hoppas att jag får med allt jag vill ha sagt och att det blir sagt på rätt sätt. Kan vara nog så jobbigt med tanke på anspänningen och att mötet ska äga rum efter en arbetsdag som börjar redan vid 5-snåret i morgon bitti.

11 kommentarer:

lisa sa...

Usch, vad tråkigt! Att bli illa behandlad på jobbet ska ingen behöva bli. Hoppas att mötet blir bra imorgon, jag håller tumamrna!

malin sa...

Du gör rätt, om han så tokvägrar befordra dej (även) i fortsättningen ska han få veta att det inte är bekvämt. För övrigt vore det bra att ha en tredje part med på jobbet i morgon.

Mosstrollet sa...

Fasiken vad dåligt beteende av honom :/ Lycka till imorrn!

Emma sa...

Men fy fan vilket jävla svin!

Vänd dig genast till facket och be dom att ifrågasätta rekryteringsförfarandet. Om han ändå bestämt sig för att du har taskig attityd kan du lika gärna visa på hur det är när du omsätter den i praktiken!

Jävla riksmongo!

stella sweden sa...

ge svinpälsen på tafsen....önskar dig ALL lycka o stolthet i morrn!

londongirl sa...

Suck vad trist!!! Då hade du rätt i att du hade på känn att nåt var fel.
Det skulle vara bra med en tredje part med på mötet....sen står alltid ord mot ord...och då är det bra med någon som lyssnar och hör samma saker som en själv. ska han informera dig om vilka som är med i ledningsgruppen!!! Vilken knäppgök!!

GÅ TILL FACKET!! Gör det för så här får det inte gå till!

Håller både tummar och tår hela dagen i morgon för dig!

londongirl sa...

Ett ord försvann : SJÄLVKLART ska han informera dig om vilka som är i ledningsgruppen.

Lunkentuss sa...

Vilken mupp, man slutar aldrig att förvånas..... Konstigt med en "negativ attityd" gentemot vagnarna när man är nära att svimma av värmeslag. Oavsett så har du ju faktiskt rätt att veta vad som fattades för att kunna påverka det inför eventuell ansökan senare. Man har alltid rätt att fråga. MUPP!!!!

Alla smutsiga detaljer sa...

Alltså, jag har sagt det förut (hemma hos sånger tror jag) det är alltid du som vinner på att tala ut. Nu är det försent men mitt tips är annars, kom ihåg att du har rätt och håll dig lugn och kall. Även om din chef aldrig kommer att erkänna det kommer du att veta att han/hon vet att du hade rätt hela tiden.

Sånger från nedre botten sa...

Den göken är säkert gårdare. Innan du träffar chefen kontaktar du din klubb-/sektionsordförande och berättar om bakgrunden och vad chefen har sagt och att du är på väg att till det här samtalet och att du känner dig osäker inför det.

Jag håller med Asd, håll dig bara lugn. Bevisbördan ligger nu hos chefen.När du träffar honom, be honom konkretisera vad han menar med "negativ attityd". Svamlar han i svaret be om förtydliganden. Svamlar han fortfarande, förklara för honom att du inte kan ändra attityd om du inte vet vad det är han vill att du ska ändra på. Upplever du det som att det förekommer hot eller något liknande, avbryt samtalet lugnt och sansat och informera chefen om att du tänker kontakta ditt fack.

Lycka till!

Cliff Hanger sa...

Tack för alla kommentarer! De stöttade mig när jag laddade inför mötet med chefen! :-)